Waarom dit niet het moment is om in slaap te sukkelen, maar de tijd om op te staan!

Dag en nacht wacht ik op jullie, strijders!

Sinds een paar weken leven veel mensen tussen sprankjes hoop en opgepookte vrees. Onze wereld, het schouwtoneel van doldwaze twisten in het narratief. Potsierlijke slagen in het wiel, waar wij onze machthebbers en hun medialakeien, hobbelend en slingerend, traag op voort zien fietsen.  Het narratief is niet verbogen, maar vertoont regelrecht scheuren in het metaal. 

Waarom ineens dat protest van een heuse V.N. gezant tegen het optreden van de Nederlandse M.E? 

Wat vreemd dat onze gelijkgeschakelde pers ineens artikelen mocht publiceren die tegen het overheids narratief ingingen. Is Omicron dan toch gewoon de griep, pontificaal afgedrukt in de Telegraaf? Zijn sterfte en besmettingscijfers kunstmatig opgepompt? De ongevaccineerden onschuldig? Kondigt de WHO echt het einde van de pandemie af? Zomaar op een verloren zondagavond?

Krijgen de strijders van de verfoeide redelijkheid, schamper ‘wappies’ genoemd door onze ministers van “volksgezondheid”, dan toch hun gelijk? Is de vrijheid aan de winnende hand? Waarom? Ze hadden ons toch precies, waar ze ons wilden hebben. Hun fluwelen vuisten stonden strak geschroefd om onze ballen. 

Waarom zat Károly Illy ineens te schutteren op TV, waar hij eerder het afgelopen jaar bijna giechelend de loftrompet stak over de gentherapie en het prikken van kleine kinderen? Waarom die rare truth glitches van Gommers in de Zoomstream van de Balie? 

Wat betekent het dat Führer look-a-like Karl Lauterbach, die eerder glashard beweerde dat “veel ongevaccineerden deze winter moesten sterven” plots zijn Fehler toegaf. “Die Unvakzinierten sind unschuldig!”

Waarom zijn alle stoere hoofdrolspelers, die tot voor kort vol bravoure het corona gospel stonden te preken, tijdens het coronadebat in de Tweede Kamer ineens vervangen door stuntelende backbenchers, secretaresses, omaatjes… kanonnenvoer? 

Waarom dan toch die onbeholpen, doorzichtige poging om atleten die grijpend naar hun hart op het veld neerzijgen, als omicron slachtoffers te framen? Gaat dit nog om de angstpromotie van een virus of is het slechts het hopeloos afschuiven van schuld? 

Are they losing their grip? 

Of wordt die ijzeren greep juist sterker onder de lange mantel der verwarring?  

Waarom gaan alle covid maatregels eraf aan de overkant van het Kanaal, terwijl ze in Oostenrijk, Frankrijk en Italië snel ondraaglijk worden.

Er zijn duizend vragen. En alles lijkt tegenstrijdig. 

Ik zie een misplaatst gevoel van optimisme om me heen, maar ook veel inktzwart pessimisme. De winkelstraten blijven vollopen met gemaskerderde moeders en gemaskerde kinderen. Hele scholen blijven thuis om een snotneus van één klasgenootje.

De vrijheid vieren voelt als Dolle Dinsdag. De wereld als één stinkende fog of war. Eén gigantische shitshow.

Is de Great Reset voorbij? Gaan ze er met de staart tussen de benen ervandoor. Of wordt het van hier af aan alleen maar erger? 

En waarom wordt er ineens aangestuurd op een oorlog met Rusland? Is dat een gepland onderdeel van het Kabuki theater? Of een paniekerige poging om de aandacht af te leiden van hun inmiddels dichtgeklapte “Window of Opportunity” die alleen nog door een hete Wereldoorlog, weer rinkelend open kan worden gegooid? Een biowapen werkt immers net zo goed of beter dan een mRNA vaccin. En je kunt de Russen er nog de schuld van geven ook. 

Misschien geeft het wat houvast om analogieën te zoeken in het nabije verleden. In een oude strijd die gevoerd werd op dezelfde velden, door dezelfde hoofdrolspelers. Al was het met andere middelen en droegen ze andere uniformen.

De verwarring was kompleet in de korenvelden rond Koersk. Die zomer van 1943 tijdens Operatie Citadel, nadat de allesverlammende dooitijd, de raspoetitsja, voorbij was en de Oekraïnse modder genoeg was opgedroogd om de rupsbanden van Beer en Adelaar genoeg grip te geven en elkaar in dodelijke razernij naar de keel te kunnen vliegen. Net als nu.

Het werd een clash of titans, die in eerste instantie werd gewonnen door de sterk vermagerde Duitse divisies onder van de briljante von Manstein, Model en de eigenwijze Hoth. 

De tankslag bij Prochorovka werd een waar T34 massagraf, hoewel die schande later in de studios van Lenfllm en Moskfilm, onder Chroetsjov tot een glorieuze zege van het Rode leger zou worden omgetoverd.

Toch kwam de overwinning voor Zjoekov er uiteindelijk, maar alleen omdat de Duitsers zich kapot hadden gevochten op de enorme overmacht, de eindeloze tankgrachten en mijnenvelden hun slagkracht dodelijk had verzwakt. Hun initiële terreinwinst bleek een Pyrrhus overwinning. 

Daarbij kwam dat de Geallieerden op hetzelfde moment met Operation Husky, Sicilië waren binnengevallen en Hitler de laatste lucht uit de longen van de kapot gevochten Duitse Panzergrenadiers had geslagen, door veel geharde troepen en versterkingen naar het zuidfront te verplaatsen. 

Maar wat de reden van de aarzeling ook was, Zjoekov zag de zwakte, de aarzelingen en hij rook Duits bloed en zette direct de tegenaanval in. Zijn eigen Blitzkrieg. Erop en erover.

Op drieëntwintig augustus werd Charkov bevrijd. Daarna werd het, met een enkele hick up, een lange stormachtige enkele reis Berlijn. 

Без паузы. Без каникулы.

Zjoekov nam geen genoegen met versoepelingen, schijnbewegingen en smoesjes.  

Hij stak pas tevreden een sigaar op, toen Hitler “kaput” was en de Hamer en Sikkel, trots op de ruïne van de Reichstag wapperde.  

Wij bevinden ons nu in een heel andere strijd dan Zjoekov en zijn generaals. 

Onze oorlog is er één van list en bedrog, van deceptie, massahypnose en indoctrinatie. In een steriel strijdperk waar de uniformen bestaan uit potsierlijke blauwe mondmaskertjes, dure pakken, witte jassen en gele paraplu’s. 

Een stille oorlog, zonder explosies, waarin de kijkcijferkanonnen dreunen en de mRNA vaccinatie het gif van keuze is.

Maar toch. Het offensief tegen ons duurt inmiddels twee jaar. Precies net zo lang als de tijd die het de Wehrmacht kostte om tot Koersk te komen. 

En ook wij bevinden ons nu op een kantelpunt in de strijd.

Onze vijand aarzelt.

Waar we de schoften tot een paar weken geleden onstuitbaar en eensgezind op zagen stormen, hun kanonnen geladen en vast op ons gericht, zien we als bij toverslag alleen nog de stinkende walm uit hun uitlaten. 

De reden is een raadsel. Ze waren immers aan de winnende hand.

Is het omdat ze een ander front willen openen? De economie willen laten imploderen? Of zijn ze oprecht bang voor de opengaande ogen en de wereldwijde volkswoede die aanzwelt?

Misschien is het omdat ze denken dat ze ver genoeg zijn doorgestoten, om hun echte doelen van totale controle en social credit systemen, verder uit te rollen zonder gentherapie en vermoeiende angstoffensieven?

Het maakt niks uit.

Wat de reden van hun aarzeling ook is. Hun stilstand moet nu onze vooruitgang zijn. net als toen in Koersk.

Want of ze nou de passie preken of niet, hun lijnen en kabels liggen er! Onze wetgeving is misvormd naar hun dictatoriale wensen. Zovelen van ons zijn gewend aan hun lockdowns, waanzinnig beleid en repressieve onlogische maatregels.

En 75% van de westerse wereld is inmiddels geprikt met een experimentele gentherapie.

Ze kunnen voor ieder pervers doel, op ieder moment, opnieuw de aanval inzetten. Of het nu voor klimaat, milieu, aliens, solarflares, het instorten van de economie, nieuwe plandemieën of een bioweapon is.

Daarom is het zo belangrijk om juist nu, in dit moment van hun aarzeling, door te knokken met alle vreedzame en wettige middelen die we hebben.

Hun verkrachte wetgeving moet weg. De verbindingen met het WEF moeten verbroken worden. Degenen die schuldig zijn aan de ellende, de zelfmoorden, de faillissementen en de vaccindoden moeten worden aangeklaagd. De protesten moeten groeien in plaats van afnemen. En we moeten als een waanzinnige door blijven bouwen aan eigen alternatieven op ieder vlak. Van scholen tot kerken, Van kroegen tot ziekenhuizen.

Fuck hun witte vlaggetje.

We mogen ons nu niet in slaap laten sussen door smeuige pornoverhaaltjes van de Gooise matras en andere kul.

We zijn nog steeds hun speelbal, hoewel die bal nu even de goede kant op lijkt te rollen.

En dat moet afgelopen zijn.

De wapenspreuk van Zjoekov luidde niet voor niets:

The longer the battle lasts the more force we’ll have to use!

En hij had nog één gevleugelde uitspraak die wellicht nog iets beter beschrijft, wat ik vind dat ons te doen staat.

„Я вас ебал, ебу и буду ебать!“

Zoek het zelf maar even op. 

P.s. Dit was een enorme stuitbevalling.

Vind je mijn werk dus goed, mooi of zelfs belangrijk? Je kunt mij hier ondersteunen.

42 Comments

 1. John Berrevoets

  24 January 2022 at 12:12

  Je beste tot nu toe wat mij betreft en precies op het juiste moment.

  Inderdaad de strijd gaat nu pas beginnen.

 2. Steengoed! Haarscherp!
  Van die stuitbevalling op het eind, schoot ik in de lach, maar ik geloof het.
  De kern:
  Are they losing their grip?
  Of wordt die ijzeren greep juist sterker onder de lange mantel der verwarring?
  Ik vrees het laatste, pijlsnel, in die verwarring.
  Maar ondanks alles, dit stuk is een pareltje.
  Hun gaan door, wij moeten ook doorgaan!
  Hun bedoeling is, dat wij gaan slapen, als de druk afneemt.

  • Denk dat sommigen al kennis hebben genomen van de doos van Pandorra: de Pfizer papers die gehackt zijn. Huiveringwekkend: mannen moeten niet te dicht langs vrouwen lopen die zijn gevaccineerd. Hun vrouwen kunnen onvruchtbaar worden na het hebben van sex..Operatie Citadel valt hierbij in het niets. Dat waren nog strijders op het veld van eer.
   Maar chapeau voor deze ‘mooie’ vergelijking met dit afschuwelijke monster, moloch dat rondgaat over deze wereldbol.

 3. Wouw Jan … ik zal hem nog een paar keer moeten lezen, komt wel binnen. We zullen door moeten knokken. Thx 🌹🌹❤️

 4. Bijzonder. Iedere keer weet je mij weer stil te krijgen. Dank je wel voor je rake woorden, je humor en je overtuiging. We staan niet alleen.

 5. Prachtig weer Jan. Topcolumn.

 6. Dickie van Toulon van der Koog

  24 January 2022 at 14:19

  Ik denk, dat de planners van de globalistische coup (WW III) de metaalmoeheid met alle corona maatregelen hebben ingecalculeerd. De coördinatie tussen de nationale WEF zetbazen in het zich nu wijzigende narratief wijst daar op. ‘Corona’ zal als lockdown alibi worden vervangen door ‘het klimaat’. Ik ben benieuwd of dat net zo makkelijk zal worden geaccepteerd als het corona circus twee jaar geleden. Ik ben er niet gerust op. Deze column is welkom en goed getimed.

  • Monique Captijn

   26 January 2022 at 10:59

   Prachtig nooit geweten van die slag in de Oekraïne. Veel geleerd en ja waakzaam blijven: psychopaten slapen nooit

 7. Sigrid oosterbeek

  24 January 2022 at 14:23

  Wat een geweldig goed stuk Jan, ik ben er blij mee en zal het eindeloos delen, je beschrijft precies zoals ik het voel. Als Rutte nog de regels gedeeltelijk aanhoud moeten we dinsdag weer massaal de straat op in alle dorpen en steden met fakkels of lampjes we moeten door gaan en allemaal die QR-CODE weg gooien.

 8. Hans Musegaas

  24 January 2022 at 14:23

  Bravo! Helemaal mee eens!

 9. ‘k Heb het gedeeld. Het raakt me, tussen hoop en wanhoop om het zo maar te zeggen.

 10. Frances van Rijn

  24 January 2022 at 15:08

  Beste Jan, Ik bezoek sinds kort je website. Mijn complimenten voor je schrijfstijl en uiteraard voor de inhoud. Ik zag dat je op Pinterest een account hebt, kun je daar je ‘stuitbevallingen’ ook posten? Ik deel ze graag. Succes! Mvg Frances van Rijn

  • Hi Frances. ja dat is een oud archief van screenshots van stukken. Zou daar echt belangstelling voor zijn? Screenies? 🙂

   • Frances van Rijn

    25 January 2022 at 09:23

    Dat is mijn enige mogelijkheid om te delen. Sinds Facebook = Meta heb ik veel accounts verwijderd…… Ga kijken watvik kan fixen 😉

 11. De oprichting van een tribunaal a la Neurenberg met een heroprichting van de VN is steeds noodzakelijker gebleken. De doelbewuste eugenetica die is en nog altijd wordt nagestreefd door onze politici gesteund door WEF, de Big Tech en Big Pharma moet uit naam van de mensheid worden gestopt. En wel zo snel mogelijk.

 12. Edwin Rehling

  24 January 2022 at 16:01

  Wat een goed en knap geschreven verhaal.
  Ik heb het direct gedeeld.
  De vergelijkingen maken het zo helder.

 13. “Ik heb je geneukt, neuk je en ik zal je neuken!”
  De vertaling voor de liefhebbers

  Fantastisch geschreven! Spot on!

  • Ik denk dat dit de meest letterlijke vertaling is. Iets breder (wellicht):
   “Ik heb je belazerd, belazer je en zal je belazeren”

 14. We zullen inderdaad moeten doorgaan totdat de daders zijn bestraft en daarnaast niet meer toestaan dat zo iets ooit nog kan gebeuren. We hebben macht en controle gegeven aan instituten die verrot zijn geraakt. De immense budgetten en vage vocabulaires die deze (ongekozen) instituten gebruiken zorgen ervoor dat ze oncontroleerbaar zijn geworden.
  Zou het helpen als instituten minder macht krijgen en transparanter worden? Hoe krijgen we dat voor elkaar? Moet iedereen alles zelf gaan controleren of vinden we samen een manier om corruptie tegen te gaan? In mijn ogen is het overgrote deel van de mensheid goed, en kunnen we dit samen voorkomen in de toekomst.

  Dank voor jouw stuk!

 15. Nieuwe Geluid

  24 January 2022 at 19:35

  Diepe buiging voor deze zeer treffende en zeer belangrijke aanmoediging. Inderdaad, het vergif dat is rondgestrooid en de verantwoordelijken dienen tot de wortel worden gezuiverd (figuurlijk gesproken natuurlijk), plus onze soevereiniteit gegarandeerd worden.

 16. Wederom een bom van gevoelens en ontroering. Dankjewel Jan. 👍🏻

 17. Jorrit Musters

  24 January 2022 at 22:59

  de pedo word in de scijnwerper getrokken.
  dat maakt ze bang.
  ze weten dat covid over is maar het is eneige wat ze nog hebben.
  en biden kan ieder moment vallen.

 18. Geweldig geschreven! Ik smul van je zinsopbouw en woordkeus. Een genot om te lezen. En dan snijdt de inhoud ook nog hout.

 19. Krasindeplaat

  25 January 2022 at 04:29

  Kortom: doorpakken.
  Maar is demonstreren cq de straat opgaan genoeg? Zoniet, hoe krijg je de geboosterden en semi geboosterden los geweekt van hun QR en mondkapjes geloof? Dat zijn mensen die willen hapklare brokken, zolang die niet op een presenteerblaadje worden aangeboden, zullen ze zich angstvallig blijven vasthouden aan hun code en kapje, en hun onzekerheid en onvermogen om het helder te krijgen steeds meer gaan wijten aan de ongevaccineerden.
  Hoe bereiken alle tegenberichten en kritische documenten heb?

 20. Prachtig geschreven Jan.

 21. Als gods woord in een ouderling!
  Maar weer een hartgrondig Dankjewel.

 22. Dit dus:
  Wat ik lees bij
  SvenDeG6
  @G6Sven
  ·
  23 jan.
  Waarom EU-landen & MSM ineens open en positiever #lijken: Plan B ligt al klaar. Script wordt afgewerkt, zo ook via Boris Johnson & #EU. 🐍
  Het Social Credit System wordt #omgekat tot Citizen Data System!

 23. Ellen van der Lee

  25 January 2022 at 10:55

  Goed stuk! Ook mijn angst dat de wakkere weer in slaap vallen, we moeten nu idd doorpakken en niet stoppen goed vinden dat de verantwoordelijken voor deze ellende er niet mee weg komen!!

 24. Sjoerd Knobben

  25 January 2022 at 11:03

  Top artikel! Helemaal mee eens om niet te verslappen. Liever pakken we de wortel van het probleem eens echt aan – onze zieke (narcistische) leiders. Een artikel hierover geschreven vanuit mijn psychologische achtergrond. Covid zal weer voorbij gaan maar nieuwe covidjes zullen komen..tenzij..
  Voor wie geïnteresseerd is hier:
  https://www.upotential.nl/post/narcisten-aan-de-macht-maar-is-dat-wat-we-willen

 25. De eerste: “Geen pauze. Geen vakantie”. De tweede: “Ik zal je, Ik zal je!”! Zo iets want tja, google translate hè!

 26. Het echte probleem is nog nergens weg. En dat is social distancing. Het is zowel oorzaak als gevolg van de leugen dat mensen gevaarlijk voor elkaar zijn. Daar komt alle andere ellende zoals mondkapjes en coronapassen uit voort.

  Die social distancing wordt geforceerd door wetgeving die verbiedt om dicht bij elkaar te komen (echt, het staat in de corona spoedwet). Het klinkt mooi dat maatregelen worden afgeschaft in een aantal landen maar nergens wordt de wetgeving die dat mogelijk maak afgeschaft. Zo waren in september in Denemarken er geen maatregelen maar, maar die kwamen heel snel terug want de wetgeving lag er nog. Belangrijk punt van strijd: Al die wetgeving moet weg.

  Volgende stappen:
  – Het dwingen tot social distancing erkend krijgen als misdaad tegen de menselijkheid;
  – Onafhankelijk onderzoek naar corona en de maatregelen, bewijs op tafel dat de maatregelen zinloos en immoreel waren;
  – De schuldigen vervolgen;
  – De grootste slachtoffers compenseren;
  – De grondwet herzien zodat zoiets nooit meer kan gebeuren

 27. Gun de elites geen adempauze.
  —–
  Inderdaad Jan, je schrijfsels zijn heel wat substantiëler dan die van wandelende vies-zoete suikerspinnen als ‘Grunny’ en consorten, zoals je twitterde.
  Goede kunst en cultuur moet nu van onderop komen en voor opschudding zorgen.

  Complimenten!

 28. Wanneer worden jouw collumns gebundeld?
  De kracht en energie die we voor de toekomst, of, terug kunnen kijken, zou, op papier n.m.i., vereeuwigd moeten zijn. Iets doorgeven op papier, wat altijd in je bezit kan blijven, is het mooiste wat er is.

 29. Jazeker! Iets tastbaars wat je zelf in handen hebt is nooit af te pakken. Je koestert het en geeft het door.

  • “A great writer is, so to speak, a second government in his country. And for that reason no regime has ever loved great writers, only minor ones.”
   ― Alexander Solzhenitsyn

 30. Dank je !!!!
  dat je je uitspreekt
  dat je er bent
  en dat je zo geweldig mooi kan schrijven

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *