Oorlog met Rusland? Hans, we are the Baddies.

Als “staatsvijand nummer één” kijk ik ieder jaar op 9 Mei, de Parade, waarmee Rusland de overwinning viert op de Nazi’s in de Grote Vaderlandse Oorlog. De indrukwekkende herdenking van het onmetelijke bloedbad dat ons vrijheid bracht, waar de Sovjets met miljoenen tegelijk, de hoogste prijs voor betaalden; dertig miljoen soldaten, piloten, matrozen, omaatjes en meisjes met linten in hun haren, gingen zonder meedogen door de vleesmolens van de hel.

Het onvoorstelbaar leed dat diepe, zwarte voren sleet in de Russische ziel, kun je nu na 77 jaar na het laatste kanonschot, nog terughoren in liedjes zoals верните память, waar hele zalen ook nu nog voor opstaan, in diep respect en oprecht verdriet. Van stokoud tot piepjong.

Als het gejuich uit vele kelen klinkt over het Rode Plein, recht ook ik mijn schouders en brul mee. “YPA!” 

In Rusland voetballen ze niet met kransen.

Het doet me pijn dat uitgerekend het land waar ik van houd, de mensen, de cultuur, een land onder God, een land waarvan ik de taal spreek, op zo’n vieze, doorzichtige klassieke “Neo Con” manier, onder ronkende fantoomdreigingen en gefabriceerde angstoffensieven, opnieuw door het westen, tot aan de rand van een oorlog wordt gedwongen in hun eigen achtertuin.

Ondanks de smeekbedes van een vermoeide, opvallend verdrietig ogende Poetin, die, in tegenstelling tot onze ladyboy-leiders, defensiemeisjes, tranny-generaals en D66 Twiggy’s, weet wat oorlog zou betekenen en hoe onmetelijk hoog de prijs zal zijn. 

Ondanks de sussende woorden van Zelensky, die Biden zelfs uitnodigde om met eigen ogen te komen zien dat er van Russische dreiging helemaal geen sprake is. 

Het doet pijn dat ik word geacht, opnieuw een volstrekt onschuldig volk te haten. Net als de Irakezen, de Syriërs, de Afghanen, volkeren die ons geen vlieg kwaad deden, maar wiens bruiloften en kinderpartijtjes een makkelijke prooi waren voor onze drones en F16’s. 

We zagen het wel, hun dode babies, die verscheurde poppen, maar wij keken weg, haalden onze schouders op en leefden door. 

En zie, nu is Europa wellicht zelf aan de beurt, omdat Vicky Nuland en haar doodzieke vriendjes het hart van de Russische ziel, hebben uitgekozen als nieuwe Killing Fields om hun raketten, jets ander wapentuig te testen. The chickens came home to roost.

De elite vind het tijd voor oorlog. De vrede heeft lang genoeg geduurd. Raytheon en Boeing missen de omzet en de aandacht van de westerling, die wakker wordt uit zijn covid winterslaap, moet naarstig worden afgeleid.

We worden een oorlog ingerommeld door ons eigen diep corrupte militair, industrieel, farmaceutisch complex, dat in paniek afleiding zoekt voor de hilarische, maar niet minder dodelijke puinhoop, die ze van hun eigen gedroomde, totale machtsovername hebben gemaakt. Ze zoeken afleiding voor de als spreeuwen neervallende sporters, voor HIV tests die ineens worden gepromoot alsof het de normaalste zaak van de wereld is, voor de Canadese Truckers die van geen wijken weten en de wereldwijde protesten die maar niet stoppen. 

Afleiding voor de zelfmoorden, de faillisementen, het diepe verraad tegen de eigen bevolking door Westerse media en politiek.

Afleiding voor de EU pantserwagens onder de Arc de Triomphe, de neergeknuppelde bejaarden, de gekaapte macht van de Brusselse technocraten en de diepe corruptie van hun leiding, die hier nu al dieper wordt geminacht dan Poetin ooit zal worden. 

Afleiding voor hun 4e industriële revolutie die krakend tot stilstand kwam, nadat hun verderfelijke plannen in een te fel en spottend licht werden gezet. 

Ratten houden niet van licht. 

De nazi’s van nu, in mantelpakjes en blauwe jasjes, met hun kippenarmpjes en regenboogvlagjes, zoeken naarstig naar afleiding voor de broeiende volkswoede, nu steeds meer westerse mensen doorkrijgen hoe bedrogen ze zijn en hoe zwak, klein en verwerpelijk de steenrijke kaste is, die ze nu al tientallen jaren met list en bedrog onder de knoet houdt en definitief tot slaaf wil maken.

Vooralsnog weigeren de beoogde Slavische kemphanen, ondanks alle westerse provocaties, elkaar de ogen uit te pikken en naar de strot te vliegen.

En hopelijk zullen Zelensky en Poetin nader tot elkaar komen en samen door de regen van Tonkin en Gleitwitz incidenten heenkijken, waarvan de eerste pontificaal door de Amerikanen staat gepland voor aanstaande woensdag.

Mocht het echter komen tot een oorlog en Oekraïne verandert opnieuw in een roodgloeiend slagveld en de EU in een geasfalteerde radioactieve vlakte, onthou dan één ding. 

We are the baddies. Not Poetin.

Господи, спасите нас.

Vind je mijn werk dus goed, mooi of zelfs belangrijk? Je kunt mij hier ondersteunen.

53 Comments

 1. Nu mag je helemaal nooit meer terug op Twitters. Love

 2. Weer op zijn “Benninkiaans” prachtig mooi verwoord Jan. Ik heb hem op den Twit gedeeld in mijn Jan Bennink geloofsgenoten 🤗👊😄

 3. Ik ben nog maar haverwege met lezen, maar opeens zag ik in mijn ooghoek, bij de reacties…..
  Nu mag je helemaal nooit meer terug op Twitters.
  Ja, en dan zit ik hier, ondanks alles, toch te lachen.
  Ik ga weer verder lezen.
  Misschien moeten we ooit nog asiel aanvragen in Rusland?
  Hebben we wel een tolk nodig!

 4. Ik mis je op Twitter Jan. Wederom mooi geschreven.
  🙏🏼

 5. Prachtig Jan. Net als altijd zullen de politici er niet onder lijden. Zij zullen zichzelf of hun kinderen niet offeren voor nutteloos oorlogzuchtig geweld, want het zijn laffe honden die werken voor het grote WEF GELD. Het is altijd hetzelfde liedje en de superrijken zullen nog rijker worden en wij laten het gebeuren, terwijl wij de meerderheid zijn, de ruim 7 miljard wereldburgers
  ?

 6. Prachtig Jan. Net als altijd zullen de politici er niet onder lijden. Zij zullen zichzelf of hun kinderen niet offeren voor nutteloos oorlogzuchtig geweld, want het zijn laffe honden die werken voor het grote WEF GELD. Het is altijd hetzelfde liedje en de superrijken zullen nog rijker worden en wij laten het gebeuren, terwijl wij de meerderheid zijn, de ruim 7 miljard wereldburgers
  ?

 7. Met liefde gedeeld op Twitter , waar je echt gemist wordt. We missen je Jan. Nogmaals ik ben Twitter moe! Dank weer voor je prachtige verwording, van wat vele denken. Alleen jij kan het zo mooi op “papier” zetten. Dank.

  Gr EusCupido

 8. Inderdaad minacht ik ‘onze leiders’ meer dan Putin, die overigens ook geen lieverdje is, kun je nagaan.

 9. Twitter is geen meerwaarde voor jou
  Dit wel prachtige proza
  Bedankt

 10. Bas van 't Hoff

  15 February 2022 at 16:39

  En zo is het.

 11. Lineke Kampinga

  15 February 2022 at 17:19

  Als geen ander weet jij dit te verwoorden , en te analyseren. Omdat jouw hart, en je sterke inzicht daar ligt.

  Thnx Jan.

 12. Fijn! ❤
  De combi met twitter is top.

 13. Schitterend Jan
  Kippenvel!!!!!!!!!
  niks is wat het lijkt

 14. Dank voor het delen. Zoiets hoort gedeeld te worden.

 15. Mooi en waar. The Russians love their children too……..

 16. Indrukwekkend geschreven, Een handje vol mensen. vrees ik, beamen de inhoud. Velen zitten met hun verstandelijke beperking nog steeds tegen het Stalintijdperk aan te hikken. Maar dat is erg lang geleden. Om kromme tenen van te krijgen.

 17. Er komt helemaal geen oorlog met Rusland, dat is enkel propaganda. Alles draait om de gaspijplijn Nordstream 2. De Amerikanen willen niet dat Duitsland aardgas afneemt van Rusland, maar als alternatief het 3 tot 5x duurdere vloeibare gas uit schaliegas winning uit Amerika afneemt. Nu wordt er gesuggereerd dat Rusland dit veroorzaakt in de propaganda media kanalen. Maar het is exact anders om. Die troepen opbouw rond Oekraïne is enkel toneelspel. De Amerikanen willen niet dat Europa met Rusland handel drijft, want dan kan Amerika wel eens alleen komen te staan. Dan wordt de Dollar niets meer waard (wat het al niet meer is, is een andere zaak).

 18. Jan, je weet het zo mooi te omschrijven… Dankjewel wederom voor een ontzettend verhelderend stuk. Ps. Welkom terug op Twitter. Keep up the good stuff.

 19. Iedere keer lees ik je teksten als een gedicht van rake woorden.
  Proza, wel verdrietige proza.
  Wat een tijd ….

 20. Twan Timmermans

  15 February 2022 at 21:44

  Ik slaap altijd een stuk rustiger na zo’n stuk. Dat niet iedereen in een peul is veranderd. Dus met plezier naar Twitter gesmokkeld

 21. Welkom terug!

 22. Ik kan heel ver met je mee gaan. Maar…. Zelenski is daar neergezet door de kliek van Clinton/Obama/Biden. En Biden en zoon hebben daar hele grote belangen (Burisma) die nu wel eens aan het licht kunnen komen. Er is daar vader en zoon al heel veel geld uit Ukraïne gehaald. Dus Biden moet nu nodig zijn belangen in de gaten houden vandaar die oorlogszucht.

 23. Fitness voor de iris. Man!
  Het brein heeft moeite het zuigend oog bij te benen met het absorberen van de regels.
  Eindelijk. Eindelijk een ánder geluid.
  Geschreven dan wel.
  Heb je ‘gravures’ pas laat mogen ontdekken.
  Dank Jan. Oprechte dank.
  Mijn woestijngeroep blijkt een echo gevonden te hebben.

 24. John Berrevoets

  16 February 2022 at 10:15

  Mooi Jan en spot on.

 25. Het is ook niet voor niets dat deze week de president van Brasil aanwezig is in Rusland, daar waar China al begin 2018 druk bezig is om belangrijke strategische havens op te kopen in het zuiden van Brasil, voor de gemiddelde Europeaan onbelangrijk, voor handels export op het grote toneel van levens belang.
  Bijzonder goed stuk, opent ineens mijn ogen weer waan me terug in december 2018 en besef waarom de zuidelijk boeren in bv Parana zo tegen die investeringen van buiten af zijn.
  Dank Jan!

 26. Een midden-Europese alliantie met Rusland mocht en mag er niet komen. Vanuit m.n. de Angelsaksische wereld wordt Rusland voortdurend met oorlogen en sociale experimenten — zoals communisme — bestookt.

  Dank je voor je verhelderende inkijk in Rusland!

  En goed dat je weer terug bent!

 27. Er is één ding waar ik me ernstig zorgen over maak en dat is de Russen hun ongezonde fixatie op Israël. Dit doet mij overtuigen dat ze met Iran, Hezbollah en aannemelijker wijs Turkije Israël kwaad toewensen. Dat zou betekeken game over voor de Russen als je JAH en Zijn Zoon mag geloven.

  • Volgens mij is de relatie Moskou/Tel Aviv uitstekend.

   • Jan blijf hier boven op zitten. De as China, Pakistan, Iran (Hezbollah/Hamas), Turkije en helaas Rusland is ontegenzeggenlijk aanwijsbaar. Je hoeft alleen maar het nieuws rond de Oekraïne (Syrië) te volgen en dit wordt kristal helder. Had dit zelf graag anders gezien omdat ik veel kostbaars zie in de Russische cultuur en in de Russische ziel.

 28. “Voor ons in Rusland is het communisme een dode hond, terwijl het voor veel mensen in het Westen nog steeds een levende leeuw is”.

  Alexander Solzjenitsyn

  We gaan de ratten met licht confronteren!

  Dank je Jan

 29. Bastiaan Remkes

  21 February 2022 at 12:18

  Dank, Jan. De spijker op zijn kop.

 30. Het oorlogszuchtige Amerika en de Nato, gesteund door het vredelievend Europa onderleiding van Ursela v/d Leyen en de psychopaat  Guy Verhofstadt gaan met het WHO en WEF en het links kartel het leven van U, mij en het overige waardeloos klootjesvolk in Europa beëindigen.
  Wij mogen nog onze zonen en dochters voor eer en glorie van dat tuig in een oorlog opofferen,  en hun zonen en dochters komen in een fok programma om een ras van Übermenschen te kweken.

 31. Dickie van Toulon van der Koog

  26 February 2022 at 06:48

  Één van je beste. Gaat zo door, m’n jongen ! 😉

 32. Serieus Jan, je mixed van alles door elkaar dat niet bij elkaar hoort om een verhaal te maken. Maar In alles wat je schrijft zie ik geen enkele rechtvaardiging voor Poetin om deze oorlog te beginnen. En al helemaal niet om die par soldaten op slangeneiland te laten vermoorden.
  Het soort acties dat Poetin nu doet zijn de oorzaak van alle ellende die het Russische volk en al die andere volkennis overkomen!

  • Ten eerste. Ik zeg nergens dat ik voor oorlog ben of iets goedkeur. Slangeneiland? Ik trek niet eens partij voor de een of de ander, als je GOED leest. Dit stuk is van VOOR de inval. Ik keur helemaal NIKS goed. Laatste keer dat ik zo’n domme reactie toelaat,

  • En wat “mix ik door elkaar” (sic)?

 33. En er wordt inmiddels weer ijverig ‘gecanceld’ en gechanteerd:

  Valery Gergiev niet meer welkom in het westen, mits hij zich van Putin’s handelen distantiëert.
  https://www.telegraaf.nl/entertainment/1689617600/russische-dirigent-valery-gergiev-van-internationale-podia-geweerd

  Zo het de per saldo linkse machthebbers betaamt.

 34. Marike Jansen

  2 March 2022 at 13:22

  https://www.google.nl/amp/s/jwboissevain.wordpress.com/2015/05/11/laat-ons-zwaarden-omsmeden-tot-ploegscharen/amp/

  Jan ben het volledig met je eens.
  Putin is m i een godvrezend man.
  Dat valt alleen maar te prijzen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *