Thierry Baudet roept de onafhankelijkheid uit! Dat had Floris Vos ook moeten doen.

Mijn overgrootvader, Floris Vos, was een kleurrijk figuur. Niet alleen investeerde hij zijn deel van familiekapitaal en landerijen, in een pontificaal falende Modelmelkerij in Naarden, het was ook een mooie schavuit, die een kudde koeien op veldwachters afstuurde, het huis van de burgemeester van Blaricum kraakte, waarvoor hij werd gearresteerd, een kei naar Amersfoort sleepte en onder luid gejoel de tolpoorten bij Muiden omvertrok. 

Ook reed hij met zijn Bugatti dwars door de muur van een boerenschuur. Zero fucks were given. 

Floris was naast een bon vivant ook een politiek kopstuk. De onbetwiste leider van de Erfgooiers in een tijd van Haags herverkavelend gemorrel aan, uit de middeleeuwen stammend land, weide en waterrecht. Iets met schaarrechten (no homo) en gemene gronden.

Voor degenen die het niet wisten, voordat het Gooi etnisch werd gezuiverd door John de Mol, Gordon en aanverwant nouveau riche schorem, was het een woeste boerenstreek, opgeluisterd door hier en daar een kunstenaarskolonie en witgepleisterde datsja’s van oud geld uit Amsterdam. 

Floris kwam, soms onbeholpen militant, soms kolderiek, later zelfs in de Tweede Kamer vergeefs op, voor de oeroude boerengemeenschap van Gooiland, tegen de onvermijdelijk oprukkende, alles kapot kauwende inmenging en uitbuiting van de landelijke overheid. De immer verder sluipende macht van de onzichtbare pennenlikkers. Ondanks zijn eerdere recalcitrante gedrag zocht hij uiteindelijk de oplossing binnen het Haagse systeem, waar hij als wilde bloem roemloos verpieterde.

Het Nederland van nu, is het Gooiland van toen. 

Onze Nederlandse rechten, geschreven en ongeschreven wetten, gewoonten en zeden, ons geloof en kijk op de wereld, onze rijkdom en visgronden, worden na een eerste mislukte poging 81 jaar geleden, nu geruisloos, onder een deken van leugens en propaganda, door een kudde psychotische hufters, gecedeerd aan een ongekozen bureaucratenmassa in torens van Babel en superrijke psycho’s met een missie, die precies weten hoe wíj́ voortaan moeten leven en sterven.

Zonder gas, zonder auto, zonder vlees, zonder bezit, zonder God. En vooral zonder eigenwaarde. Zelfs onze kleur moet er aan. We zijn immers veel te wit. 

Maar wij moeten van hen wel leren leven mét gentherapie-injecties, mondluiers, een vaccin paspoort, respect voor mannen met neptieten die onze kleuters willen voorlezen, akkers vol windmolens en plastic, cameratoezicht waar we gaan en staan en iedere maand Pride Month. We hebben er niet zelf voor gekozen. Maar zij wel.  

Wij, de voedselschuur van de wereld, worden langzaam maar zeker, zelf op een dieet van wormen en krekels gezet en mogen straks onze hond niet eens meer aanlijnen. 

Er zijn geen grenzen meer aan de idiotie en de zelfhaat, niet letterlijk én niet figuurlijk.

Wee degene die dacht dat de waanzin zou stoppen bij het verbod van rietjes, gloeilampen, ballonnen en stofzuigers.

Onze stem uit 17 miljoen kelen, wordt du moment, gesmoord in vergaderzalen, rooksalons en jongensbordelen van Brussel, Davos en New York. 

Ons Nederland dreigt net als Gooiland, te verdwijnen in een volgende schil van de globalistische alles vermalende matroesjka.

Zo vol afschuw als wij nu naar de EU en het WEF kijken, zo moeten de Gooise boeren, begin vorige eeuw ook naar Den Haag hebben gekeken.

En toch is alles nog niet verloren. 

Want terwijl de “rupsjes nooit genoeg” liegend en huichelend, door blijven knabbelen aan onze restjes vrijheid en identiteit, laat één kerel een truth-bommentapijt neerregenen op een beduusde Tweede Kamer, in een knetterende speech die de hele wereld overgaat en het Berlaymont doet schudden op haar grondvesten.

En dezelfde man roept “en passant” zijn eigen “land” uit voor zijn eigen beweging, met zijn eigen scholen zonder mondluiers, munt, zonder dolgedraaide drukpersen en een eigen dating app, zodat je nooit meer het gevaar loopt om een walvis met blauw haar en neusring aan de haak te slaan. Een man die het globalisten-spelletje, met steeds opnieuw geschreven regels, niet langer meespeelt, maar liever voor zichzelf opnieuw begint, samen met iedereen die de waanzin liever kwijt dan rijk is en zijn scheepje aan de rede van het eiland Forum af wil meren.

De onafhankelijkheid uitroepen! Dat had mijn overgrootvader dus ook moeten doen. 

Dan had ik wellicht nu Gordon niet als landgenoot gehad.

Alleen al daarom, Godspeed Thierry! Ook al heb je nog geen Bugatti.

Ik geef je meer kans op succes dan Floris Vos.

Vind je mijn werk mooi, goed of zelfs belangrijk? Je kunt het hier ondersteunen.

Vind je mijn werk goed, mooi of zelfs belangrijk? Deel deze post dan zoveel mogelijk! Ook kun je mijn werk ondersteunen met een donatie!

25 Comments

 1. Prachtig!
  Doet me terug verlangen naar een tijd waarin schavuiten en belhamels nog op waarde geschat werden.

 2. Je overgrootvader stond vast model voor de tweeling Adriaan en Olivier van Huizinga! Het eerste boek dat ik schaterlachend heb gelezen! Dank weer voor dit opbeurende verhaal.

 3. Mooi helder stuk met als ondertoon een nieuw Nederland bouwen het heien is begonnen de fundering wordt gelegd maar er zijn al zovelen na WO2 geweest die het probeerden het establishment speelt vals spel en draait bevolking rat voor de ogen nu hopend op Thierry dat die het kan doen hij alleen zal het voortouw moeten nemen alleen de symbolische vijand is je naaste medewerker en dat is moeilijk manuvreren zie Trump en Mike Pence

 4. Pascal Dignum

  7 June 2021 at 15:59

  Briljant verwoord. Nederland, of moet ik zeggen Forumland?, mag blij zijn met iemand als jou.

 5. Zero fucks were given 😄

 6. Sigrid Oosterbeek

  7 June 2021 at 16:41

  Wat een geweldig stuk is dit ik sta er helemaal achter ook achter Baudet hij schud Nederland wakker gaat wel moeizaam maar het komt. Dank je wel.💐

 7. Maarten Verschoor

  7 June 2021 at 17:01

  Fuoriclasse dit stuk.

  Decentraliseren van de macht, steeds groter wordende gemeentes.
  Macht zo ver mogelijk van het Volk af.
  Het gluiperige sloopproces van onze democratie.

  • Hear, hear. Grappig trouwens dat het stuk op twitter totaal niet vliegt. Maar het hier prima doet. Toch een plaatje met tetten dan maar?

   • Nieuwe Geluid

    7 June 2021 at 18:14

    Hahaha! Ja, plaatjes met tetten doen t gegarandeerd beter! Maar plaatjes die op de een of andere manier tot de verbeelding spreken kunnen ook helpen. Voor Youtube professionals is de kunst vd thumbnails haast een specialiteit op zich. Maar titels met extra (doch eerlijke) clickbait kunnen ook bijdragen. 😉 En ik las dat je vond dat de inleiding vh artikel wat “lullig” was. In zekere zin kan ik me daar iets bij voorstellen, hoewel deze inleiding juist wel mooi aansluit bij het artikel. Maar als zich zo’n situatie voordoet, kun je altijd nog een sterke, nieuwsgierig makende quote uit het artikel bovenaan plaatsen als teaser, zodat lezers makkelijker bereid zijn naar het juicy gedeelte door te lezen. Zo maar wat gedachten om het bereik nog verder te verbeteren…het stuk was weer prachtig, boordevol fantastische quotes, Dichter des Forumlands 😉

    • Ik wil het bewust niet te lekker maken, het moet geen clickbait site worden. Maar aan de andere kant wil je wel dat het gelezen wordt. Dat vecht een beetje.

     • Nieuwe Geluid

      7 June 2021 at 22:07

      Met EERLIJKE clickbait is niks mis he 😉 maar ik begrijp het dilemma; lastig om de juiste balans te vinden tussen aantrekkelijke, uitnodigende titels vs schreeuwerigheid.

     • Nieuwe Geluid

      7 June 2021 at 22:15

      Ik zat het nog eens door te lezen; deze titel had ook fantastisch geweest, en sluit naadloos aan bij de ondertitel: “De onafhankelijkheid uitroepen! Dat had mijn overgrootvader dus ook moeten doen” Al hardop ideeën uitwisselende 😉

 8. Jan, hoe krijg je het allemaal bij elkaar gehaald en toch zo helemaal waar!
  Eerst dacht ik, dat stukje is het voor mij, maar daarna kwam er nog zoveel meer, toen kon ik niet meer kiezen……

  Zonder gas, zonder auto, zonder vlees, zonder bezit, zonder God. En vooral zonder eigenwaarde. Zelfs onze kleur moet er aan. We zijn immers veel te wit.

  Schitterend stuk! Moet iedereen lezen.

 9. Nou, als ik de analogie van de schrijver dezes volg dan was ieder dictator een held voor de mensheid. Neem Fidel Casto op Cuba of Ortega in Nicaragua

 10. Een land zonder Gordon. Sodemieters. Dat wil ik! Topstuk!

 11. Mooi stuk Jan. Plannen voor een Engelse vertaling?

  • Als jij ingangen hebt voor een podium of verspreiding? Anders is het erg veel werk voor niets.

   • Ik zit op een aantal Engelstalige kanalen waar ik e.e.a. kan delen, maar garanties dat dingen massaal opgepakt worden zijn er natuurlijk niet. Beetje een kip-ei situatie denk ik.

 12. Mijn leven verknoesd, maar niet verwrongen
  Mijn licht overschaduwd, doch nimmer kwijtgeraakt
  Immer mijn recht op zijn bedongen
  Ook waar zijn piept of recht kraakt

  Valse beloften, bij bossen gekregen
  Als op- en uitschot neergehaald
  Zijn aan mijn voeten neergezegen
  Om werelds voordeel heb ik nooit gemaald

  Gegrond mijn wortels, ankerdiep
  Gestond mijn zijn, mijn kruin, mijn brein
  Daar waar ik eerst nog sliep
  Is waar ik mijn licht nu schijn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *