Hugo de Jonge’s Atoombom.

Het woord samenleving is een atoomkern, die door ieder voorvoegsel in één harde klap wordt gesplitst.

De Natiestaat Nederland is door tientallen jaren woordinflatie en propaganda, de “Samenleving Nederland” geworden. Het land van duizend meningen, het land waarin we alles “samen” doen en samenleven. Het land waar iedereen bij “ons” hoort. Waar we voor elkaar (mantel) zorgen en betalen, tot we er bij neervallen. Samen spelen, samen delen. Van wieg tot graf.

Of je in Nederland nou zwart, blank, gehandicapt, ziek, homo, hetero, terminaal of topsporter bent. Van kankerpatiënt tot pasgeboren baby, van doof tot ziende blind, we doen allemaal gezellig mee in onze gezellige Nederlandse “samenleving”. 

We horen er allemaal bij. Samen, samen samen.

Zelfs als je je, vanuit een land hier heel ver vandaan, zonder papieren of een negatieve covid test meldt bij een COA, hoor je, zo voorgeschreven door de overheid al bij onze samenleving. Zo welkom. Zo gelijk. Zo warm. Zo samen, zijn wij.

Nou ja, zo wáren wij.

Tot gisteren, toen de overheid het waagde om een voorvoegsel te plaatsen voor het zo zorgvuldige opgepoetste “samenleving”. 

Het woord “test”. Een klein voorvoegsel met gigantische gevolgen. “A tiny dinner mint”

Als bij toverslag werd gisteren de echte betekenis van“samenleving” opportuun.  “Een half open gemeenschap, waarin mensen interactie met elkaar hebben.” Een verbinding met een vrij easy “way out” dus.

Dit in tegenstelling tot het eerder genoemde Natiestaat.

Met dat ene, door de overheid voorgeschreven voorvoegsel “test”, werd de sociale doos van Pandora geopend en veranderde in een klap het bindende contract binnen onze samenleving; de broncode waar onze deelname eraan op is gebaseerd. 

Door dat ene woordje van Hugo, werd de samenleving, als een atoom gesplitst. In testers en niet-testers. De niet testers zijn vanaf gisteren niet langer welkom in de samenleving van Hugo de Jonge. Zij kunnen niet meer vrij meedoen, aan hetgeen dat we samen hebben opgebouwd.

“Samenleving” is een bijzonder woord.

Samenleving is een woord dat zich niet leent voor van bovenaf voorgeschreven voorvoegsels. Wie dat doet speelt met vuur, gas en prikkeldraad. De voorbeelden liggen zo voor de hand, dat ik ze niet eens ga noemen.

Ieder door de overheid toegevoegd voorvoegsel: blank, hip, blond, zwart, arisch, gezond, Christelijk, atheïstisch enz, impliceert in- maar ook uitsluiting.

En zeker achteraf toegevoegde voorvoegsels in een bestaande samenleving, herschrijving van de regels als iedereen gesetteld is, zijn uiterst pijnlijk. 

Het dwingt de deelnemer van die samenleving tot disruptieve twijfels en keuzes, (Als hij of zij die keuze überhaupt heeft). “Wil ik, mag ik, kan ik, of wil ik nog langer deelnemen aan deze aangepaste samenleving?” En wat doe ik als ik deze nieuwe regel niet kan onderschrijven?

Zoiets is geheel contrair aan het zo zorgvuldig typische Nederlandse, ad nauseam opgebouwde vrijheid-blijheidssamenlevingsidioom, met plaats voor iedereen.

Na het, door de overheid veranderde sociale contract, worden mensen gedwongen te kiezen. Of te blijven en te voldoen óf het nemen van de nooduitgang, omdat het sociaal contract in de plots veranderde samenleving niet langer verenigbaar is met overtuiging of omdat ze botweg niet langer welkom zijn. 

Zo zullen velen, gedwongen of vrijwillig, met lede ogen, of blijmoedig, uiteindelijk de oude samenleving verlaten. En elkaar in nieuwe, vaak onvermoede, verbanden en samenlevingen vinden. 

Met het plaatsen van een voorvoegsel voor het woordje “samenleving” heeft de overheid gisteren een zeer riskante keuze gemaakt.

Zeker omdat deze overheid op zijn klompen aan kan voelen, dat het niet een kleine “sekte” zal zijn die zich door het dwangwoordje “test” ( op te volgen door het woordje “vaccin”) af zal spitsen van de mainstream.

Het zijn geen Hells Angels, Amish of Baghwan die zich vanuit een afwijkende filosofie, vrijwillig afzonderen van de mainstream, het is een substantieel deel van de maatschappij dat zich, van bovenaf gedwongen, bezint op zijn rol en plaats, in of buiten Hugo’s samenleving. 

Het is voor Nederland hoogst uitzonderlijk dat de overheid eigenmachtig een regel toevoegt aan het sociale contract van de samenleving. En zo per definitie de door hen zo gekoesterde eenheid splitst. En dat is wat zich gisteren in de senaat voltrok.

Er ontplofte geruisloos een sociale atoombom. 

De fall out van deze onzalige beslissing, zal komende weken neerdwarrelen en een scheuring in de Nederlandse Natiestaat teweeg brengen. 

Negatief: Naming and shaming, ruzies, boycots, arrestaties, dreigingen, scheidingen en scheldpartijen. 

Maar ook positief: Nieuwe initiatieven, nieuwe scholen en kroegen, nieuwe winkels en kerken, nieuwe banden en vriendengroepen.

Je zult zien dat plannen voor een nieuwe “samenleving” de komende weken en maanden zullen ontkiemen. Zoiets is onvermijdelijk als je een sociale atoombom laat ontploffen en de maatschappij splitst. Een logisch gevolg van wat Hugo “Oppenheimer” de Jonge in al zijn domme arrogantie heeft veroorzaakt.  

Als Nederlander zie ik het met lede ogen aan.

16 Comments

 1. Een goede en terechte observatie. Er zal inderdaad een parallelle samenleving gaan ontstaan door de ontploffing van deze atoombom. De vraag is alleen hoe lang die parallelle samenleving mag blijven. Ik publiceerde daar eerder vandaag een stukje over. Zie hieronder bij ‘website’.

 2. En zo is het helemaal!! Dit Godvergeten land wordt ten graven gedragen door een paar landverraders, die zich onze volksvertegenwoordigers noemen!!! Nou als ik zo om me heen hoor, zijn ze dat al n poos niet meer!!!!!!

 3. Twan Timmermans

  26 May 2021 at 15:37

  Ja. Behalve dan dat je eerst moet snappen wat er nou zo gruwelijk is aan een testje. Voor mij is het futiel, in de categorie ‘kleine moeite, groot plezier’. Net als een prikje trouwens. Daarmee gaat alle fuzz een beetje aan mij voorbij.

  • testje, prikje, avondklokje, ausweissje, slagboompje, prikkeldraadje, sterretje, wagonnetje…

  • Dutch Crapcleaner

   27 May 2021 at 18:54

   Dit soort reacties laat zien wie de echte ‘wappies’ zijn. Is niet vervelend bedoeld hoor, begrijp me niet verkeerd.

   Als is het woord ‘wappie’ vertaal naar Hugo maatstaven, zou dit neerkomen op ‘dom’. Dom ben je, in mijn ogen, als je totaal niet duidelijk is waar dit allemaal om gaat. Loop gewoon mee, als een schaap in de kudde, en je hebt nergens last van, toch? Of toch niet?

   1) Heb je je überhaupt verdiept in de troep die in je gespoten wordt?

   2) Zou je deze troep ook laten injecteren als er een veel beter alternatief is?

   3) Hoe zou je je voelen als er naasten om het leven zijn gekomen door C19, terwijl er gewoon goede middelen zijn die het vaccin totaal overbodig maken?

   4) Heb je je wel eens verdiept in de agenda van het WEF (en de weg die we zouden moeten bewandelen om in de 2030 natte droom van Klaus Schwab te komen?).

   5) Weet je eigenlijk wel wie er allemaal lid zijn van het WEF?

   6) Weet je eigenlijk wel door wie het WEF, WHO en het RIVM gefinancieerd wordt?

   Ik kan nog wel 10 vragen verzinnen, maar daag je uit om zelf op onderzoek uit te gaan:

   Hier heb je alvast 1 puzzelstukje:

   https://www.worldtribune.com/literally-criminal-suppressing-data-on-ivermectin-cost-half-a-million-lives-doctor-charges/

 4. Het wordt een scheuring in de samenleving nu afwachten wie het beste er vanaf komt Spanje heeft 94 miljoen injecties besteld voor 2023 tzt hoeft men geen licht meer aan op de fiets je ziet ze al van verre

  https://www.spanjevandaag.com/26/05/2021/spanje-zal-in-2022-en-2023-bijna-94-miljoen-pfizer-vaccins-ontvangen/

 5. Ed Sonneveld

  26 May 2021 at 20:50

  Helemaal eens. Rampzalige ontwikkeling.
  Maarrr…. We zijn niet alleen, we zijn geen ‘sekte’. We zijn met velen.
  Die ‘testsamenleving’ die heeft niet het eeuwige leven. Die gaan we om zeep helpen.
  Hugo zal nog raar opkijken, als die ‘testsamenleving’ in zijn gezicht ontploft.

 6. Mooi geschreven. Maar het is idd niet perse negatief. Ik zie het zelf ook met lede ogen aan, maar heb ook mijn optimistische momenten, zoals vanochtend toen ik sprak met mijn Duitse buurman die erg blij was dat er ‘Nederlanders op deze aardbol wonen’ die zich in de geschiedenis altijd verzet hebben en minder gedwee waren dan in andere culturen (bijvoorbeeld Ierland – mijn man is Iers – waar de angst er door eeuwen katholieke kerk zo diep in zit dat mensen daar werkelijk alles, maar dan ook alles slikken ook al komen er nog 10 jaar lockdowns). De afgelopen 60 jaar hebben we geslapen in Nederland denk ik, denkend dat we ‘anders waren dan het ‘pas écht materialistische Amerika’ (althans, dat hoor ik mensen vaak zeggen) maar in werkelijkheid waren de contouren van het globale kapitalisme en haar tentakels altijd al daar en sluiten de netten zich nu langzaam t.o.v. gewone burgers.
  De ‘natiestaat’ en daarbij passende retoriek van ‘we doen het samen’ is voor nationale overheden niks meer dan een (laatste?) poging om ten minste in eigen huis de boel onder controle te houden/krijgen om zo de globale veranderende geopolitieke ontwikkelingen/machtsverschuivingen dan wel te weerstaan/ te omarmen/ aan te kunnen. Met de inwoners van de ‘natiestaat’ als wisselgeld. Velen doen mee, anderen weigeren.

  Een ‘samenleving’ binnen de huidige, door globaal kapitalisme gedreven natiestaat is een illusie. Veel meer zullen we, óók grensoverschrijdend, op zoek moeten naar gelijkgestemden. We moeten volgens mij af van het idee dat we allemaal hetzelfde of ‘Nederlander’ zijn, tenminste als ‘Ńederlander’ betekent meedoen met de globale spelletjes van Rutte en Hugo. Nee dank je. Respect, ja, maar hetzelfde, nee. Uiteindelijk is en blijven we tribaal.. In die zin is de ‘afsplitsing’ dus niet erg en ligt daar ook mijn hoop, dat er uiteindelijk toch een hoop mensen zullen zijn die beseffen dat al deze magische trucjes van testen, prikjes en regeltjes symbolen zijn van een illusionair systeem dat zijn langste tijd heeft gehad.

 7. Alweer zo,n verhaal van jou wat mij echt naar de strot grijpt.
  Ik heb ook vaak van die gedachten maar kan ze zo moeilijk onder woorden brengen, en dan lees ik dit en dan valt alles wat ik voel op zijn plaats en wil het graag met iedereen delen.
  Helaas niemand in mijn familie of vriendenkring (uitgezonderd mijn jongste dochter met haar man) willen dit horen, of doen zelf onderzoek.
  Ik hoop graag nog meer van dit soort verhalen te horen.

 8. Ik heb steeds meer het gevoel dat we een nazi-staat zijn ipv een natiestaat.Het scheelt maar een paar letters. Ik verbaas me hoe gemakzuchtig mensen zijn en meegaan in de uitgerolde zieke agenda, ach ja laten we het maar doen, dan heb je ook geen gezeur en kunnen we ook op vakantie. Want stel je voor dat je een keer niet op vakantie kunt, dus buigen veel mensen mee met de achterlijke vrijheidsberovende regels van een doorgeslagen personeelsmedewerker en een kleuteronderwijzer, die steeds meer laten zien van hun waanzinnigheid. Als het Pieter Baan Centrum een psychologisch onderzoek zou doen naar die twee, dan kwamen ze nooit meer los, want een echte rechter zou hen TBS voor onbepaalde tijd geven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *