Ben je al klaar voor de grote rode truck die alleen jij ziet aankomen?

Ik hou er niet van om op mijn eigen site, mijn heiligdom, over de mRNA vaccinaties en het bizarre griezelcircus eromheen te schrijven. 

Ik hou het hier graag schoon, droog en geurend naar stervende viooltjes.

Schrijven over Covid en de rattenplaag die dat narratief in stand houdt, doe ik al genoeg op twitter net als vele anderen die doorgaans beter onderlegd zijn dan ik. 

Bovendien. De meesten van jullie zijn klaarwakker en nieuwsgierig naar alles wat erover wordt gepubliceerd. Dus wat moet ik jullie nog aan je neus hangen.

Toch is er één drukpunt, waar ik even zonder mooie krullen en slingers bij jullie op wil duwen. 

Denk even mee. 

Stel je staat midden op een snelweg met je vrienden en je geliefden 

en jij ziet als enige van de groep, door de mist, een truck die aan komt razen. 

Wat je ook doet of zegt, ze geloven je niet en ze blijven midden op de weg staan keuvelen. 

Jij springt net op tijd weg, kan misschien een of twee mensen half meetrekken naar de kant. 

Maar de hele weg ligt vol gewonden. 

Wat als jij straks de enige bent die ze kan helpen?

Heb je daar wel eens over nagedacht? 

Ik zie nu veel te veel mensen “in the know” tegelijk, massa’s alarmerende feiten en cijfers rapporteren die wijzen op iets imminent verwoestends.

Journalisten en opiniemakers die zolang ik naar ze luister eigenlijk altijd gelijk krijgen. Al is het vaak een jaar of twee later, als het te laat is: Adam Curry van No Agenda, Mike Moore van de Thomas Payne Podcast, Scott Kesterson van BardsFM en James Delingpole zijn er een paar van. 

Maar ook anders zo gedoseerde, keurige Christenvoorgangers roeren zich. Jack van der Tang en Paul Visser; Je moet hun preken absoluut geluisterd hebben. Niet alleen om hun ongekend scherpe boodschappen, maar ook om de wanhoop en het verdriet in hun stem. Deze nobele mannen vertellen geen sprookjes, ook al is hun God wellicht niet de jouwe. 

Allemaal waarschuwen ze op hun manier voor die vuurrode Mack truck met gele lichtjes en geitenhoorntjes op het metallic dak, van wie maar een enkeling de blazende toeters hoort.

En allemaal zien ze hele volkeren tegelijk midden op de snelweg staan, kromgebogen, met hun prikje in hun arm en hun mondluiertje op, die truck tegemoet schuifelen. 

Ik zie het ook. 

Maar tegelijkertijd, zie ik dat zovelen van ons, die de truck wél zien, nog geen idee hebben wat er straks van ons gevraagd gaat worden. Dat velen nog denken dat de tijd om ons voor te bereiden nog oneindig is of dat de chauffeur van de truck wel op het laatste moment de kant in zal sturen. 

Dat we iets doen, als we alleen op twitter een beetje meekwekken, de zoveelste leugenaar of troll ontmaskeren of één keer in de maand een rondje om de kerk in Amsterdam lopen. 

Helaas. Hopium is a bitch. 

Als de helft van de inktzwarte voorspellingen uitkomt, wordt straks van ons het onmenselijke verwacht. 

Wij zullen, als de tekens ons niet bedriegen, de overgrote rest moeten troosten en voeden, ondersteunen en hun lijden moeten verlichten. 

We zullen zoveel mensen moeten vergeven die ons belachelijk hebben gemaakt, voor gek verklaarden, uit hun leven verbanden of ons zelfs zorg wilden ontzeggen. 

Maar dat is wellicht nog het makkelijkste dat ons te doen staat.

Daarom is de tijd gekomen om steviger in je schoenen te staan. Geestelijk en lichamelijk. 

Of je nou 20 bent of 80. Ga bewegen. Maak je kop helder. 

Te vet? Rennen dikke! Niet morgen, vanavond nog. 

Vermijd blessures én het ziekenhuis, maar werk toe naar de best mogelijke conditie. 

Ga wandelen, zwemmen, boksen, dansen. 

Maar wat je ook doet, trek jezelf achter dat hypnotiserende beeldscherm weg, dat je het idee geeft dat je al iets doet. 

Pak een Bijbel of een ander mooi boek. Rust en leer. Word gezond, lichamelijk en geestelijk. 

Zorg voor een leeg hoofd en een volle kelder en medicijnkast. Zorg voor goede nachtrust. Stop nu met roken en te veel drinken.

Speelkwartier is voorbij. 

Zorg voor voldoende brandhout en leg contacten waarvan je weet dat je er in een crisistijd iets aan hebt. Tien op loopafstand. Honderd die je kunt bellen en duizend op sociale media.

Doe het nu. 

Ik bid dat ik straks, in mei 2022, keihard uitgelachen word om deze column. Dat de dreigende stofwolk met die twee gele lichtjes in de verte, vuurvliegjes zijn of vrolijk keuvelende fietsers in de nacht.

Maar vooralsnog vrees ik met grote vrezen.

Kom dus van je luie kont af. En doe het nu.

Als het niet nodig blijkt te zijn, ben je straks in ieder geval een beter, gezonder en gelukkiger mens geworden. En dan lach jij weer.

Vind je mijn werk goed, mooi of zelfs belangrijk? Ondersteun mij dan hier!

Vind je mijn werk goed, mooi of zelfs belangrijk? Deel deze post dan zoveel mogelijk! Ook kun je mijn werk ondersteunen met een donatie!

83 Comments

 1. Nieuwe Geluid

  19 October 2021 at 17:18

  Inderdaad een urgente boodschap! Ik hoop nog steeds op die vrolijk keuvelende fietsers, of dat er nog iets meer tijd is om nog meer mensen van de weg af te trekken. Er kan ook zomaar nog een jaar tussenzitten, dat iedereen denkt dat het allemaal wel mee bleek te vallen en dan…BOEM!

  • Prachtig geschreven en geeft vele een lichtpuntje. Maar super gezond en je eigen haggie redden is niet het startpunt van mij.Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen wakker te schudden. Alarm te slaan want er moeten nog zoveel mensen wakker worden. En je houtidee neem ik mee. Voorraadje in de tuin is niet gek. Volgend jaar komt er oorlog die is al in gang de legers worden al klaargestoomd. En wij zitten er midden in. Volgend jaar gaat Europa ten onder en armoede zal toeslaan. Corona is nog niks met wat staat te wachten. De komende 8 jaar zullen bitter zijn. Daar kunnen jij en ik niks aan doen maar wakker schudden ja dat is mijn missie. En ik hoop dat we het gaan overleven en dat we elkaar dan misschien in levende lijven kunnen spreken.

 2. Treffend omschreven, Jan. Complimenten. Soms voel ik me nog steeds een roepende in de woestijn. Collega’s die feiten en statistieken wegwuiven onder het mom van “dat is niet bewezen en daar verdiep ik me niet in. Ik heb al genoeg aan mijn hoofd.” Restauranteigenaren die niet weten dat BOA’s niet in hun restaurant mogen komen controleren of hun klanten aanspreken en als je hen dat uitlegt alleen maar zeggen “ik sta er niet achter maar dit zijn de regels nu eenmaal en ik heb geen zin in een boete.” Of mensen die zeggen “ik heb me er maar bij neergelegd, ik kan er toch niets aan veranderen” en “het zal zo’n vaart niet lopen, het is hier gelukkig geen China.” Het gros is decennialang in slaap gesust en met brood, spelen en schijndemocratie onder controle gehouden. We zijn nu bijna twee jaar in oorlog, een informatieoorlog, terwijl velen denken dat het allemaal wel meevalt en niet doorhebben wat er echt gebeurt en wat het doel is, omdat er geen tanks door de straten rijden. Maar ze hebben niet door dat het gedreun van de laarzen vervangen is door het onophoudelijk gedreun in de media van slogans als “we doen het voor de zorg” en “samen krijgen we corona onder controle”. Het brein wordt murw gestampt en mensen zijn vergeten wat het is om te lijden en te strijden. Het voelt vaak als vechten tegen de bierkaai. En toch is er dat onderbuikgevoel, dat rotsvaste vertrouwen dat het goede zal overwinnen. Helaas zullen vele onschuldigen er onder lijden maar het komt goed. Liefde wint. Altijd.

 3. Treffende en mooie beeldspraak.

  Helpen zal ik ze maar vergeven niet, maar wellicht moet ik nog maar eens opnieuw naar ds paul visser luisteren. De eerste preek die ik ooit tot mij heb genomen en mij diep ontroerde.

  wellicht opent dit de weg naar een wereld waarin we afrekenen met het kwaad waar we zo lang geen afstand van wilden of misschien wel konden nemen

 4. Beste Jan, je beschrijft het precies zoals ik het ervaar en voel, houdt ons hart zacht deze winter🙏

 5. Hoe vaak ik de laatste tijd niet tegen manlief heb verzucht: “Ik hoop zo dat we er straks achter komen dat we ons mee hebben laten slepen. Dat we het helemaal fout zien.” Ik hoop het echt.
  Maar geloven doe ik het niet.

  En daarom proberen wij ons voor te bereiden. Meer kunnen we niet doen.
  Maar ik vermoed dat als die truck langs dendert, hij waarschijnlijk meer schade en ellende zal brengen dan wij ons nu kunnen voorstellen. Dus of het voldoende is? We zullen het wel zien. Hoewel ik hoop van niet. Ik hoop, ik hoop met heel mijn hart, dat die truck toch nog op tijd zal stoppen. Of uitwijken, dat mag ook.
  Maar geloven doe ik het niet.

  Het zijn rare tijden, Jan, maar weet je waar ik me het meest over verbaas? Dat ik niet bang ben. Bezorgd, dat wel. Heel erg bezorgd. Maar niet bang. Niet meer.

  • Het zijn Bijbelse tijden. Dus niet het moment om bang te zijn. Tijd om moedig te zijn.

   • Helemaal mee eens!

   • Fantastisch geschreven Jan! Iedereen wil graag het beste voor zijn geliefden maar dit is een duivels plan. En Lucifer (de duivel of satan) was de intelligentste engel die God geschapen had. Ook is het voorspeld in openbaringen dat er een dwaling zal komen waardoor de mensen misleid zullen worden, je ziet het zo duidelijk om je heen gebeuren. We moeten bidden dat de ogen van onze geliefden geopend mogen worden!!!

 6. Alleen Frikandel; eindeloos irritant verzet kan ons redden.
  En natuurlijk alle survivaltips.

  • Zo is dat. Merdeka!

   • Ik heb maar even opgeschreven wat ik zou doen als ik 14 was.

    De frikandellen regels:
    wees niet strafbaar, beken nooit,zwijg altijd
    wees irritant,vervelend, steeds terugkerend de luis in de pels van de macht. Neem nooit genoegen met het niet beantwoorden van vragen. De luis, de schorpioen,de vos.
    Laat je nooit over- of afbluffen. Zorg dat ze bang van je zijn. Liever een hanenkam, een echte tatoo, dan een hakenkruis of Jodenster.

    en wat gaan we doen
    1.lekker enorm vervelend en uitermate irritant zijn op de rand van de wet. Altijd en overal. Dag en nacht.
    (u mag zelf bepalen hoever over de rand, dat is het moreel besef)
    Demonstreren prima maar dan met 100 1e danners in de frontlinie
    (ik geloof overigens niet dat men van demonstreren wakker ligt)

    2.Zand in de machine
    Hoofdregel stop en verstop alle machines. Wat mij betreft zetten we Internet uit. Of alles wat verbonden is aan en uit
    met grootschalige datalekken.

    3. Core doelgroepen:
    Banken en WEF/Bilderberg-elite
    richt u niet op de uitvoerders van de dienstorders

    Voor de de jongeren;
    Beginnen met het hacken, en stallen van alle gegevens die je kunt vinden
    Werk in groepen van maximaal 10 personen
    Traceer al het bankverkeer te herleiden naar doelgroepen
    Be Sure, Be safe
    Openbaar alle gegevens,
    Core hackers van nederland (150)
    Sta op. Sta op. Sta op.

    Voor iedereen
    gebruik je camera, weet wie je echte vrienden zijn. Jullie zijn het medium, niet de zelfbenoemde mediamacht. Wees irritanter dan Huig Plug. Vertrouw niemand die je iets wil aanpraten.
    Overstroom de overheid, wees irritant Wobben,geheime afspraken, maak inzichtelijk wie ze zijn, met wie ze praten, wat ze doen. Volg ze allemaal omdat we benieuwd zijn wat ze doen.

    Betaal zoveel mogelijk cash.
    Stop met automatische betalingen
    Zorg dat de pinautomaten steeds leeg zijn.

    Het is de laatste kans, voor iedereen onder de 35 jaar.
    Nu The big Struggel voor vrijheid of anders het leven als slaaf.

    Gelukkig ben ik geen 14 mee en ik heb al moeite om een mug te martelen.
    Maar ben nu wel piswoedend over de letargie van de kleine denkers.

  • Marjoleine Meijer

   19 October 2021 at 18:40

   Kippenvel Jan en herkenbaar. Bedankt dat je toch telkens ons weer op scherp blijft zetten. Een positief punt: we zijn volop aan het sporten om in ieder geval het hoofd leeg te maken 👍🏼

 7. Prepare for the worst. Hope for the best. Mei 2022 klinkt ver weg. Eindeloos ver.

  • Lidwien, dag, zo juist pas deze site gelezen. Van een goede lieverd, de link ontvangen. Ik heb een vraag. Wat wordt bedoeld met mei 2022?

   Hartelijke groet
   Tina (Augustina op Twitter.)

 8. Ik denk dat mijn levensmotto nu eindelijk van pas komt: Blijf pessimistisch, dan kan het alleen maar meevallen….

 9. Arthur Koestler schreef iets soortgelijks in 44
  https://wethescreamers.com/

 10. Mooi geschreven Jan, treffend om een voortrazend dood stuk ijzer op wielen hiervoor te gebruiken. Ook ik ben waakzaam, al jaren, maar echt doordringen doet het niet, de waarheid is te groot om te bevatten voor heel veel mensen.
  Ik moet denken aan een tekst van Charles Chaplin; “ To those who can hear me, I say – do not despair. The misery that is now upon us is but the passing of greed – the bitterness of men who fear the way of human progress. The hate of men will pass, and dictators die, and the power they took from the people will return to the people. And so long as men die, liberty will never perish… “ ik vertrouw dat het niet zo ver zal komen.

 11. Je hebt gelijk. Ik heb naast mijn werk nog bijna een dagtaak aan het bijhouden van social media, zodat ik weet wat er gebeurt en het mij niet gaat verrassen. Dat ik weet of ik nog ergens verwacht word op een demonstratie of ergens nog een petitie moet tekenen, een advocaat ondersteunen of aan een alternatief kanaal kan doneren. Maar ik word bijna depressief van de berichten, alleen al op Twitter. Ik verrek het om nog langer mijn verhaal te verkondigen en te ondersteunen met feiten, die ik al maandenlang koortsachtig verzamel, om mensen te proberen te overtuigen. Mensen, die in hun luie stoel hangen en niet van plan zijn ooit hun eigen research te gaan doen.
  Ik leef al vrij gezond, houd mezelf sterk, ook mentaal, en draag mezelf op te vertrouwen. Het is in beweging en het komt goed. Daar ga ik gewoon vanuit.

  • Ik sta er precies ook zo in! Naast een drukke baan (nog wel) ondersteun ik waar ik kan mbv petities, demo’s, delen en donaties. Ben soms expres een dag niet op Twitter. Ik bereid mij voor op wat komen zal. Ik hoop op een wonder en dat ik en mijn geliefden op tijd kunnen wegspringen. Buigen voor deze tirannie zal ik nooit!

 12. Helemaal waar. Ook ik hoop dat de truck nog stopt, maar ik reken daar niet meer op.

 13. Een waarschijnlijk scenario. Niet te bevatten voor vaccisten. Ook niet voor degenen die de rommel op moeten ruimen. Maar hopen dat @GVDBossche voor het eerst géén gelijk krijgt.

 14. Mijn grootste zorg is hoe we de kinderen beschermen, die helemaal gek gemaakt, dan toch maar het prikkie nemen. Die uitsluiting is zo vals en schadelijk en de gevolgen van die verdomde spuitjes zijn ongewis en onfris. ‘k Leg voorraden vitamine pillen en i ver mec tine aan om zonodig nog iets te kunnen doen voor anderen. Het domme en wrede gedrag van de onwetende ‘uitsluitende’ deug-burgers schokt me, ook zij zijn onderdeel van onze toekomst. ‘k Was altijd een mensen mens, maar naarmate ik ouder word, hou ik meer van dieren. Voor de kinderen (alle, niet alleen die van mezelf) zal ik doen wat ik kan om de wereld weer licht te maken.

  • Beste,
   Benieuwd wat u die Ivmt heeft verkregen.
   Ik houd me aanbevolen voor een linkje.
   Vriendelijke groet,
   Max

 15. Die rode truck zie ik idd al jaren aankomen, eerst met een protest organisatie als BTS. En nu, nu het er op aankomt, kan ik alleen maar anderen informeren. De mensen in mijn omgeving die weigeren uit hun comfort zone te komen en alles van deze regering voor zoete koek willen slikken. Mijn handen jeuken vaak, maar blijf, zo als de meeste van ‘ons’, geïrriteerd krabben. En zoals ieder weet, jeuk is erger dan pijn!

 16. BAM!!!
  Dat is een wakkermaker Jan.
  Mensen moeten wel heel diep in slaap zijn, als dit meesterstuk hen niet wekt!
  Ik hoop het echt, er zijn er nog veel te redden en jouw schrijven is een extra wakeup call voor de wakkeren.
  Bedankt👍👍👍

 17. Ik denk dat je het goed ziet. Ik sta altijd open voor andere meningen om mijn eigen mening bij te schaven, dan wel te herzien. Toch heeft niemand mij deze keer op andere gedachten kunnen brengen. Ook ik hoop dat Jan, in mei, hartelijk om zichzelf kan lachen. Ik ben niet bang en maak me geen zorgen, dit hindert me enkel en verkwanselt energie. Het is wat het is, deal with it.

 18. Ik heb de tijd om me elke dag (nu reeds meer dan een jaar) 10u of meer in de materie te verdiepen: ik doorklief medische materie, monetair/financieel, geo-politiek, geschiedenis, … alles is geconnecteerd. Er zijn minuten, uren van hoop maar helaas moet ik vaker vaststellen dat wat er gebeurt onmomkeerbaar is. 60 jaar indommelen kan je gewoon niet herstellen in een paar maand tijd. Panem et circenses hebben hun werk gedaan. Big pharma, big tech, big government, big media, big military complex: daar kunnen wij als individu en zelfs in groep weinig of niets tegenoverstellen. Ik kijk ook naar de protesten in Italië, Frankrijk, Australië, … Ze zijn hartverwarmend en bemoedigend. Echter de 5 bigs lachen daarmee. De depopulatie zal uitgevoerd worden, het nieuw feodaal systeem zal geïnstalleerd worden, de dehumanizerende chipping van mensen zal gebeuren, … I wish it were different. Ik vrees dat de truck inderdaad 95% van de mensen zal omverkegelen. Het zal aan de 5% zijn om zich te groeperen en te overleven. De zorg voor de 95% komt te laat. Een blinde ziet nu niet en nooit niet.

 19. Edwin Beunders

  20 October 2021 at 07:32

  Beste Jan en eenieder die het zien,
  Dank voor je artikel.
  Idd, bereid je voor. Het gaan zware tijden worden. Een SF film die voor je ogen afspeelt. Niets zal meer vanzelfsprekend zijn. “Be prepared and organized!” Sla voorraad in; voedsel, water, medische artikelen in. Denk ook aan je veiligheid!!!
  Zoek gelijkgezinden op, maak kennis. Samen sterk…. en idd, laten we hopen dat het allemaal niet nodig zal zijn…. Salut de 🇫🇷!

 20. Sigrid Oosterbeek

  20 October 2021 at 08:19

  Ik bid met je mee maar ben bang dat het verloren tijd zal zijn, maar hoop blijft vooralsnog . Groet

 21. Jan,
  Ik lees je columns nu een tijdje, en op deze moet ik echt reageren. Juist omdat jij onder woorden kan brengen waar ik zo voor vrees.
  Ik merk de verdeeldheid goed,ben de eindeloze zinloze discussie zo moe, maar wil mijn dierbaren niet opgeven. Maar ik vrees voor deze winter.
  In onze omgeving heerst de griep, en er zijn er veel echt flink ziek. Zelf ben ik 38 weken in verwachting, dus mijn imuunsysteem is al wat minder, en toch ontspring ik de dans met een milde verkoudheid. Statistisch gezien zou ik ook een weekje plat moeten gaan.
  Het verschil tussen mij en de rest die wel ziek is? Een prik.
  Gelukkig zijn ze allemaal gewoon bedliggerig met de griep en niets ernstigs. Dus ben ik als goede moeder maar overal soep gaan brengen en vitamientjes. In de hoop dat ze ooit een keer het licht gaan zien.
  Maar wat de toekomst brengt, ik ben bezorgt. Ik heb in 2018 mijn eerste zoon mogen verwelkomen op de wereld, en dadelijk zijn kleine broertje. Mijn hoop voor de toekomst zijn zij. Dat ik hen in deze waanzin het juiste pad kan tonen. Dat hun generatie ons weer kan wederopbouwen. Maar ik voel me soms ook schuldig, want wat bezielt me om in deze tijd een kind op deze verotte wereld te zetten?
  Gelukkig is ons gezin hecht en staan mijn partner en ik met de neus dezelfde kant op. Maar het is soms zo lastig.

  Bedankt voor al jou wijze woorden en troost in deze tijd. Voor mij echt een houvast!

  • Jij bent uitverkoren om voor je kinderen te staan. Zo kun je het ook zien. Fijn dat jij en je man het eens zijn! Dat is zo belangrijk.

   • Ja gelukkig wel. Anders was het echt een eenzame hel. We gaan er in ieder geval alles aan doen om onze zoons ouderwets met fatsoen, respect en een kritisch denkvermogen op te voeden. Geen rubberen tegeltjesparadijs in ons huis. Regels en consequenties zorgen voor structuur en de liefde overheerst!

    • Voor mij wel een eenzame hel😢 als enige niet gevaccineerd en mijn man niet gelijkgestemd. Kijkt de andere kant op.
     33 jaar samen, soulmates, alles bespreekbaar, alles kunnen zeggen en nu “Covid”, die een Wig slaat tussen ons. Zo eenzaam , zo triest, zo opgesloten voelt het in een relatie van 33 jaar, die eigenlijk niet stuk kan.

  • Ik snap je helemaal! Ik denk ook wel eens; wat doe ik mijn kinderen aan, met deze %&^wereld? Maar eigenlijk moeten we dat omdenken. We zetten juist mensen op deze wereld waar we wat aan hebben. We geven hoop, zorgen voor de juiste mensen voor de nieuwe wereld. Bewuste kinderen met de juiste skills en gevoelens en gevoeligheden. Al blijft het moeilijk, natuurlijk. 💕

  • Lieve Madiline,

   Ik lees je post en moet even reageren, ik wil je laten weten dat wij als gezin ( 2 zoontjes van 3 jaar, 8 maanden en mijn vrouw 35 en ik 35) het zelfde erin staan. Ik ben mij zeer bewust wat zich afspeelt, de wereld is nooit bedoelt om rust te zoeken maar om te leren; de wereld is niet het doel. Als ik naar mijn kinderen nu kijk voel ik veel vertrouwen, zij zijn niet hier om het te fiksen maar om ons vertrouwen te geven dat we veel meer zijn dan wereldlingen. Ik voel de frustratie en onzekerheid van deze tijd en zeker met de poralisatie etc etc.. maar toch voel ik een gerustheid (paradoxaal). Ik wens je een krachtige bevalling en laat je wonder met vertrouwen komen. Veel goeds voor jullie.

   Hartelijke groet vanuit het Zuiden
   Maurice

 22. Aan één kant is dit inderdaad een tijd voor vernieuwing. Als het verschijnsel vervellen.
  Vereniging waar ik lid van was opgeven vanwege hoon bij sommigen en nu de eis van ‘geldige’ QR-code.
  En zo wel meer dingen opgezegd.
  Tijd om nieuwe mensen te vinden, al is het mij wat lastig hier zonder auto op hartje Veluwe — ook het idee dat de mensen hier tamelijk volgzaam en gezagsgetrouw zijn; allemaal gevaxxd. Is deze gezagsgetrouwheid ook niet juist een aspect van de bijbelriem?

  Het zou niet nodig moeten zijn, maar misschien kan dit helpen:
  https://parallelle-economie.nu/

 23. Aangezien het “gevaar” door de geïnjecteerde bevolkingsgroep wordt verspreidt en je niet weet wie dat in de buurt zijn. Is het van belang dat je je lichaam, het immuunsysteem, goed beschermd. Want het goedje, HIV componenten, dat ze geïnjecteerd krijgen breekt het imm.systeem, AIDS, af. Een goedkoop middel zonder vereiste dokter recept is, Quercitine en zink, Gezondheid winkel etc.. Deze combi beschermd het immuunsysteem en het lichaam op cellulair niveau! Begin bij je zelf met het verdedigen tegen de aanval van buiten af. In het najaar en in de winter wordt het afweersysteem minder dus ben je ontvankelijker voor “griep infecties”! Sterkte en succes de komende tijden.

 24. Mariella Konings

  20 October 2021 at 10:31

  Checkpoints. Massa arrestaties. Criminele ordebewakers. Kampen. Collectieve dwangarbeid. Zoiets?

 25. André van Delft

  20 October 2021 at 12:22

  Een hart onder de riem voor de lezers hier:
  God is met ons, bij ons en in ons.
  Ik schreef een speculatief artikel.
  Was Jezus in de Harten van de Demonstranten op 5 September 2021 in Amsterdam?
  https://docs.google.com/document/d/1mPO9SZcMKZ_MEUgxUW3k53a2w7_HYg43cT_phb5xFwM/

 26. Eigenlijk zeg je dat de apocalyps komt. Is niet de eerst keer in de geschiedenis.

  • Ik denk dat de Apocalyps, de “openbaring” al is begonnen. Wat is the great awakening anders dan een openbaring?

   • Ik ben volkomen ongelovig maar dit is de meest interessante discussie van de laatste maanden. Uitermate boeiend vooral als de bijbel en Koran naast elkaar legt. Zullen we het maar niet over de Katharen hebben.

    • Ja sorry beste Cornelis, je bent wel degelijk gelovig: Je gelooft vast in de meest onbewezen theorie ter wereld: De evolutie. Maw je gelooft dat jij en ik voortkomen uit een stuk dood steen waaruit in de loop van de tijd helemaal vanzelf (ok het kostte een paar jaar) en zonder hulp van enig intellect een oneindig complex wonder ontstond: De schepping en de mens. Werkelijk, dan is jouw geloof groter en wonderbaarlijker dan de mijne: In den beginne schiep God de hemel en de aarde (Genesis 1). Een hele serieuze aansporing: Ga de bijbel lezen (begin met het evangelie van Johannes) en verbaas je over het meest invloedrijke boek ooit. Ik hoop echt dat je dat goed, succes!

   • Je denkbeelden lijken best op religie: apocalypse, openbaring. Is er ook een verlosser in het verhaal?

 27. Ik deel je angst Jan. Niemand weet wat wanneer op ons afkomt, het kan snel gaan, het kan iets langer duren. Maar het komt.
  En ze zullen vallen bij bosjes. Zorg? Geen kans op want geen personeel en al helemaal niet voldoende capaciteit, waarbij ook niemand weet aan welke knop te draaien….

  Ik werkte in de kwaliteitszorg, automotive. Een simpele autostoel wordt beter en meer getest dan de mRNA en DNA bagger die massaal in mensen ingespoten wordt. Heeft te maken met productaansprakelijkheid als fabrikant. Dit hebben de Pfizer’s c.s. niet, die cashen alleen.

 28. Ik heb vaak nachtmerries dat naasten mij iets aangedaan word, alleen kan ik niks doen. Ik ben verlamd of ik word vast gehouden. Soms word ik schreeuwend wakker, soms sla ik tegen het plafond, en barst ik los van tranen.

 29. @rob het is al begonnen.

  • Eigenlijk best wel een hoop angst hier en weinig positiviteit. Heel donker.

   • Nou dat valt wel mee. it’s all in the eye of the beholder.

    • Beauty is in the eye of the beholder. Wat ik hier lees is dat er iets heel ergs gaat gebeuren. Een truck in de mist die eraan komt denderen en die maar weinigen zien aankomen. Dat vind ik best donker en ook tikkie religieus.

     • Dat is het in feite ook.
      Het zou minder erg worden als meer mensen het zich gingen realiseren.
      Vooral het massale wegkijken is wat het duister maakt.

     • …Om er aan toe te voegen: je kunt tegenwoordig bijna geen klassieke muziekzender aanzetten, zonder dat op een gegeven moment het Dies-Irae-motief voorbij komt.
      Zo valt het toe.

 30. Beter had je mijn gedachten niet kunnen verworden….ik probeer dit al een tijdje tegen mensen te zeggen, maar zeluisteren niet….
  Dank je wel

 31. Desiree den Engelsen

  21 October 2021 at 06:48

  Heel goed geschreven Jan, mooi duidelijk
  En ja, het worden moeilijke tijden met een uitkomst die uiteindelijk vaststaat, als je de bijbel mag geloven, en dat doe ik
  Maar tot het zover is moeten we aan de bak, want God heeft ons “trials and tribulations” beloofd…
  Dank Jan voor het uitspreken

 32. Zeer indrukwekkend. Ben er stil van nu het zo duidelijk beschreven is. Alleen de gedachten en het alleen in gedachten zijn is toch anders!

  Ik zou graag met gelijkgestemden in contact willen komen. Ik ben letterlijk en figuurlijk een Remi in de wereld. Heb geen familie en woon in Maasdriel/Hedel.

 33. Heel mooi geschreven Jan. Dank!

 34. Rob jij vraagt of er een verlosser komt
  Die komt er zeker !!
  Jezus Christus is onze grote verlosser
  Het zal een vreselijke tijd worden die nog nooit geweest is
  God zelf zal de tijd verkorten Hij is in controll zoek Hem en je zal vinden

  The ABC for your salvation

  A Admit you’re a sinner
  B Belive Jesus is Lord
  C Call upon His name
  Lord Allmigthy ❤️❤️

 35. Ja, ik proclameer altijd na alle gesprekken en angstverhalen, omdat de duisternis het heerlijk vind om dit te horen en het gebruikt!!!
  De verdeeldheid nu wat steeds erger zal worden!!!!
  Maar: U IS ALLE MACHT GEGEVEN IN DE HEMEL EN OP AARDE! JEZUS, ik vertrouw op U. AMEN

 36. Helemaal mee eens Jan, de gavaccineerden zijn blind voor de rode truck die hen zal overrijden. Ik zie om mij heen diverse dubbel gevaccineerden zwaar ziek worden met hoge koorts en de Jonge, onze LandsPsychopaat, beweert dat de ongevaccineerden de oorzaak zijn en dat er maatregelen komen. Ik denk dat de ongevaccineerden de klos zijn, want net als in 1940 hebben ze een zondebok nodig om hun zieke WEF BILDERBERGPROGRAMMA, uit te kunnen rollen. In de oorlogsjaren werkte de NL Politie en Ambtenaren grotendeels mee aan de deportatie van onze Joodse Landgenoten en vele Nederlanders aplaudiseerden hiervoor. Ik zag een filmpje waarin een vrouw door de Politie of neppolitie, uit een Restaurant werd verwijderd omdat ze geen QR code had. Veel van de gasten aplaudiseerden hiervoor. Ik dacht, het schorem is nog steeds aanwezig, het zit waarschijnlijk in het DNA van dat Herrenvolk. Het Horst Wessellied zal het nieuwe volkslied worden binnen een paar jaar als dit zo door gaat en de borden, Für Ungeimpfte Verboten liggen al klaar. Volgende week dinsdag horen we welke maatregelen Führer Rütte en Rottenführer der Jonge weer bedacht hebben. 76 jaar verder en niets geleerd dat schorem, wiens families vaak een nazi achtergrond hebben. Laten we eens uitzoeken waar ze stonden tijdens de bezetting, misschien wordt het dan duidelijker waarom ze dit doen. Van Ruttes familie van zijn moeders kant is het bekend dat ze fout waren. Misschien dat de meer dan dertig delen van Lou de Jong er duidelijkheid over kunnen verschaffen.

 37. Ellis Steutel

  26 October 2021 at 05:43

  De schrijfsels van Anthonie Roose over de apocalyps geven mij wel hoop, zo mooi en helder:
  https://dejuistemiddenweg.nl/

 38. Sikko Gerkema

  1 November 2021 at 19:21

  wat gebeurt er in mei 2022?

 39. Zie NOODOPROEP !! AUSTRALIË!
  YOU TUBE!

 40. Jaja, twee jaar later. Heb dit hier pas ontdekt en ben alles aan het lezen en dan móet ik soms commentaar geven, ook al is het een ‘paar’ weken te laat maar relevant is het nog steeds.
  Beste mensen, sporten is absoluut niet gezond!!! Net als al die halfvolle produkten is ook sporten je aangepraat. Je lijf is niet gemaakt om te sporten, stop er mee en ga aan de waterkant zitten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *