In Enkhuizen trappelt het zieke Paard van Troje.

Steun de burgers van Enkhuizen in hun strijd tegen de tirannie!

Enkhuizen. Een dromerig stadje, tussen IJsselmeer en Markermeer, waar de kiezelige lucht van rivierwater zich mengt met de oliegeur van motorschepen. 

Een kalme plek, waaraan de randstedelijke waanzin van alledag voorbijdrijft als een klassieke zeilboot door de spiegelende havens. Waar het leven onverstoorbaar verder ruist, zoals de bladeren van de dikste treuriep van Nederland, aan de vijver van het Snouck van Loosenpark. 

Maar schijn bedriegt. 

Zoals de Duivel, in het lied van Charlie Daniels, uitgerekend het slaperige Georgia uitkoos, op zoek naar zielen om te stelen, koos hij dit keer het trotse stadje Enkhuizen als proeftuin voor zijn list en bedrog.

Er lijkt, zoals zo vaak, bedrieglijk weinig aan de hand. 

In Enkhuizen wordt zoals ieder jaar een klassiek volksfeest gehouden; de Harlinger Harddraverijdagen. 

Een onschuldig feest, waarvan het parcours dwars door het pittoreske stadje leidt; een binnenstad waar gewone mensen wonen, die niet perse zitten te wachten op menigtes en druktes, toegangshekken, gehinnik en geschreeuw. Gewone mensen, die doorgaans de overlast lijdzaam voor lief nemen en zonder al te veel morren het gedraaf over hun straatklinkers toestaan. 

Het zijn vissers, geen zeikerds, die Enkhuizenaren. 

Maar dit jaar schuilen er addertjes onder het gras van de Enkhuizer vestingwallen. En de ruiters van de Apocalyps tollen in vliegende galop hun rondjes om de Dromedaris. 

In Enkhuizen trappelt ongeduldig het zieke paard van Troje.

In het kielzog van QR terreur en vaccinatiedwang is dit ooit zo onschuldige evenement tot een fuik omgetoverd. Een muizenval voor de burgers, die niet buigen voor de medische apartheidsstaat die zo voortvarend wordt opgetuigd in Nederland.

Want buiten hinder van menigtes, het niet kunnen parkeren en het lawaai, moeten de bewoners van de binnenstad van Enkhuizen dit jaar steeds opnieuw een Covid test ondergaan of hun QR code laten zien, om hun eigen straat en huis binnen te mogen. 

Na een rondje joggen, de kinderen van school halen, na iedere boodschap bij de Albert Heijn. Testen of Ausweiss! En alle bewoners moeten een geel polsbandje dragen, om hun ghetto te mogen betreden. 

De geschiedenis herhaalt zich nooit. Maar rijmt altijd. 

Enkhuizer kinderen die onverwachts positief testen, mogen tijdens de draverij alleen naar huis zodra het evenement is afgelopen. Pappa en Mamma die zonder QR code terugkomen van hun werk, de test weigeren of positief blijken, mogen hun eigen straat niet in. Al staat de hond op springen of ligt er een ziek kind, thuis in bed. 

Ambtelijke droogstoppels en de locale BOA constrictors van de medische apartheidsstaat, houden tijdens de “feestelijkheden” trouw de wacht, om ongezonde elementen te weren uit hun eigen vertrouwde huizen, terwijl de gehoorzame QR laafjes naar de paardjes kijken.

De openbare buitenruimte van Enkhuizen is van de ene dag op de andere, omgetoverd tot evenemententerrein, met alle draconische maatregels van dien.

En wat morgen in Enkhuizen gebeurt, gebeurt overmorgen bij u. 

Als wij burgers van Nederland deze travestie schouderophalend toestaan, is heel Brabant straks een evenemententerrein tijdens carnaval, net als Amsterdam tijdens Koningingsdag. En is de stad waar Sinterklaas en Zwarte Piet dit jaar aanleggen, verboden terrein voor alle kindertjes zonder geel armbandje.

“Halt. Ihre Papiere bitte!”

We gaan het nog vaak horen de komende jaren.

Vind je mijn werk mooi, goed of belangrijk? Je kunt mij hier ondersteunen.

Vind je mijn werk goed, mooi of zelfs belangrijk? Deel deze post dan zoveel mogelijk! Ook kun je mijn werk ondersteunen met een donatie!

11 Comments

 1. Als dit uit gaat monden in geweld, dan verbaast me dat helemaal niets.
  En ik zou er nog begrip voor hebben ook.

  • Dat gaat het. Want je kunt mensen steeds verder in n hoek drukken, totdat ze niets anders kunnen als gebruik maken van het recht op zelfverdediging.

   En dan brand de lont in het kruitvat .

   De vraag is wat t incident zal zijn dat t kruitvat last ontploffen. Maar ik voorspel met grote vrees dat dit t moment is dat hugo, Mark en Kamerleden niet veilig meer over straat kunnen. En dit naast demonstraties bomvol geweld explosies. Rellen en andere ongein

   Nee, deze veteraan ziet aankome waarvoor hij vreesde, en al n jaar voor waarschuwt.

   Nu al… nu al is de woede onder zoveel mensen zo groot. En de apartheidspas kon nog wel s de druppel worden die bestuurlijk Nederland niet had willen morsen.

 2. En tóch gaan we het redden Jan! Dat moet…

 3. QRankzinnige samenleving met een heuse QultuurkammeR… Godwin, maar het kan niet anders. Rijmen doet het zeker.

 4. Sigrid Oosterbeek

  23 September 2021 at 14:16

  Helaas de Nederlanders blijven nog erg rustig, te rustig.

 5. Harddraverij Enkhuizen 2021. Een telefoongesprek met mijn vader van 93.
  Hoi pap, wat fijn dat het dit jaar door gaat he? Geniet je een beetje? ” ja hoor, ze draven hier flink door” Wat fijn pap, dat je met je 93 jaar nog lid van de harddraverij kan zijn en zo kan genieten he?
  “Huh ik heb geen paard gezien. Ik ben uitgesloten van kijkgenot omdat ik geen vaccin heb. Ik bedoelde met doordraven de gemeente Enkhuizen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *