Let’s make Superjan great again!

Vaste lezers van janbennink.com  Lectori Salutem

Deze website bestaat nu een maand. En in die korte tijd is er heel wat opgebouwd. 

Beata heeft een prachtig design gemaakt, allerlei magische widgets en plugins geactiveerd. En achter de schermen is zij nog steeds de drijvende kracht achter het technische- en design gedeelte van deze site. Veel meer werk dan ik me van te voren realiseerde. Waarvoor enorme dank. 

Hier ben ik vrij ben om te doen en te laten wat ik wil. Vrij mijn eigen lengte van stof te kiezen, mijn eigen ongewenste opinie te uiten. Een god in het diepst van mijn gedachten te zijn.

janbennink.com is gebouwd om mij (“ik zei de gek”, zou Theo van Gogh zeggen)  een podium te geven. Een geschenk dat ik, als banneling van de grote podia en media dankbaar omarm. Zeer eervol.

Een podium dat ik als columnist en dichter, hard nodig heb, omdat de andere podia niet langer op me zitten te wachten. Er rust immers een deugfatwa op mijn woorden. 

lollige boodschap van Twitter.

Waar is de tijd dat ik met vele tientjes per column werd beloond om op VK.nl uiterst populaire stukjes te schrijven? Ik stond wekelijks in de top van het meest gelezen rijtje en heb volgens mij zelfs een keer het best gelezen stuk van het jaar afgeleverd. 

Waar is de tijd dat ik met de @superjan accounts, vrijwel wekelijks een 1K en soms een 3K of 3.5K likes tweet afleverde en op eigen kracht zes hashtags de wereld in slingerde die ongesponsord weken de top van de Twittertrends sierden. 

Hashtags als #Ikprikhetniet #Ikbeneenwappie en #NietKnielenVoorDebielen. Wie is er niet groot mee geworden?

Waar is de tijd dat ik als columnist iets van tegengeluid mocht geven in Adformatie, waar ze nu willen dat ik een gratis aangeboden stuk een “beetje aanpas”, voor ze het wellicht willen plaatsen. No way José. Go woke, go broke. 

Niet in Adformatie, maar ook niet op Linkedin, want tetten.

Mijn sinaasappelkistje op de media-marktplaats is pardoes onder mij vandaan getrokken.

Dus timmer ik hier mijn eigen Soapbox.

Het makkelijke bereik van honderduizenden mensen is verdwenen. Ook veel invloedrijke “vrienden” zijn schouderophalend verder gekuierd. Ik zal nooit meer onderdeel zijn van het main stream discours, tussen de lieverds die net netjes en ongevaarlijk genoeg zijn om gedoogd te worden. Zuur maar eervol.

Het is hoog tijd om de mouwen op te stropen. Op te houden met treuren en “The narrow gate” te kiezen. Ik ben niet anders gewend dan de moeilijke weg en ik ben er van gaan houden. 

Hier wil ik keer op keer bewijzen dat schoonheid samen kan gaan met scherpte. 

Dat de poeptaartjes van Asha ten Broeke, Sheila Sinaaspril of Rob Hoogland, heus niet de maat der dingen hoeven te zijn in opinieland Nederland. 

Dat de morsdode kleuterrijmpjes van Akwasi,  Affryie en ander subsidiehoertjes niet de maat zijn van de nieuwe poëzie. 

Wat vraag ik niet van jullie?

Ik vraag jullie, vaste lezers en reageerders, geen geld voor toegang tot stukken. Gebedel om centjes ligt me niet. Jullie aanwezigheid en reacties zijn mijn grootste beloning. Later mag je, als je persé wil, financieel mijn werk steunen, maar het hoeft niet. 

En als jullie straks echt hooked zijn, zal ik hier mijn boeken onder de aandacht te brengen en T Shirts en andere prullaria aan jullie proberen te slijten. Vergis je niet in mijn vilein. 

Word de vleugels van mijn woorden.

Wel mis ik bereik. Ik wil groeien!

En dat is waar jullie mij zeer eenvoudig mee kunnen helpen. 

Velen van jullie hebben een social media account. Facebook, Twitter, Instagram, Whatsapp, Linkedin enzovoort. Velen van jullie hebben familie, collega’s en sommigen zelfs vrienden.  

Als je een stuk van deze site mooi of goed of juist erg lelijk vindt, verspreid het dan alsjeblieft een paar keer in je eigen kring. Like niet alleen. Maar retweet of share!

Zodat ik niet constant zelf met mijn eigen waar hoef te leuren als een hond met een kapotte tennisbal.

Ik wil gelezen worden. Dat is mijn beloning. 

Vind je mijn werk goed, mooi of zelfs belangrijk? Deel deze post dan zoveel mogelijk! Ook kun je mijn werk ondersteunen met een donatie!

13 Comments

 1. en andere prullaria aan jullie proberen te slijten. Vergis je niet in mijn vilein. Whahahaha prachtig! Ok je bent je sinaasappelkistje misschien kwijt maar zoals je zegt ben je n nieuwe, eigen aan t timmeren en dat heeft natuurlijk enige tijd nodig om momentum in bereik te krijgen. Maar net als andere voorbeelden van dissidente stemmen straks vast ook gemeengoed en dan wél censuur resistent. Alle vertrouwen dat je nieuwe kistje groter en sterker zal worden. En ik herhaal nog maar eens: Verpletterend succes is de zoetste wraak 😉

 2. Sigrid Oosterbeek

  12 June 2021 at 14:27

  Ik doe mijn uiterste best.gewoon omdat ik het goed vindt.

 3. Sybolt Jaarsma

  12 June 2021 at 16:03

  Ik doe mijn best voor je Jan.
  Je bijdragen betekenen echt veel voor mij.
  Veel mensen al op je site geattendeerd.
  Verder retweet ik veel van een zekere aartsengel.
  Dat succes gaat er zeker komen.
  Syb.

 4. Marjoleine Meijer

  13 June 2021 at 09:24

  Blij met je. Altijd al gevolg en ik deel de info zoveel als mogelijk. Dank voor het kritische en eerlijke geluid. Daar is echt behoefte aan.

 5. Frank van Dijk

  15 June 2021 at 10:58

  Uiteraard Jan, je wordt door velen echt gewaardeerd, en helaas ook nog teveel ondergewaardeerd.
  Daar gaan we verandering in brengen.

 6. Ik kom hier via een bericht op Telegram. Fijn dit gevonden te hebben, was een fan van je op Twitter. Succes!

 7. Toegevoegd aan de favorieten en zeker de moeite van doorlinken waard.

  Duidelijk dat de corona-hysterie een nieuwe waterscheiding geschapen heeft, zoals eerder immigratie, islam en integratie.
  Ja, de tijd van de ‘Echte Jannen’ is ook voorbij; GeenStijl en TPO zijn behoorlijk verbleekt.

 8. Jan,

  Je bent nodig……keihard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *