Waarom de natte droom van de elite niet uit gaat komen.

Foucault: in the peripheral ring, one is totally seen, without ever seeing; in the central tower, one sees everything without ever being seen.

Zal ik jullie eens wat zeggen.

Ze gaan het niet redden. Het Vierde Rijk gaat er niet komen.

Tenminste, niet nu.

Ze hebben alles tot in perfectie uitgedacht en in vele tientallen jaren uitgewerkt tot in de kleinste duivelse details. 

Van 5G tot surveillance drones, nanomachines en botswarms, van onderhuidse chips tot politierobots en alles monitorende apps. Van duizenden gedetailleerde Covid protocollen, die in februari 2020 al klaar lagen voor gebruik, tot Sustainable Development Goals in bedrieglijk frisse lentetinten. 

Ze hebben al smoezend en smiespelend, voor zichzelf een briljant panopticon gecreëerd met de wereldbevolking, bibberend in hun celletjes, achter tralies gesmeed van angst voor onzichtbare deeltjes. 

Zij hebben, zichzelf almachtig wanend, pontificaal in de schijnwerpers achter de knoppen gezet, in het epicentrum van gevangenisplaneet Aarde. Miljarden zielen, als krioelende vliegjes, op één handige monitor te volgen, vanuit de controlekamer, waarin ze zichzelf onaantastbaar wanen.

Wat hebben ze hard gewerkt. Wat zitten hun plannen en schema’s slim in elkaar. Die wereldwijd gecoördineerde en perfect getimede angstcampagnes, die koelhuizen afgeladen met gentherapieën, de opgekochte pers en media en omgekochte sterren en influencers.

Wat een duivels respect verdient het wereldwijd uitschakelen van de parlementaire democratie en het kalt stellen van eigenwijze artsen, wetenschappers en regeringsleiders door chantage, dreiging, verzwijging, omkoping en ongelukjes. 

Hoe briljant, het vileine divide et impera, dat sociale structuren ontkracht en hele gemeenschappen verlamt uit angst voor een virus. 

Aan alles hebben ze gedacht in hun splendid isolation.

Maar één minuscuul detail zijn ze vergeten.

Ons.

De zich met goud en geld lauwerende elite, ontwikkelde in al haar hubris, een blinde vlek voor de creativiteit, de strijdbaarheid, de intelligentie en de nieuwsgierigheid en het Goddelijke in ieder mens. Zij konden zich de kracht van het individu, laat staan het collectief, eenvoudig niet meer voorstellen en zagen een kudde slachtschapen zonder wisdom of the crowd, zonder power of the herd.

Sheep, ready to be herded and culled at will. 

Het is de onnozele arrogantie die Lodewijk de Zestiende en zijn Marie Antoinette de marmeren halzen kostte, omdat ze zich eenvoudig niet konden voorstellen dat het vulgus, het grauw, het domme plebs, de sansculotten zouden samenklonteren en al hun pracht en praal in een orgie van revolutionair geweld zouden verwoesten. 

In hun blinde, hautaine autisme, is de elite vergeten een draconisch apparaat op te tuigen met karabijnen en knuppels, met verklikkers en bloedhonden, dat groot genoeg is om de kuddes te beheersen als deze met miljarden tegelijk op hol slaan.

Er is geen Gestapo van betekenis, geen Sicherheitsdienst of Grune Polizei. Er zijn geen miljoenen elite soldaten die een bloedeed hebben gezworen. Geen monsters die hun zwarte uniformen dragen en voor hun ogen in de maat stampen en de pleinen laten dreunen. 

Er zijn geen beulen die de angst voor een verkoudheidsvirus kunnen vervangen voor de angst voor marteling of executie. 

Het is hun blinde geloof in bezweringsformules, medialeugens en toverspreuken en hun eindeloos vertrouwen op de kracht van systemen, protocollen, propaganda, wetenschap en technologie, die hen de das van ruw touw om zal doen.

In hun arrogantie van vertrouwelijke denktanks, Chatham House onderonsjes en Bilderberg conferentiezalen, dachten ze met smoke and mirrors als wapens weg te komen.

Het zal niet voldoende blijken. Want behalve de ontbrekende knoet die de tirannie in leven houdt, zijn ze de Wunderwaffe vergeten in te zetten, die essentieel is als je een volk tot slaaf wil maken of vernietigen.

En dat is liefde. 

En is geen enkele hartstocht voor hun ideeën. Geen enthousiaste massa’s zoals op de partijdagen in Neurenberg of het Sportpalast in Berlijn. Geen kip strekt haar arm naar hen omhoog. Geen Meine Ehre heist Treue. Niemand sneuvelt met een glimlach om zijn mond voor deze afgrijselijke mensen. 

Ze hebben weliswaar een onmetelijke massa met een stijve rechterarm gecreëerd, maar door een injectie en niet uit enthousiasme voor hun ideeën, laat staan hun afstotelijke persoonlijkheden. 

Hun voorvechters en ambassadeurs zijn zonder uitzondering gekocht, medeplichtig, misleid of gechanteerd en die arme zielen zien er steeds bleker en ongelukkiger uit.

Het Derde Rijk bewees al dat een heel volk zich uitsluitend uit oprechte liefde naar de slachtbank laat leiden. 

Ze zijn vergeten ons aan hun kant te krijgen, alvorens ons van kant te maken. 

Dat is hun fatale fout. 

Er komen aldoor meer barsten in hun verhaal, waar de waarheid genadeloos doorheen sijpelt. 

Het wachten is op het moment dat het volk dat nu nog braaf in hun cellen zit, zich realiseert dat hun tralies niet uit ijzer zijn gesmeed, maar uit misleiding en leugens. 

Dat ze straffeloos hun cel uit kunnen stappen, ondanks de waarschuwingen die uit de luidsprekers galmen. 

Dat er maar een paar bewakers zijn. Met kippenekjes en spaghetti armpjes. 

Ik zou niet met de elite willen ruilen.

Zij hebben de belangrijkste instructie uit hun handboek niet begrepen.

“But it was all right, everything was all right, the struggle was finished. He had won the victory over himself. He loved Big Brother.”

Om opstandigheid te smoren is onvoorwaardelijke liefde essentieel.

Vind je mijn werk mooi, goed of zelfs belangrijk? Je kunt mij hier ondersteunen.

124 Comments

 1. Ik vind het een hoopvol stuk, maar heb mijn bedenkingen. Als je ziet hoe ver normale politiemensen gaan in het mishandelen en martelen van onschuldige mensen, zelfs hoogbejaarden en kinderen, met sadistisch genot, ben ik bang dat dat zwarte leger er wel is.

  • Een paar. Niet de miljoenen die nodig zijn.

   • Wat te denken van de miljoenen moslims in de EU…?
    En wereldwijd miljarden…?
    Die zijn handig hoor met zwaard en mes. Spelen ze graag mee. Onthoofden is voor hen geen punt.
    Lees Openbaring 20:4 eens.

    • Ik ben blij op dit moment, met iedereen met een angst voor en geloof in God. Het zijn de Moslims en de conservatief evangelische Christenen die keihard in verzet zullen gaan. Zij (wij) verliezen veel meer dan alleen onze trots. We verliezen God. Dat is onleefbaar.

     • Prachtig !
      Echt wat een geweldige mooi schrijfwerk.
      Zelf denk ik alleen dat het hier om goed & kwaad gaat duister & licht, en dat dit hele verhaal een einden gaat hebben wat niet gelovige mensen niet kunnen bevatten.

      Inderdaad zijn “ze” vergeten dat wij mensen zijn.

     • Prachtig om te lezen . We wij zullen terugvechten.

     • We verliezen God niet.
      We zijn zelf het goddelijk licht.
      Blijf in liefde ook naar het duister toe , want het licht zal ze uit eindelijk doen inzien dat liefde altijd wint.
      Uiteindelijk komt alles goed hoe slecht het er ogenschijnlijk ook uit ziet. We moeten in die onvoorwaardelijke liefde blijven geloven. Het duister bestrijd je met liefde en licht niet met haat en duister.

     • Marco Lyklema

      9 August 2021 at 08:15

      Beste Jan, dank voor je verhelderende werk! Ook ik heb goed nieuws, we kúnnen God nooit kwijt raken! Maar ik begrijp de strekking. Je inzicht is uitzonderlijk, hoopvol en moed gevend, u ben een instrument van God en zet uw antennes op scherp, God has more to come …..

     • Dank je, voor dit te grote compliment Marco.

    • Rene Philippus

     8 August 2021 at 09:47

     Moslims zijn onze broeders ❤️
     De satanistische regering probeert tweespalt te zaaien!!!
     De kleine verschillen tussen de Islam en Christendom daar komen we SAMEN wel uit ❤️❤️❤️

     • Nee, helaas niet waar.

      Naast het nieuwe medische experiment loopt al langer het recentste sociale experiment, waar islam het belangrijkste onderdeel van is #wirschaffendas.
      Beide experimenten zaaien enorme verdeeldheid dwars door vriendschaps- en familiebanden heen.

      De coronagekte moet geen afleiding worden van de islamiseringsproblematiek, die loopt gewoon door, corona of geen corona. Kritische houding blijft nodig.

      Moslims als medestrijders tegen de coronagekte? Soms, misschien in enkele gevallen, maar reken daar niet teveel op.
      In islamitische landen als Turkije, Saoedi-Arabië en Golfstaten weten ze ook wel raad met vaccinatieplichten.

      Islam als goede verwante van Christendom?
      Islam gaat uiteindelijk vooral over status, macht en masculiene eer. En de vrouwtjes dienen daar hun rol in te vervullen. Islam wortelt in tribalisme en koestert groepsculuur.
      Dat heeft niet veel met spiritualiteit en constructief conservatisme van doen.
      Laat staan met de Christusimpuls.

      Als je weet wat “islam” betekent, dan weet je eigenlijk al genoeg.

      Ook kinderen blijven niet onberoerd #moskeeschoolreisjes + #rotherham #telford.

      Een mustread (naast die van Jan) die veel duidelijk maakt en e.e.a. ook in historisch perspectief plaatst op het christelijk weblog:
      https://cultuurondervuur.nl/artikelen/hoe-de-islam-nederlandse-kinderen-voorbereidt-op-bekering

     • Ik las vandaag nog ergens, in een post van Yvette Rooding op FB, dat alle geloven als basis liefde hebben. Ondanks alle verschillen, moeten we er wel uit kunnen komen samen. Zeker als we doorhebben wie de gezamenlijke vijand is! 💕

     • Zo is het ❤

     • Er zijn meer verschillen dan u denkt en moslims zijn helemaal niet onze broeders. U zou eens predikanten moeten spreken die in de islamitische wereld hebben gewerkt en daar de verschrikkingen van de islam aan den lijve hebben ondervonden. Bovendien is de rol van Jezus Christus in het christendom een heel andere dan bij de islam. En die rol van Jezus Christus is de kern van het christelijk geloof.

     • We zullen toch bruggen moeten bouwen.

     • @Superjan:
      Zeker bruggen bouwen en kersen eten daar waar en met wie het kan 🙂

     • Corrien Korteweg

      10 August 2021 at 05:43

     • Gedraag je. Hou het netjes.

    • Muslims je bedoelt de mens zelf het geloof heeft er niks mee te maken het zijn de mensen die dat doen, omdat hen beloofd wordt dat ze straks alles kunnen krijgen na na de dood , net zoals de meeste in Rutte geloven en volgen hem omdat ze hem geloven en doen wat ze zeggen

    • Dat is wat ze u hebben laten geloven. Echte moslims zijn NIET gewelddadig. Uw hele perceptie van moslims is gebaseerd uit angst die de elite met voorbedachte raden hebben gecreëerd. Niets is wat het lijkt !

    • Mijn horeca/straat ervaringen vanaf 911 zijn dat de moslim jongeren op straat mij nog wakkerder maakten dat leerde zij in de moskee

   • Maar Jan. Het wordt toch echt slechter voordat het beter wordt . En het wordt pas beter als de zoon van de levende God terugkeert. En niet eerder. Nou ja.. althans . Wel eerder eigenlijk.. wanneer lucifer zichzelf presenteert als de Messias himself. Dan wordt t 3 en half jaar van de 7 die hij mag regeren in al zijn glorie erg fijn. De laatste 3 en half wordt een levende hel op aarde zoals de aarde deze nog niet eerder heeft meegemaakt. En we moeten toch echt door deze verdrukking heen. Velen zullen het niet overleven. Maar het is oke .. want mocht je het inderdaad niet overleven omdat je niet buigt… Net als Daniel toendertijd voor nebudcanezzar dan wacht een prachtige toekomst… Met eindelijk een rechtvaardige koning aan het roer. En de dood achter je… Erg mooi… Maar voor nu… Zullen we toch even door de zure appel heen moeten . Het toekomstige teken gaan jij en ik en vele anderen( de meeste wel) niet accepteren. Dus daarmee maken we het onszelf niet makkelijk. De zonen en dochters van Jacob.. het volk waarmee God een verbond heeft gaat zwaar in de problemen komen. Het heeft geen zin dit te bagatelliseren op enigerlei. Het moet zo zijn. ( Lees over Jacobs verdrukking) . Enfin. Erg fijn om te lezen wat je geschreven hebt. Dat bewoog mij er toe om in de pen te klimmen even.;). Het ga je goed!

    • Pffff. Belachelijk veel fouten in de tekst heb ik gemaakt . ( Automatisch aanvullen ) excuses mensen. Lees er maar doorheem

    • Johan van Vliet

     7 August 2021 at 21:42

     Die eindtijd uitleg is bedacht door de jezuïeten dat zijn vriendjes van de vrijmetselaars en de Bilderberg groep.

     Bedacht in de 19eeuw. Ik geloofde dit ook totdat ik dit ontdekte.

     Hoe het wel zit? Ik raad het boek van Peter Scheele zeer aan! Beelden van openbaringen.

     Bestudeer de geschiedenis en je zal zien dat een hoop al uitgekomen is.

     • Johan van Vliet

      7 August 2021 at 21:44

      De antichristen zijn al geweest althans die direct in openbaringen genoemd worden. Het Romeinse rijk met de keizer goden onder andere. En de opstanding ervan is al geweest. Lees het boek zeer goede Bijbelstudie.

     • Lees ” het boek openbaring als baken voor onze tijd” van Hans Moolenburgh sr. eens. Geeft je een andere kijk.

     • Dankjewel voor de boek tip 💚🙏🏽

    • Mooi gezegd

   • Fantastisch verwoord Jan, complimenten!!

   • Ben Beijsens

    8 August 2021 at 20:45

    Als de gevaccineerden zichzelf afhankelijk hebben gemaakt van vervolgprikken dan heb je geen leger nodig.

  • anton Wijker

   8 August 2021 at 11:57

   ..maar deze politiemensen wonen ook bij ons in de straat. Zij hebben ook familie, vrienden en kennissen die hun gedrag steeds minder zullen accepteren. Daarom is het van groot belang dat we doorgaan en groter worden!

  • ik denk dat het nog geen eens echte politie is, zag op een film van het protest in Berlijn, dat een agent zijn rug keerde naar iemand van de protestanten. Volgens mij is dat niet iets wat een agent leert.

  • Er zitten altijd nazi,s tussen in een oorlog maar gelukkig zijn ze niet allemaal zo 🙏er zijn ook goeie politie mensen en zo met alles dokters enz enz echt een goed verhaal dit is de waarheid het gaat ze zeker niet lukken maar eerst komt er een burger/wereld oorlog en daarna word het beter

  • Normale politie agenten. Wel, ik denk dat dit geen “normale” agenten zijn. Beetje angstige lieden die zich geen raad weten. En wat is ‘normaal’?

   Ik kom veel mensen tegen die tegen de vaccinatie zijn. Dat is wat ons bindt. Maar ook daar zitten mensen tussen die niet echt ‘normaal’ zijn helaas.

   De wereld is gek geworden. Misschien het nieuwe ‘normaal’? Denk overigens van niet. Vecht tot ik erbij neerval

  • Alleen omdat het volk nog vreedzaam wil protesteren. Mocht het tij keren en ook wij ons bewapenen, dan is ons leger vele malen sterker. Kijk maar naar de buitenlandse opstanden.

 2. Mee eens. Het is verleidelijk om niet hoopvol te zijn, door de gebrekkige verslaggeving door onze MSM. Maar je ziet het gebrek aan niveau bij types als de clusterfuck clown, de domme fouten en foutjes door geboren ambtenaren helder door het toegegeven knappe plan heenschijnen. De hoeveelheid mensen tijdens de demonstraties is immens, de koppige strijdlust in de franse aard compenseert ruimschoots de kruiperige collaborerende hollandse lafheid. Italiaanse trots, amerikaanse vrijheid die nog niet ontwapend is.

  Maar eerst Australië.

 3. Het grootste deel van ons gelooft het helaas allemaal wel, totdat de stroom uitvalt.

 4. Wat treffend, wat ongelofelijk goed en mooi geschreven.

 5. Woorden gevonden die ik niet kon vinden

 6. Heel hoopvol beeld. Ik had dit wel even nodig. Dank je Jan.

 7. Alles klopt aan je verhaal als de stille meerderheid die er nog steeds is maar niet achterover blijft leunen maar is hoop als er 500k het voortouw nemen dan loopt de lucht er uit

 8. Een goed doordacht stuk waaruit je een beetje hoop kunt putten in deze uitzichtloze tijd. Hoe moeilijk het vaak ook is, we moeten geloven dat het goede overwind anders zijn we verloren. Mooi verwoord!

  • Miranda Dijkstra

   7 August 2021 at 19:01

   Lees de bijbel . Neem Jezus aan als je verlosser en wat er ook gebeuren zal in deze wereld. De hoop en de belofte die Jezus geeft zal nooit maar dan echt ook nooit verloren gaan!!!!

 9. Men wil chaos creëren, want uit chaos kan men orde scheppen. De nieuwe wereld orde. Goed artikel weer Jan. Jouw woorden geven mij hoop.

  • Exact. Eerst een geweldige grote chaos creëren, waarin iedereen zich ontaard en ontredderd zal voelen, en zal snakken naar zekerheid, structuur en regels. Dan uit de chaos een geheel nieuwe structuur opbouwen (build back better) waarmee eenieder akkoord gaat, omdat ze hiernaar snakken, na alle angst, onvoorspelbaarheid en (natuur)rampen die ze hebben meegemaakt.

 10. Nieuwe Geluid

  7 August 2021 at 17:45

  Er is inderdaad méér dan genoeg onenigheid onder politiemensen dat voorkomt dit project nu al te laten slagen.

  • Heb je daar voorbeelden van?
   Ik kan me inderdaad nauwelijks voorstellen, dat álle politiemensen hier achter staan.
   Ik heb het dan over het inhakken, trappen naar onschuldige mensen, door sommige agenten.

   • Kijk maar eens op de website van de BPOC2020. Hier hebben ruim 80 agenten, die niet (meer) mee willen werken aan oa het in elkaar meppen van vredelievende demonstranten, een getuigenis afgegeven.

   • Walter Buggenhout

    8 August 2021 at 17:03

    Nu: adressen plus de filmpjes doorgeven aan hun buren en familie!

   • Mickey Mouse

    9 August 2021 at 20:53

    Lees de BPOC Rapportage/boek.

 11. Eens, Jan. Maar…. dan zullen wél voldoende mensen moeten zien wat er aan de hand is. En die groep is nog niet groot genoeg. Teveel schapen nog die geloven wat de media voorspiegelen..

 12. Treffende analyse waarom het ze inderdaad op den duur – ondanks alle kleine succesjes – niet zal gaan lukken. Het leiderschap heeft geen enkel charisma en de beloofde toekomst brengt niemand in vervoering. Dat was de duivelse verleiding die van Hitler en de NSDAP uit ging. Een utopische samenleving waar het Duitse Volk vrij zou zijn van de verderfelijke invloeden van …, maar waar eerst offers voor gebracht moesten worden en tegenstanders opgeruimd. De imponerende vertoningen, schetterende fanfares, onweerstaanbaar heldendom en idyllische vergezichten ontbreken (gelukkig), want het is alleen maar angst en gebabbel over varianten, maatregelen en prikgeneuzel. Geen enkele bezieling, waar iemand lang op uithoudt. Het volhouden om “het virus met een hamer plat te slaan”, klinkt zo infantiel en potsierlijk dat het alleen de simpelsten van geest misschien kan overtuigen. Wie ook nog maar een greintje intelligentie heeft, snapt dat hij belazerd wordt en niet voor vol wordt aangezien door z’n eigen overheid. Drang en dwang gaan niet werken omdat uiteindelijk ook de politiemensen gezinnen en familie hebben: “Werk je dáár aan mee?” “Moet je toch een enorme kick geven om zo’n omaatje in elkaar te slaan?” Gelukkig zijn er nog steeds veel (ouders van) politieagenten die hun morele kompas niet kwijt zijn en de individuele dienders op het juiste spoor houden. Veel beroepsagenten-uit-overtuiging zijn níet bij de politie gegaan om de regering te beschermen, maar om onrecht en misdaad te bestrijden. Het is nu al evident dat de machthebbers niet blindelings kunnen vertrouwen op de loyaliteit van het leger en politie als het er werkelijk om gaat spannen. Goed stuk en de komende maanden zullen we hopelijk de langzame teloorgang van deze idioterie gaan zien. Tijd voor de Great Awakening, dat hebben we wel verdiend!

  • Ik zou daar maar niet op rekenen, dat de agenten nog bij gaan draaien. De huidige agenten om “het gepeupel” in bedwang te houden, komen overal ter wereld vandaan. Dat zijn zij, die reeds zielloos gemaakt zijn, door het echte gepeupel (de zelfbenoemde elite dus)
   Wel denk ik dat “zij” door de liefde en het licht van de mensen met een ziel en liefde, ineen zullen schrompelen tot niks. Maar dat zal niet zonder slag of stoot gebeuren

 13. ik help met hopen..

 14. Ik hoop dat je gelijk hebt. Niemand houdt van deze kwaadaardige elite, dat klopt. Maar hun politionele macht is groot door de boa’s die eindelijk een baantje en een wapen krijgen, de politie die onder druk gezet wordt door leidinggevenden en het Europese leger dat in de maak is. En dan zijn er nog die doodenge robots….
  Bidden Jan!

  • Precies. Vergeet niet dat die BOA’s langdurige bijstandsklanten zijn geweest en al sinds 2009 met de verscherpte bijstandswet en vanaf 2015 met de Participatiewet te maken hebben gehad. De opgekropte woede kan er met het kutbaantje, dat ze nu hebben weten te bemachtigen, eindelijk uit.

 15. Hoopvol en tegelijkertijd zó waar. Er zit geen enkele vorm van hartstocht achter de utopische agenda van deze technocraten. Men begrijpt ook oprecht niet waarom er mensen zijn met ernstige bezwaren tegen het gehele discours, zie ook Kaag met haar “wie zijn die mensen”. Sowieso gaan we (nog) roerige (-r) tijden tegemoet.

 16. Iedere keer tover je weer een glimlach op mijn gezicht

 17. Inderdaad Jan! Dank je wel. Liefde overwint alles. Wat mijn moeder altijd zegt “wat in liefde is gedaan blijft altijd bestaan”. Liefde verbindt. Het valt niet mee maar we strijden verder.
  ❤️

 18. Jan, ik hoop dat je gelijk hebt. Maar ik zie veel bangemaakten die uit angst zelf coronamaatregelfascistje spelen. Er moeten nog heel veel mensen wakker worden.
  ‘Episch centrum’ moet trouwens ‘epicentrum’ zijn.

 19. Goed geschreven, mooi geschreven en inhoudelijk juist (denk ik, hoop ik). Ik ben bang dat wij in Nederland pas in actie gaan komen als het te laat is. Het systeem probeert een tweedeling te krijgen, geprikt tegen niet geprikt, dát is het grootste gevaar waar we ons tegen moeten verzetten. Je laten prikken is een persoonlijke keus, anderen kunnen daarvan vinden wat ze willen maar dat is niet relevant. Juist de tweedeling moeten we nooit accepteren, het volk moet als één tegenover de elite staan die dit bedacht heeft. We zouden ons moeten verenigen, informatie moeten verspreiden zodat ook de mensen buiten de social media bereikt worden.. Het is nog niet te laat, het kan nog…

 20. Aristoboelos

  7 August 2021 at 19:51

  Mooi verwoord!
  Ik mis hierin wel de duiding van vaccinatie en de desastreuze gevolgen die dit in de (nabije) toekomst zal hebben op de gezondheid en overleving van heel veel mensen.

  Daarnaast op korte termijn de vaccinatiedrang/dwang en NSB praktijken (aangeven van niet gevaccineerden en BOA’s ) die er zullen komen.
  Wij tegen zij, opzetten tegen elkaar door de overheid.

  De mogelijkheid om de mensen te controleren door de ICT mogelijkheden, surveillance!

  Social credit system, wat in China ook werkt, waar neem ik aan ook geen enthousiasme leeft voor het communistische systeem, afgezien van de verbeterde levensstandaard.
  Als christen heb je daar geen leven meer.

  Ik hoop van harte dat je gelijk hebt met je analyse! Ik ben nog wat pessimistisch….

  Ben benieuwd naar je mening over het bovenstaande.

  • Tja, ik denk dat het loodzwaar gaat worden. Mensen lezen in dit epistel onterecht een optimistische visie over het proces. Dat optimisme geldt alleen de uitkomst. Een elite in paniek gaat hele rare sprongen maken. Als het “vaccin” inderdaad gevolgen gaat hebben voor de gezondheid, zal dit ongekende effecten hebben, waar ik niet op vooruit kan lopen. Laten we bidden dat dit in ieder geval meevalt. Ik denk dat China door jaren van Maoisme en een ijzeren hand van de communistische partij gedrild is op een manier die zelfs in Rusland niet meer zomaar te evenaren is, laat staan in Europa en in de US.

 21. Beste Jan, l
  Liefde,…het grootste goed!
  Ego opzij en leef in je gevoel…

 22. .

  ‘stijve arm’.

  daar is de fout in je betoog.

  de elites hoeven geen medewerking van hoi poloi,ze hoeven alleen de spuit maar te nemen.

  op enig moment wordt duidelijk dat iedereen die de spuit heeft genomen zal sterven binnen afzienbare tijd(max 3 jaar?)

  enig idee hoe zo’n ‘samenleving’ eruit zal zien? Hoe zullen de gevaxxten met een doodsvonnis reageren? will they go gently into that good night?
  of zal het de elites lukken die zombies tegen de levenden op te zetten?

  de chaos die zal ontstaan als 10% 20% 30% van de bevolking ziek wordt,het ziekehuis in moeten ,waar geen ruimte zal zijn,dan zullen sterven en de kinderen die zonder ouders komen te zitten?

  en als de hel voorbij is ,zullen de elites geen probleem hebben de boel over te nemen daarna.

  als de regeringen niet worden opgeknoopt in de komende weken ,zal het veel te laat zijn ,nog iets te doen.

  helaas.

  • er word hard gewerkt aan een antidote. door clevere mensen die moet er zijn anders gingen ook de leeghoofden aan de top voor de bijl.

 23. Een mooi en goed geschreven hoopvol verhaal. Maar je vergeet dat beloftes en idealen nu niet nodig zijn. De NSB’ers en collaborateurs et cetera worden nu met klinkende munt beloond. De miljarden vliegen in het rond, ook dat deel is heel goed voorbereid. Door mensen eerst de afgelopen decennia tot nihilistische materialisten te vormen, die nergens anders meer in geloven dan in geld en de daarmee alom geprezen status. Het is de enige reden dat de meerderheid geen kick geeft. En zelfs de meest gedupeerden laten vrijwel niets van zich horen omdat ze ruimhartig gecompenseerd worden.

  • De omslag komt op het moment dat voldoende mensen niets meer te verliezen hebben, op dat moment is ook de angst weg.

  • “De meest gedupeerden”, wie zijn dat dan? Bedoel je de laagste inkomensklassen, die hun ‘verplichte’ ‘privé’-zorgverzekering niet kunnen betalen? Die hun rekeningen nog amper kunnen betalen? Die geen woning kunnen krijgen, omdat de sociale huurwoningen worden afgebroken? Die onder de armoedegrens leven en tot een sub-tweede-wereld levensstijl worden gedegradeerd? Dat is een hele grote groep in Nederland. Het nationaal inkomen in Nederland is niet meer van eerste-wereld-, maar van tweede-wereld-niveau, te vergelijken met een land als Kroatië. Nederland is helemaal niet zo welvarend als sommige bronnen beweren. Wat ook opvalt is dat de hordes “nieuwkomers” wél voorrang krijgen voor de huurwoningen waar Nederlanders 10 jaar op moeten wachten ( overigens is dit een onwettige gang van zaken ) en dat die “nieuwkomers” nou precies de ruimschootse “compensaties” krijgen die Nederlanders worden ontnomen. Hetzelfde gebeurt in Duitsland. Wat het feit betreft dat de meeste mensen niet protesteren: dit komt doordat zij hun informatie uit de mainstream media krijgen, oftewel de overheidspropaganda. De echte informatie wordt onderdrukt en helaas is het een minderheid – uit alle lagen der bevolking- die snugger genoeg is om om zich heen te kijken en erachter te komen wat er écht wereldwijd gaande is.

  • Vergeet ook niet de kracht van de maatregel, dat voor kantoorwerk de aanwezigheidsplicht niet meer geldt. “Werk zo veel mogelijk thuis,” maakt altijd deel uit van de maatregelen en dan hopen mensen stiekem, dat Corona nog voortduurt, ook al hebben ze een hekel aan de rest van de maatregelen. Het is ook makkelijker te verbergen, dat je overbodig bent, “en uw overheid weet dat”, zo zei mr. drs. S.P.X. Hulleman in zijn videoboodschap van 25 januari 2021.

 24. “Social Development Goals in bedrieglijk frisse lentetinten”

  Sustainable Development Goals heten die dingen.

 25. Ik verwacht dat men nog enkele troeven achter de hand hebben. Als noodingreep. Echter waarschijnlijk wil men die liever niet gebruiken. Maar als het moet?

 26. Prachtig! 💖🙏

 27. John de Baptist

  7 August 2021 at 22:28

  Mooi geschreven en idd liefde is iets heel krachtigs. Ik zit eigenlijk met het volgende ” wie het verleden kent, kent de toekomst” Veel antwoorden liggen in het verleden, om de dood eenvoudige rede dat ” alles zich herhaald” zelfde mensen andere kleding. Een goed voorbeeld is in de tweede wereld oorlog ene Cohen en ene Asscher die bij de joodse gemeenschap zaten en na de oorlog berecht zijn omdat ze collaboreerde met de Duitsers. Als je terug kijkt in de geschiedenis kom je vaak de zelfde namen tegen als heden ter dagen. Wat betreft de bijbel, voor mijn gevoel wordt deze (mis)gebruikt als een script net zoals in het toneel of film een script gebruikt wordt, een soort agenda. De bijbel is al zo vaak herschreven vertaalt en verandert dat bepaalde dingen niet meer stroken, neem het boek van Enoch als voorbeeld staat er niet in. Ik ben ook van mening dat de bijbel gebruikt wordt om te onderdrukken, wil niet zeggen dat ik niet geloof. Maar voor mij is het toch anders ik ben ook van mening dat wij het moeten doen en niet elke keer naar een andere wijzen o die doet het we of die lost het wel op, door deze mentaliteit zijn wij op de eerste plaats in de problemen gekomen. Het is allemaal wel makkelijk om een ander het op te laten knappen, maar schijnbaar zit hier dus de les in, het is niet IK maar WIJ. Alleen als WIJ een eenheid vormen kunnen wij dit overwinnen, je kunt wachten op de messias maar wat als deze messias juist wacht totdat wij zover zijn dat het WIJ terug is in ONS?

 28. het leven is hard En daarna ga je dood

 29. Prachtig geschreven, zo zie en voel ik het ook. Precies hetzelfde roep ik ook al lange tijd ze willen wel maar het gaat ze niet lukken hoe goed voorbereid ze ook zijn. Dank voor de duidelijke woorden zo had ik het niet op papier gekregen.

 30. De laatste generaties zijn verzwakt, afhankelijk gemaakt
  Verslaaft aan telefoon, sex en geweld en luiheid. Door dit in films te normaliseren en ook door bekende mensen uitgebeeld, is de mensheid dit allemaal normaal gaan vinden.
  Terwijl alles niet klopt
  De duivel aanbidders zijn al té lang aan de macht.
  Maar ook verliezen zij..op een wondere manier zijn de mensen niet uit op geweld of Rasisme, wat ze ons ook probeerden op te dringen. Lukt het ze niet erg …gelukkig ! Bij domme mensen lukt alles , dus vandaar proberen ze nu de jeugd de school te onthouden en zijn lesprogramma ‘s aangepast naar hun idee. Ook de dokters Rechters etc opleidingen zijn gebaseerd op Satanisme. Natuurgenezing is vergeten, alleen chemische troep. En de meeste mensen geloven dat ook. De bijbel aangepast of zelfs volledig gemaakt ( wie zal het zeggen ) Toch is de mensheid niet verloren, maar wel in diepe slaap, dus gevaarlijk. Zolang we geld zien als het belangrijkste goed, zullen we niet redbaar zijn
  Of demonstreren helpt…nou nee. Burgerlijke ongehoorzaamheid, en terug naar de bron, ja daar moeten we heen. Elkaar weer zien, horen en elkaar helpen.
  Als de elite eraangaat…wat ik wel denk uiteindelijk, zullen ze zoveel mogelijk mensen en dieren meenemen, en dat zal niet mooi eindigen, maar er zullen altijd overlevers zijn, en dan begint de rotzooi opnieuw
  De enigste vraag die ik me stel is…klopt het dat de mensheid 50 /50 % slecht / goed is ?
  Of zijn er veel meer mensen goed dan slecht ? En zijn velen al meegesleept in hun net
  Ook zijn er heel veel mensen seksueel anders geworden . Transgenders, homo, lesbiennes etc
  Dit komt denk ik door injecties met alweer al die rotzooi erin en gekweekt op cellen van embryo’s
  Dit is al wat generaties zó
  Dus dat is ook des duivels
  Planning van tientallen jaren inteelt Elites
  Zij trouwden met elkaar op het geld in de families te behouden
  Veel mensen hebben geestelijke problemen
  We zijn dus gewezen op de “helderen ” onder ons , die dit slaven systeem doorhebben
  Op een of andere manier had ik de slechtheid in de mens al heel vroeg door
  Dat er zoveel niet klopt
  Dit leger moet groeien
  De onzichtbare Duivels die ons nu kunnen besturen , moeten we ontvolgen. Op allerlei manieren…betaal alleen met contant geld ( we moeten nog wel even ermee doen ) of ruil diensten met elkaar . Zet geen maskers meer op. Werk door in Lockdowns, al ga je dat anders doen ! Ben je in je werk, een meeloper, omdat je denkt dat je moet ! Probeer ook dat te veranderen, de verandering moet bij ons gebeuren, en we moeten niet wachten op een redder. Wij zijn zelf goddelijke wezens. Het belangrijkste, wat er ook gaat gebeuren is de hulp, steun en liefde die we elkaar gaan bieden, liefst zonder geld !
  Ontvolg ook FB , Instagram, Twitter , Tic Toc en andere vrijwillige Spy ware progamma’s
  Gebruik geen Whatsapp, geen
  Q R code
  Progamma’s is …Progameren
  Tel a Vision ( TV) zet die uit of de raam uit
  Koop in buurtwinkels
  Er zijn genoeg dingen om zelf je leven te veranderen
  Kies voor een natuurlijk leven
  Wees positief ! En straal dit uit !
  Verander de wereld en begin bij jezelf !
  De rest zien we wel !

 31. Mooi, hoopvol stuk. Ik zeg ook steeds dat het donker niet tegen licht kan, daarom laat je licht/liefde schijnen.
  Er staat ons nog wel wat te wachten oa de klimaat hoax waarmee ze middels HAARP en geo engeneering ons willen onderdrukken door voedseltekorten te creëren. Samen kunnen wij dit doorstaan. Verbinding maken is nu prioriteit.

 32. Een schitterend stuk ! Hoop zo dat het zo zal gaan Jan. Vrijdag mijn zoon en kleinkind , vol vuur, over letterlijk terugvechten……ik heb ze uitgelegd dat het Licht altijd van het Donker wint. Nu maar hopen dat ze het begrijpen, ze hadden geen hoop meer nl. Ik last jouw stuk lezen aan ze. Dankjewel Jan,

 33. Dewi de Vries

  8 August 2021 at 10:53

  Bedankt Jan voor het geschreven stuk, zou je graag willen uitnodigen op m’n Telegram kanaal Social Club no Censor ❤️ Na ruim 200 dagen geblokkeerd te zijn geweest op FB eigen kanaal opgezet waar iedereen van harte welkom is om vrijuit te kunnen spreken en delen van de echte waarheid wat de fake media en Staats tv angstvallig proberen verborgen te houden voor de mensen die nog niet wakker zijn. Wellicht kun je columns wijden aan de informatie die je op mijn Telegram kanaal vind 😉

  “Quote Johan Cruijff” Je gaat het pas zien als je het door hebt” 😊

  https://t.me/joinchat/XWmjcUFKq1NmZTRk

  Groetjes Dewi

 34. Het is alleen jammer dat we wel afhankelijk zijn van de globalisten. Ze beheersen de productie en aanvoer van enorm veel van de producten die we gebruiken. Ze kunnen onze maatschappij ontregelen waar en wanneer ze maar willen. Niemand was afhankelijk van Hitler of van Lodewijk de 16e. Maar wij zijn tot de bedelstaf verheven. Om ons werkelijk te bevrijden, zullen we ons dan ook van het globalisme moeten bevrijden. En daarvoor moet er leiding zijn die dit proces in gang zet. Die is er niet.

  • We zijn niet afhankelijk van de 3000 rijksten der aarde, zij zijn afhankelijk van ons. Ze kunnen nog geen huis bouwen zonder ons en met al hun gedrukte nepgeld kunnen ze hoogstens de kachel aanmaken. Wij zijn de overige 7 miljard, die kou zullen overleven, zij zijn afhankelijk maar denken ons met een door hen geschapen paralelle wereld te kunnen behandelen als schapen. Helaas zullen er altijd bange schapen zijn, maar het dappere deel zal ons redden en mogelijk definitief verlossen van dit rappalje.

 35. Ven elk woord genoten. Dank je wel Jan!

 36. Leugens komen altijd uit en dan zullen ze door de meerderheid niet meer gelooft worden. Die meerderheid bestaat uit vreedzame mensen die gewoon een liedevol leven willen zonder satanische waanzin.

 37. Piet-Jan Ooms

  8 August 2021 at 13:44

  Het is enorm knap om met zoveel woorden helemaal niets wat de realiteit raakt te schrijven. Chapeau voor deze complottheorie zonder enig normaal bewijs of wat dan ook. Heeel knap.

 38. Björn Ruysschaert

  8 August 2021 at 16:34

  Prachtig geschreven ❤️❤️✌️✌️

 39. Mijn idee is dat ze het niet gaan redden omdat ze te vroeg zijn begonnen. We zagen Brexit, meer en meer nationalistische partijen en natuurlijk Trump! Alle secuur opgebouwde poppetjes in de kabinetten wereldwijd zouden verloren gaan als partijen zoals FVD zouden gaan overnemen. Ze moesten het plan ten uitvoer brengen maar ze waren nog niet klaar. En daarom maken ze deze fouten. dat leger, die military boot in your neck daar waren ze wel al mee bezig en het heet Strong Cities Network. Zoek maar op. En de concentratie kampen zijn er ook al. https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/global-covid-19/shielding-approach-humanitarian.html

 40. Ajo van IJzeren Wij zijn kleur

  8 August 2021 at 17:04

  Het geloof is de zekerheid dat de dingen die we verwachten ook werkelijkheid zullen worden. Het is het bewijs van de dingen die we ‘ nog’ niet zien. Hebr. 11

 41. Hoopvol betoog.
  Gelijkgestemden zoeken! Daar komt het inderdaad op aan.
  Met de elites, die nu een uitstraling van waterig cement of een jute zak vol zout hebben, is het echter niet klaar. Er kan nog iemand gaan opstaan.
  Waakzaamheid blijft geboden.

 42. Mooi geschreven, maar te idealistisch n.m.m. De globalisten hebben hun werk goed gedaan door met hun marxistische angstpropaganda de massa te hypnotiseren. De meerderheid is in deze angst-trance en hebben geen flauw idee wat er echt aan de hand is. Informatie hierover krijgen ze niet, Zij zullen dan ook niet in opstand komen. Het is slechts een minderheid die wél weet wat er echt gaande is. In voorgaande coups volgens communistisch model is het ook wel gelukt een heel volk tegen diens wil onder de duim te krijgen. Nu hebben de technocraten zelfs nóg meer middelen om dit te doen. Het volk is geen eenheid, minder zelfs dan ooit tevoren. Als de massa er ooit achter komt wat er echt aan de hand is, is het te laat. Het is 5 voor 12. Tenzij ze op tijd geïnformeerd worden….

  • je vergeet dat de communistische miljoenen uit een absoluut afgrijselijk tijdperk kwamen waarin een mensenleven niks waard was.

 43. Mooi geschreven en een anker van hoop voor degenen die inmiddels wakker zijn.
  En inderdaad een uiterst gedetailleerd plan van de elite met een jarenlange voorbereiding, met de juiste poppetjes op de juiste plaats.
  U heeft gelijk, zij zijn met weinigen en het volk met velen.
  Barstjes in hun plan worden scheuren.
  Steeds meer ‘plebs’ wordt geschrokken wakker en staan op.
  Maar….als ze alles zo goed hebben uitgewerkt, dan heb ik maar één vrees.
  Denkende aan het spreekwoord ‘ een kat in het nauw maakt rare sprongen”.
  Heeft men een plan B? Is er een soort ‘noodknop’?
  De toekomst zal het tonen.

 44. Er is dan ook geen sprake van een pandemie maar van een IQ-test
  Heel knap stuk

 45. Als Moslim kan ik je zeggen dat er bijna 1,5 miljard Moslims zijn op aarde. Zelfs binnen ieder gezin is elk kind anders. Laat staan dat 1,5 miljard mensen hetzelfde zullen zijn. Net alsof alle Christenen allemaal hetzelfde denken of zich hetzelfde gedragen.

  Binnen mijn familie zijn er ook een kudde schapen die het verhaal van de regering volgen en allemaal het spuitje nemen. Een ander deel vertrouwt het goedje voor geen cent.

  We moeten beseffen dat wanneer de schapen in de gaten krijgen, wanneer iedereen in hun omgeving begint om te vallen door de spuitjes, wij als mensheid maar één vijand hebben: de Davos elite. Same (de 99,99% (Christenen, Joden, Moslims, Hindus, Atheïsten, Homoseksuelen, Transgender etc.) zullen we de strijd aan moeten gaan. Dan winnen we met gemak!

  We moeten ons alleen niet laten verdelen. Mensen hebben nóg steeds niet door dat het concept Moslim versus Christenen ook een Mediaspectakel is geweest om ons te verdelen. Hele 9/11, Iraq oorlog etc. Mensen die denken dat de Mainstream Media nu pas corrupt is geworden, moeten oude boeken lezen van verschillende Westerse journalisten die uiteindelijk in de knel kwamen met hun geweten. We zijn in het verleden allemaal in het ootje genomen door de mainstream media. Het grootste voordeel van deze plandemie, is dat veel mensen dit eindelijk door hebben. Hun verdeel en heers strategie zal nu niet meer lukken. Samen strijden we voor onze vrijheid!

  • Ik denk daar precies zo over.

  • Zeer mooi gezegd. Denk er ook zo over. Heb vele moslim vrienden hier in Frankrijk en heb jaren in Marokko gewoond met de Marokkanen en niet met de Europeanen. Herinner me Arab Spring en zij hebben mij beschermd. Dit zal ik heel mijn leven in mijn hart houden. Wij zijn er voor elkaar, maar misschien niet voor de schaapjes -:)

 46. Bedankt voor deze hoopvolle uiteenzetting… Eindelijk worden ze wakker, het heeft bloed zweet en tranen gekost aan hen die het zagen en niet werden geloofd…maar we zien licht in de duisternis… United in love and light we will conquer!

  Love & Light
  Namasté
  Vi
  PS Ik heb Olga online besteld bij “Bookspot” al teken van mijn waardering en steun aan een moedig man.

 47. Beste
  Ik kreeg dit bericht toen ik je wilde antwoorden op je bericht.
  Adres niet gevonden
  Je bericht is niet bezorgd aan nieuwsbrief@janbennink.com omdat het adres niet kan worden gevonden of geen e-mail kan ontvangen.
  Ook gecensureerd?

 48. http://arendvancampen.blogspot.com/2020/10/the-great-reset-murf-bereid-om-alle.html. De Great Reset is onhaalbaar, niet door ONS, maar wetenschappelijk voorspelbaar. De natuur laat het niet toe. Lees mijn blog aub?

 49. Mooi geschreven, alleen denk ik dat het gebruik van ‘autisme’ hier niet op zijn plaats is. Ik zou het eerder psychopathie willen noemen.

 50. Mij lijkt dat als, zoals superjan zegt, er een soort *plan* is dat *de elite* wil uitvoeren, dat dan de opstellers van dat plan per direct moeten worden ontslagen, omdat de uitvoering van zo’n plan voor geen meter lukt. Kijk alleen maar naar Covid-vaccinaties, wat er wat dat betreft door de *elite* (of farmaceuten) wereldwijd wordt ‘gepresteerd’ – het is een lachertje. Pakweg 1% van de *wereldbevolking* is intussen (deels) gevaccineerd, nog 10 of 20 jaar te gaan om *veel* verder te komen dan dat, en intussen zijn er om de zoveel weken weer nieuwe varianten van het virus die dan weer nieuwe vaccinaties zouden vereisen – alleen *daarom al* gaat dat niet werken (terwijl intussen zogenaamd *volledig* gevaccineerden blijkbaar gemakkelijk het virus doorgeven, wat in feite wil zeggen – de werkelijke effectiviteit van een Covid-vaccinatie wordt met de dag twijfelachtiger).
  Er wordt wel gezegd dat de WHO een werktuig is van *de elite*, maar de WHO is nogal gemakkelijk te betrappen op zwabberend beleid, en bovendien zijn er bosjes landen die zich geen bal aantrekken van de WHO-adviezen, ofwel omdat ze die adviezen anders zien, ofwel omdat ze die adviezen simpelweg niet kunnen opvolgen. Kortom, om te zeggen dat er op het gebied van Covid sprake is van de uitvoering van een geslaagd plan van de *elite* – wat een jammerlijke mislukking is dat dan. En wat een *elite*-sukkels zijn het dan. Met andere woorden – laat je niks aanpraten, door wie of wat dan ook, overweeg alles nuchter, zonder angst, vooroordelen, doom-beelden, media-hypes, complotverhalen, enz. Denk *zelf* na. Overweeg alles, maar behoud het *volgens jou* goede. Deel je meningen – als dat van je gevraagd wordt – met mate, met zorgvuldige bewoordingen. Vermijd, als je zeker van je zaak bent, om onderdeel te worden van hypes, van groepen (vooral op Fuckbook, en waar dan ook) voor of tegen wat dan ook (en ja, als je dat wel doet, dan – nou ja, dat zei ik hiervoor al..)

 51. Wat zijn ze slim, maar niet in staat zo’n levend vliegje te maken.

 52. Yiorgos Ottoni

  17 August 2021 at 18:59

  Dank voor je diepgaande analyse. Ik hoop van harte dat je het bij het rechte eind hebt. De kanttekening die ik er wel nog bij wil plaatsen en die mij minder hoopvol stemt dan ik zou willen is de mate van massavorming waar we ons thans in bevinden. Mattias Desmet heeft hierover onlangs een helder verhaal uiteengezet bij de Corona Ausschuss van Reiner Fuellmich: https://odysee.com/@VeryOpinionatedShow:5/lbry-Mattias-Desmet:7 Het is erg de moeite waard.

 53. Johannes Van Gorp

  19 August 2021 at 12:46

  Mijn hemel, wat een woorddronken verhaal. Hyperbolen, extreme generalisaties en conspiracy denken wisselen elkaar af en getuigen van een stuitende oppervlakkigheid en een puur anti-wetenschappelijke houding.
  Ronkende onzin.

 54. Johannes Van Gorp

  19 August 2021 at 18:01

  Ronduit curieus is de opmerking ten aanzien van mijn kritiek dat het zou ontbreken aan onderbouwing met feiten. Juist bij ontleding van het uitbundig proza van “superjan”, tref je louter stellingen, emoties en algemene verdenkingen. Precies de ingrediënten waar we ons voor moeten wapenen.
  Een greep:
  1.”Ze hebben alles tot in perfectie uitgedacht en in vele tientallen jaren (toe maar!) uitgewerkt tot in de kleinste duivelse details”. De stemming is gezet. Maar wie zijn “ze”? Waar is de bewijslast van dit kennelijk langdurig complot?
  2. “5G, drones, nano machines, botswarms, onderhuidse chips, politierobits, ….” Onzinnig tromgeroffel in de echo kamer van TikTok en aanverwanten. Niveau digitale barpraat. Ooit geprobeerd een chip te injecteren met het covid vaccin?
  Serieus “superjan”, leg je bronnen bloot.
  3. “De elite bedient zich van bezweringsformules, media, toverspreuken, propaganda, wetenschap(!!!!!!!, Mon dieu, hier toont “superjan” zijn ware gezicht) en technologie”. Vage, selfevidente ronkende onzin. Superjan doet een heftig appel op de vage onlustgevoelens van onzekere burgers in een complexe samenleving. Vroeger noemden we dat demogagie.
  4. “De massa heeft geen hartstocht voor hun ideeën”. Natuurlijk niet. De meerderheid blijft gelukkig zijn gezonde verstand gebruiken.
  5. “Elite faalt in zijn poging het 4e rijk te creëren”. Dit is een uitermate kwalijke knipoog naar de ramp ’39-’45 in de vorige eeuw: het nazi regime. Beheerst “superjan” de recente geschiedenis? De vraag stellen is haar beantwoorden vrees ik. Maar deze kwalijke knipoog naar het nazisme kan niet worden weggepoetst met het toepassen van het retorisch instrument van de overdrijving.
  “superjan”?
  “Superzwam” is een meer accurate omschrijving.

  • Ik vind het niet echt overtuigend Johannes. Veel geronk, weinig inhoud.

   1 Ik maak volkomen duidelijk wie ik bedoel. In al mijn stukken. Ik draai er niet echt om heen toch?
   2 je punt is? ps chips injecteren kan prima met een injectiespuit tegenwoordig
   3 wat is demogagie?
   4 dat zijn we eens.
   5 Ik maak volkomen duidelijk dat vergelijken met naziregime wat mij betreft gerechtvaardigd is, gelijkstellen niet.
   Verder bedankt voor de moeite. You failed. Next.

 55. Hoezeer zijn er geen verklikker en verraders groepen opgetuigd.

  Ze hebben n hele weken brigade onder hun bevel. En cancelen dat ze kunnen

 56. Mooi geschreven. Hannah Arendt beschrijft in haar ‘The Origins of Totalitarianism’, hoe het totalitarisme zich zal doorontwikkelen van massabewegingen (Nationaal-Socialisme, Communisme), naar een Technocratisch totalitarisme. Dus zonder duidelijke herkenbare ideologie, waar de massa’s van ‘in vuur en vlam’ komen te staan. Daar lijken we nu in te zitten. – Er is binnen het corona-verhaal, mogelijk wel sprake van een meer verhuld soort ideologie. Nl. een soort technicisme, gekoppeld aan een geloof in onsterfelijkheid -. Ik denk dat het klopt dat the powers that be nu minder gebruik hoeven te maken van geweldsmiddelen, om hun plan door te zetten. Dit o.a. door verregaande en subtiele bewustzijnsmanipulatie (mede geholpen door moderne media). Kijk naar het voorbeeld van China. Het is belangrijk dat ‘goedwillenden’ zich organiseren. De ‘tegenstand’ zet massief in op verdeel en heers. Daarom van belang verbindingen tot stand te brengen tussen (goedwillende) voorlopers ‘binnen het gehele spectrum’. Sylvana Simons zij-aan-zij met Thierry, Omtzigt, Leijten. Verschillen even parkerend. Op zoek naar een verbindend verhaal. Een nieuwe politiek, een menswaardiger samenleving, in harmonie met de natuur.

 57. Wij zijn met meer.

 58. Lees de Christ letters via google en dan weet je wie hier voor alles verantwoordelijk is. Hij kwam nog eenmaal naar de aarde om via het internet zich tot ons te richten in 2007 via een door hem uitgekozen messenger waardoor hij spreekt en nu zelf zijn levensverhaal en doel op aarde weergeeft zonder tussenkomst van Rome. Al die transmissies zijn in schrift en audio in 2014 gepubliceerd voor iedereen gratis te horen en te lezen. Dan pas wordt je echt wakker. En geef dat svp aan zoveel mogelijk mensen door en lees het met een open mind.
  Er komt nog veel meer op ons af en velen zullen door ellende pas gaan ontwaken. Diegene die reeds ontwaakt is zijn de kartrekkers en dienen vol te houden. Blijf altijd positief en vriendelijk wat er ook gebeurd, daar kunnen ze niet tegen. Men ziet je liever in angst want dan ben je makkelijker te knechten. Demonstreer met muziek en zang en kleed je in het wit met een lampje. Kaarsen kunnen ongelukken veroorzaken. De energie die hierdoor gecreëerd wordt is enorm en schrikt de duistere krachten af. Dit is ons grootste en enige wapen. Deze lichtenergie zal door de Meesters in de 5e dimensie nog eens versterkt worden. Daar de machthebbers wereldwijd enorm gevestigd zijn in lagen zal het enige tijd duren voordat victorie zichtbaar wordt. Men ziet de steeds groter wordende weerstand en wil alles zo snel mogelijk uitrollen. Geef niet op, het Universum staat aan de kant van hen die alles door hebben, de mensen van goeie wil.
  Zorg voor extra voedsel voor een paar maanden en alternatieve warmtebronnen en kookapparatuur (campinggas). Haal voldoende geld van de bank. China geeft geen financiële steun meer aan failliete bouwondernemingen en de crash kan elk moment plaatsvinden en overslaan naar Europa en Amerika. Sterkte.
  May the blessings of the Christ be upon you and all your loved ones.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *