Botsende wereldbeelden op de Gooise Heide. Een mooi gesprek met Marianne Zwagerman.

De beste ideeën krijg ik op de drempel van droom en ontwaken of tijdens het wandelen met mijn achtjarige tweede vrouw, herdershond Beer.

Door weer en wind, minimaal twee keer per dag, maken mijn meisje en ik de Gooise weides, heides en bossen onveilig. Ik heb dan alle tijd om na te denken, podcasts te luisteren en het is nog goed voor de conditie ook. Wandelen is dé sport voor oude mannen.

Ik was dan ook zeer in mijn nopjes toen Marianne Zwagerman, de moedige en enig overgebleven uitgesproken dissidente stem binnen de mainstream media, een format bedacht dat draait om wandelen, discussiëren en onze trouwe honden; Beertje en Bruce.

En ik was nog blijer toen ze niet alleen het idee bedacht, maar ook de peperdure spullen kocht om het waar te maken. Zoveel mooie plannen sterven immers in schoonheid. 

Ik heb enorm genoten van onze wandeling en ons gesprek en hoop dat jullie het net zo mooi vinden. 

Genoeg geluld. We gaan wandelen!

Vind je mijn werk dus goed, mooi of zelfs belangrijk? Je kunt mij hier ondersteunen.

Wil je Marianne supporten? Word dan hier lid van haar youtube posse!

7 Comments

 1. Dickie van Toulon van der Koog

  13 April 2022 at 11:19

  In een gesprek dat je een paar weken geleden had met Sietske Bergsma, noemde je een bron van informatie die je erg goed vond. Ik heb met veel moeite uiteindelijk The Duran van Alexander Mercouris en Alex Christoforou gevonden. Inderdaad heel goed, ik volg ze nu dagelijks. Bedankt voor de tip !

 2. Leuk. Een soort podcast met hondjes 🙂 het eind was een beetje abrupt. gr, Pat

 3. Het was aangenaam met jullie, de hondjes “en het gesprek” mee te wandelen.

 4. Een fijn gesprek! In alle opzichten gezond voor iedereen!

 5. Jan, wat heb je een prachtige stem!…ik kan uren naar je luisteren.

 6. Erg fijn om dit met Pasen te zien, ook al gaat het over de zwaardere dingen; het verfrist (dus dat past wel bij Pasen).
  ‘Associatieschuld’ is inderdaad tegenwoordig wel een ding.

  Goede Pasen, Jan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *