Twitter is een zielsgevangenis. En vandaag ben ik bevrijd.

Het is weer zover.

Na een jaar @janbenninkcom heeft het Twitter behaagd, om mijn 6e account zonder waarschuwing of enige opgaaf van redenen te nek om te draaien.

Vervelend, maar even afstand nemen van twitter is zo slecht nog niet. 

Twitter is een intelligence sandbox, waar dissidenten en afvalligen, door de powers that be, eenvoudig kunnen worden ingedeeld en waar geruisloos zoemende intelligence programma’s, minutieus contacten, netwerken en uitingen in kaart brengen. Beria’s droom.

Denk maar niet dat jouw DM’s niet worden uitgelezen. Project Veritas liet al eerder zien, dat dit valse hoop is. Denk maar niet dat je één moment privacy hebt op dit extreem linkse dim-dambord van meningen, waar zwart- hier niet gebruikt in raciale context soyboys- nu eenmaal altijd meer schijfjes krijgen, om je van het bord te spelen. 

The game is rigged. 

Op een nare dag, en die dag komt onvermijdelijk, lig je, blauw geslagen in de kerkers onder het Barliamont in Brussel, te klappertanden met je ene overgebleven tand tegen je bloedende dikke lip en piept de celdeur open, en dan staat Frans Timmermans daar op kittige, krakende laklaarsjes in een smetteloos wit operette uniform, zijn zweepje tikkend tegen zijn roze broekbies, om met een piepstemmetje verhaal te halen, over die ene tweet uit 2012 waarin je hem “een door wormen kaalgevreten, rottend wrattenzwijn” noemde. 

En als Frenske klaar is met het tot steak tartare afrossen van je geketende lichaam, komt een grijnzende Rob Jetten in een matrozenpakje, grijnzend de electrodes aansluiten op je geslachtsdelen. 

Het klimaat belachelijk maken, mag immers niet zonder gevolgen blijven.

Twitteren als dissident en schrijver, is alsof een eindeloos potje truth or dare speelt, midden in het Gestapo hoofdkwartier.

Al je scherpe, gevatte woorden verdwijnen als munitie in het trommelmagazijn van een machinegeweer, dat uiteindelijk op jezelf gericht zal worden, na een proces onder leiding van Rolanda Freisler Butterfly 3.0 in een heksenjurk, met paars haar en een titpiercing.

Zeker als je een liefhebber van Rusland bent. Een hartstochtelijk medestander van Thierry Baudet. Als je de Bijbel leest, pedo’s veracht, abortus verafschuwt. 

Zeker als je zwakheid, meegaandheid en verwijfdheid niet de beste voorbeelden vindt voor jonge mensen. Als je hun spelletjes doorziet en je achterste afveegt met hun spuuglelijke regenboogvlag. 

Zeker als je Sigrid noemt zoals als ze is, geen reservekoningin, maar een Kagedis met een zandtaartje in haar keel.

Zeker als je keer op keer duidelijk maakt hoe dodelijk hun gifspuit is, hoe groot hun journalistieke leugens zijn, hoe schuldig de lakeien van de macht zijn, maak je machtige en angstige vijanden.

Twitter is het speeldomein van de Duivel zelf, hoewel juist dat het ook weer zo uitdagend maakt.

Er is genoeg tuig om tegen te vechten.

Maar op twitter kun je niet winnen. Haar trends zijn te koop en het leeuwendeel van de discussiepartners, bestaat uit kabuki spelers met duizenden poppen in hun theater, die iedere discussie proberen dood te slaan en onder je nagels proberen kruipen, om daar de bloedkraan open te zetten. Alles gericht om je energie in het grote niets van de kortstondige woede, te laten verdwijnen en je tot strafbare uitingen te verleiden. Het is alsof je een petitie lanceert voor onverdeeld open, op een D66 platform, steeds als er bezoekers toestromen, ligt toevallig de site er even uit.

Toch ben ik ook droevig. Niet om het verlaten van het rottende platform vol wokies, psycho’s en geheim agenten, maar om het scherpe gemis van mijn strijdmakkers, mijn vrienden.

Sietske, Annelies, Marianne, The Justifier, Raisa, Eli, Erik, Thierry, Pepijn, Bart, Alpenvrouw, Gideon, Niemands Knegt, Freek, Simone, Herman, Jaap, Joost, Joyce, Jan D, Jan B, en tienduizend zeshonderd anderen, die ik te kort doe, omdat ik niet iedereen kan noemen. 

Jullie zorgden er met jullie liefde, humor, kennis en strijdlust voor dat ik ondanks de rotheid van Twitter, het strijdperk toch nog trappelend en schreeuwend verliet in plaats van opgelucht. Jullie zullen het, qua twitter, even zonder mij moeten rooien.

Gelukkig zag ik dit wel aankomen, mijn twitterlevens duren nooit lang, dus ik sta niet met lege handen.

Ik heb met behulp van de geweldige Beata, deze site opgebouwd, waar mensen zich voor in kunnen schrijven en waar ze kunnen reageren op mijn stukken en elkaar. Een site waar ik nu al mijn energie op ga richten, op veilig op afstand van het, zoals Robert Jensen zegt, afgrijselijke twitter. Een eigen Ark van Noah, waar je van harte welkom bent.

Waar op twitter mijn creatieve energie en al mijn inspiratie, verstoof over een eindeloze reeks vluchtige berichtjes, waardoor ik steeds verzuimde iets groters en krachtigers te doen, zal ik me er nu weer op richten een verhaal met een kop een staart of een mooi gedicht te schrijven.

Ik ben weer gedwongen om iets moois te maken. 

Geen paarlen voor de zwijnen, maar voor mijn vrienden. 

En daar ben ik die gore zwijnen, jou ook Sigrid, dankbaar voor. 

Dan nog een kleine vraag om assistentie, vrienden. Ik ben mijn platform kwijt om mijn stukken te verspreiden. Dus kunnen jullie mijn columns, als je ze waardeert, alsjeblieft delen waar je kunt, op welk platform dan ook? Thanks!

Vind je mijn werk dus goed, mooi of zelfs belangrijk? Je kunt mij hier ondersteunen.

Vind je mijn werk goed, mooi of zelfs belangrijk? Deel deze post dan zoveel mogelijk! Ook kun je mijn werk ondersteunen met een donatie!

60 Comments

 1. Mooi Jan.
  Ik zal het delen op het afgrijselijke Twitter.
  Groet from the other side, Joost
  (@raretijden)

 2. Bedankt, Jan! Uitstekende reflectie. Blijf hier doorgaan, we hebben elkaar nodig!

  • Mijn tijdlijn moet nu afkicken van je prachtige proza, je scherpe analyses en onthullingen. Kortom: een gemis.
   Ik zal je stukken delen. Succes Superjan.

 3. Geniaal stuk!
  Mooier is het idd niet.
  Treffend
  En ga je delen uiteraard.

 4. Doe maar gewoon telegram dan, voor zolang dat nog kan.

 5. Ja, ik dacht, laat ik hier eens kijken……
  Alles op kunstige wijze onder woorden gebracht!

 6. Ik mis je nu al in het dampende naar deugkots geurende riool dat Twitter heet Jan.
  Weer een medestrijder minder. Maar er komen er elke dag weer meer voor terug. Want waar deugend links de zware wapens denkt te hebben, zijn onze wapenen uiteindelijk krachtiger. De eenvoud van het strijden met en voor de waarheid zal altijd winnen van de complexe algoritmes. Altijd.
  Ik wens je een gezegende zondag!

 7. gen 50;20 You intended to harm me, but God intended it for good to accomplish what is now being done, the saving of many lives.

 8. Twitter is gif…

  Verzet is wellicht effectiever vanuit de luwte…

 9. Je wordt gemist!!!

 10. Probeer anders eens dit: https://www.jammerjoh.com. Ik geef daar zelf commentaar en daar is veel meer ruimte voor dan op Twitter. Het is wel meer werk (het dagelijks schrijven van stukken) en het levert vast minder volgers op. Maar volgers hebben is ook niet alles.

  Ik vind het jammer dat je van Twitter bent gegooid, maar door zelf niet geregistreerd te staan op Twitter kon ik haast al niks lezen daar. Dus zodoende… ben ik blij dat je hier wel te lezen bent. Wat ik in je Twitter berichten waardeerde is het eigenzinnige, het oprechte, het vileine maar desondanks toch altijd begripvolle en persoonlijke reageren op de waan van de dag. Dat zie je niet veel Twitteraars doen (velen zitten vast in een politiek denkraam) en dat zal wel de reden dat je er vanaf bent gegooid, denk ik zo…

 11. Is Gettr misschien een alternatief?

 12. Verdomme, weer een grote inspirator weggekicked. Gelukkig deze pagina nog. Twitter is weer een klein beetje zwarter geworden. Ga proberen vaker hier te landen.
  Succes Superjan.

 13. Zo! Dat heb je lekker van je afgeschreven. Heerlijk stukkie. Ik blijf je verrichtingen toch wel volgen. F*ck Twitter!

 14. Jan, jij schrijft zo mooi, fantastisch fenomenaal, soms ingewikkeld, beeldend. Je gedachten al dan niet gedwongen op papier zetten is echt een talent.
  Fijn dat ik welkom ben op de Ark van Noah, rust en troost is zo nodig deze tijd.
  Dank daarvoor!

 15. Had het al op Twitter gezet voor ik het had gelezen. Blijf a.j.b. voor ons schrijven 🙏

 16. Mooi geschreven. De diepe propaganda en haat van de regering naar hen die niet exact volgen wat ze eisen is om kotsmisselijk van te worden. Nooit gedacht dat ze zo vasthoudend konden zijn en de media zo bespeeld kan worden. @VBerndsen

 17. Sander van den Brom

  13 February 2022 at 13:48

  Mooi geschreven Jan!
  Zelfs mijn moeder vindt veel van jouw stukken geweldig.
  Godsamme, ik mis je tweets.
  Direct geregistreerd op gab.com en je gaan volgen.

 18. Ik vind het wel jammer Jan, dat je wederom van Tw. bent afgegooid. Zou je ook daar graag weer terugzien. Telegram, GETRR maar die zijn niet zo leuk. Hoewel Twitter is ook niet leuk en op Feestboek is het altijd feest als je de waarheid aan het licht brengt. Ik zal je missen op Tw. groetjes Marjo

 19. Kom naar Vriendenplek, een nieuw en censuurvrij social media platform. Je bent er van harte welkom en er zijn ALLEMAAL strijders daar die er NIET de mond worden gesnoerd.

  Zegt het voort!

  Hier kun je er meer over lezen:

  https://vriendenplek.nl/read-blog/1100_geblokkeerd-op-facebook-en-twitter-wees-welkom-op-vriendenplek-het-censuurvrije.html

 20. Berrevoets John

  13 February 2022 at 16:22

  Tnx so far buddy.

  We will overcome.

  John

 21. As ever, beautifull. Dank Jan.

 22. De dag waarvan je wist dat hij (weer) ging komen.
  Persoonlijk vind ik het jammer want ik las veel van wat je schreef.
  Het zijn de dwarsliggers die de rails recht houden maar inmiddels is het zo aan het ontsporen dat men zonder de dwarsliggers de trein op het spoor probeert te houden. Alleen maar dezelfde meningen vind ik erg saai en draagt m.i. niet echt bij aan de dialoog. Ik blijf je volgen Jan.

 23. Pierre Franssen

  13 February 2022 at 17:36

  Hey Jan,

  Het schuurt dat je niet meer “voorbij” komt!!
  Wellicht tot binnenkort? De “film” begint namelijk en stilaan spannend te worden!

  Hartelijke groeten,
  Pierre

 24. Beste Jan, uitstekend proza wederom. Blijf je daarom volgen, nogmaals hartelijk dank voor je scherpe observaties!

 25. Ik miste je al, Jan. Twitter vreet ook tijd en dat krijg je nu weer terug. Ik lees je tweets en stukken graag en je beeldspraak is altijd verrassend. Je website als een eigen Ark van Noach zien, mooi! Ooit komt de duif met een groen twijgje terug!

 26. Beste Jan, Je hebt weer een mooi stuk geschreven, ik deel het op twitter.

 27. Bedankt weer Jan.
  Iedere dag keek ik twee keer of je nog wat geplaatst had.

  Gelukkig heb je deze webside nog.
  Afijn, je hebt het langer volgehouden dan ik ooit.
  Ben 5 keer direct gehackt.

  Ga je dan wel hier wat vaker schrijven?

 28. Nooit een man zo gemist. (Behalve mijn eigen man)

 29. Ontzettend jammer, Jan! We missen je inbreng dagelijks. Maar je stukken worden waar mogelijk gedeeld. Wij gaan winnen!

 30. K.u.t, man. Ik kan het mooier opschrijven, maar dat verdient dit niet. Hoop dat je het nog eens probeert!

 31. Mooi stuk! Nu moeten wij alleen kiezen of we in de “intelligence sandbox van het Gestapo hoofdkwartier in de Devil’s playground” blijven hangen om je stukken te verspreiden of dat we ook onze biezen pakken😅

 32. Bedankt Jan,

  “Niets zal een oorlog stoppen tenzij de mensen weigeren ten strijde te trekken”.
  Citaat van Einstein.

  Hou vol!

 33. Ron Peppenster

  14 February 2022 at 10:17

  Hi Jan,
  Natuurlijk blijk ik tot ik er ook afgegooid word je berichten delen. LinkedIn is al gebeurt dus Twitter zal snel volgen. Ieder kritisch geluid wordt de kop ingedrukt.

  We volgen op Gettr elkaar dus zolang de censuur het toestaat blijf ik delen.

 34. Je wordt gemist man!
  Het fileermes dat aan meer dan twee kanten snijdt…

  Ergens zag ik de bui al hangen. Het was de laatste dagen niet meer mogelijk om zonder kwetter-registratie je tijdlijn te bekijken; dan dook het aanmeld-dialoogje op en bevroor de boel. Plus een extra cookiestoestemmingsvenster vooraf.
  Terwijl dat bij bijvoorbeeld Annelies of Blckbx niet gebeurde.

 35. Ik zal uw scherpe analyse missen Jan en hoop dat je ooit weer terug komt op dat afgrijselijke twitter.

 36. Jammer, maar je stem gaat niet verloren!!

 37. Maarten Verschoor

  14 February 2022 at 21:01

  Mooi klote.
  Zelf er ook af geSchutzstaffeld door de Fallschirmjägers van het Regenboogregime.
  Ben het wel met een schuin oog blijven volgen, maar vond het ergens ook wel lekker eventjes. Misschien is Gettr een optie? Dan kunnen je berichten wel gedeeld blijven worden als het goed is.

  Vriendelijke groet Maarten Verschoor.

 38. Als gij in een stad of in een dorp komt, onderzoekt dan wie waard is u te ontvangen, en verblijft daar tot gij weer vertrekt. Wanneer ge dat huis binnentreedt, brengt het uw vredegroet; en wanneer het die waard is moge uw vrede over dat huis komen, maar wanneer het die niet waard is, dan kere uw vrede tot u terug. Als men u ergens niet ontvangten niet naar uw woorden luistert,verlaat dan dat huis of die stad en schudt het stof van uw voeten.

  Matteüs 10,7-14

 39. Jan, naamgenoot, medestrijder,

  Zo lang ik niet verbannen wordt van Twitter zal ik je naam daar laten klinken. Misschien is het beter dat ik ook verbannen wordt, mensen weten ons inmiddels wel te vinden.

  We laten ons de mond niet snoeren,. ook al zou dat gebeuren op Twitter.

  Zolang er nog maar één tegenstem klinkt, voltrekt de massavorming zich niet.

 40. Heeft nog lang geduurd, ik ben na de schandalige Trump boycot van Twatter en Feesboek ( de Amerikaanse president censureren, van de grootste democratie ter wereld, let that sink in man..) gestopt met Twitter en Facebook. Beste keuze ooit, wat een rust. Het was echt genieten in de tijd van Brexit, Trump en opkomst FVD, maar dat geluid moest de mond worden gesnoerd, wel te laat. DE BEER IS LOS. En daar ben ik ‘ze’ in Silicon valley wel dankbaar voor. Nu, naast de MSM clowns, lees ik DDS ,kijk Jensen, luister de Jordan Peterson podcast en ik ga nu ook JanBennink.com. volgen. Dat , het nog redelijk vrije oldschool internet, is de toekomst voor het alternatieve conservatieve gezonde verstand geluid!!!

 41. 🙏 “mooie” woorden voor een onheilspellende waarheid. Ik haat de censuur politie en de deugcultuur maar toch blijft twitter trekken.

  ik hoop op betere tijden waarin we met elkaar van mening kunnen verschillen en waar de beleidsmakers open staan voor een andere mening, naïef denk ik zo, maar toch de gedachte geeft ook houvast.

  ik blijf je volgen (super) Jan

  groet jacobus

 42. Bernadette de Wit

  15 February 2022 at 09:29

  *Berlaymont

 43. Je columns worden toch wel gedeeld…..
  Ga niet weg waar je verbannen wordt, kom terug, ga verder waar je gebleven bent en laat je stem horen!
  Keep up the good work and go for your spirit

 44. 🙏

  Ik heb je weer gevonden!

 45. Been there...

  9 March 2022 at 10:07

  “Scarred for life, no compensation,
  Private Investigations”
  https://youtu.be/b09JCa9_lRQ
  (Meer Tonen)

  Jan gefeliciteerd met je verlossing!

  Lekker in de zon gaan lopen om te helen.
  Dan een eigen blog website maken met advertenties en donateurs.
  Want je hebt genoeg om over te schrijven met fans van volgers genoeg.

  Been there…

 46. Jan Schipper

  26 March 2022 at 20:21

  “Zeker als je zwakheid, meegaandheid en verwijfdheid niet de beste voorbeelden vindt voor jonge mensen. Als je hun spelletjes doorziet en je achterste afveegt met hun spuuglelijke regenboogvlag.”

  Wat ben jij een haatzaaiende klootzak zeg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *