Ontwaakt verworpenen der Aarde! Luister naar Thierry Baudet.

Enkele dagen geleden hield Thierry Baudet een vlammend betoog in de kamer. 

Het ging over de slavernij waarin dit volk zich, als ezels met oogkleppen, toe laten leiden, als in een tergend trage veewagon naar Auschwitz.  

“Cosel Hauptbahnhof. Alle aussteigen.” 

Maar ondanks de brisante woorden van Baudet bleef het op de vloer van ons “parlement”, muisstil, de naam toch afkomstig van het woord “parler”

Het was alsof je een ontketende predikant, Revelaties 13.2 hoort preken voor een kudde klaver malende koeien.

De vlammen van het ontketende kamerlid, stuitten op een onzichtbare branddeken van cognitieve dissonantie en confirmation bias, die de hele Tweede Kamer leek te bedekken. Onder een naar angstzweet stinkende, alles verstikkende muffe Babylonische regenboog van ziende blindheid en horende doofheid.

Murw gebeukt zwegen de voetsoldaatjes, de secretaressetjes, de neukertjes m/v en assistentetjes van VVD, CU, D66 en CDA, uitgekozen op hun lompe onschadelijkheid, die zich tegenwoordig ónze volksvertegenwoordiging mogen noemen, terwijl de ene Thierry truthbomb na de andere, onze Tweede Kamer onder een tapijt van “fire and brimstone” bedolf.

Twee meisjes, één van Volt de ander van Groen Links die, ware ik een uitbater van een Kruidvat franchise nog geen kassa zou toevertrouwen, laat staan de geurtjesafdeling, poogden iets van protest, dat niet verder ging als: “dit is een schande en hiermee plaatst u zich buiten het debat”. Het meisje van Volt, als een onbeholpen kalfje in een slecht zittende bloemetjesjurk. Als je dan niet zoveel kan, zorg dan tenminste dat je er lekker of in ieder geval toonbaar uitziet, zou ik zeggen. 

Maar we dwalen af, want over kassameisjes wil ik het vandaag helemaal niet hebben. 

Ik wil het hebben over u.

Kent u de volgende uitspraak? 

“het huidige parlementair systeem is nutteloos: we hebben in ons parlement geen vertegenwoordigers die de belangen van onze bevolking uitdrukken, de echte belangen van onze bevolking.”

Een uitspraak van Thierry Baudet?

Ja? 

Had kunnen zijn, maar nee.

De uitspraak is van een man die 60 jaar geleden tegen precies dezelfde lachspiegel aankeek, alleen precies van de andere kant.

Rudi Dutschke was een uit de DDR gevluchte Dienstverweigerer, die, oh ironie, eenmaal over de muur gevlucht, in de BDR het anti autoritair Marxisme ging verspreidden als leider van de Sozialistische Deutsche Studentenbund. 

Verder van Thierry Baudet kon Der Rudi niet afstaan, maar in hun oordeel over de parlementaire politiek, waren ze het waarschijnlijk hartgrondig eens. 

Maar u kent Rudi Dutschke vooral van iets anders; de beruchte doctrine. “Der lange Marsch durch die Institutionen”. 

Dutschke wees de gewapende revolutie, zoals gepreekt door de RAF, af en pleitte voor het heel langzaam maar zeker invreten van ontelbare Genossen, in de bestuursvezels van universiteiten, bedrijfsleven, media, kerk en politiek. Destructie van het oude, door geduld en inzet. 

Zijn filosofie en strategie, uitgedokterd met Marcuse, hebben ervoor gezorgd, dat we nu, een halve eeuw later, zitten opgescheept met Covid hoax, knielende voetballers en F1 miljonairs, zichzelf als hoer schminkende leraren en travestieten die kleutertjes voorlezen uit propagandaboekjes, klimaatpolitiek en die alom aanwezige spuuglelijke regenboogvlag. 

Aan Rudi Dutschke hebben we te danken dat alle Universiteiten en scholen links zijn. Alle bedrijven woke. Alle kerken en instellingen Marxistisch. Alle massamedia in globalistische handen.

De brug van het schip van staat is geruisloos gekaapt door linkse kapiteins en bootsmannen. De passagiers, het gewone, numeriek veel sterkere volk, verweesd en letterlijk machteloos achterlatend, zonder zwemband of reddingsboot.

Het enige positieve van de situatie, is dat we door de inzet van politici als Thierry Baudet, de ernst van de situatie nu helder kunnen zien. 

Maar zien alleen is niet genoeg, we moeten maatschappelijk in actie komen. Net als de honderduizenden Kameraden van Dutschke. 

Helaas hebben wij niet dezelfde zeeën van tijd als Rudi’s kameraden om de gekaapte instituties langzaam maar zeker terug te veroveren. De Marxistische opmars kon tientallen jaren ongestoord, nacht und Nebel groeien op een bedje van onze welvaart en gemakzucht. En hun plan nadert de apotheose van destructie. 

Wij zullen onze gemakzucht nu moeten afschudden en gezamenlijk een ware sprint door diezelfde en nieuwe instituties moeten trekken, door schoolbesturen en gemeenteraden. Door kerkbesturen, en omroep-ledenraden, om de bloedrode ijsberg, waar we genadeloos op afstevenen niet midscheeps te raken. 

En waar dit onmogelijk blijkt, zullen we eigen initiatieven moeten ontplooien, parallel aan de gekaapte en verziekte Institutionen.

We zullen elkaar moeten vinden, helpen, vertegenwoordigen en opbeuren. Heel socialistisch de handen ineen slaan. Een tegenkracht vormen. Geen sneeuwvlokken, maar een sneeuwbal worden, die ruiten doet rinkelen.

Wij moeten stoppen met praten en twitteren, janken, zuchten en ouwehoeren en stoppen met denken dat bevlogen mensen als Thierry Baudet het wel voor ons gaan oplossen.

Want Thierry kan het niet alleen. Die heeft jou nodig. Nu. Of. Nooit!

Ontwaakt verworpenen der Aarde!

Vind je mijn werk mooi, goed of zelfs belangrijk? Je kunt het hier ondersteunen.

Vind je mijn werk goed, mooi of zelfs belangrijk? Deel deze post dan zoveel mogelijk! Ook kun je mijn werk ondersteunen met een donatie!

43 Comments

 1. Frank van Dijk

  26 June 2021 at 12:17

  Zo deze is echt raak.

 2. Nou, van deze sneeuwbal gaan vast ruiten rinkelen!

 3. Beste Jan, of je nu luistert naar politici, het NOS Journaal (level1), politieke commentaren zoals café Weltschmerz (level2), commentatoren zoals Sietske Bergsma (level3) of je maakt de stap naar conspiracies zoals Flat Earth, pyramides, mudfloods, anunaki, resets (level4) danwel isoterische gebieden zoals het boek van job of bijbelteksten(level5). Wat als alles is opgezet en nauwkeurig georganiseerd om te voorkomen dat je echt in jezelf gaat kijken en jezelf afvraagt wat betekent dit voor mij, mijn hart en mijn gedachten en de rol die ik hier moet spelen?

  • Ik vermoed dat jij gewoon veel intelligenter bent dan ik. Dus vergeef me.

   • Beste Jan, toen ik zag hoe binnen 8 weken in alle grote steden in de wereld mondkapjes verplicht werden begreep ik dat het idee van een land met democratie niet bestaat. Het is 1 wereldwijd systeem. En als je gelooft dat we op een balletje wonen die rond draait in de vacuum ruimte : https://youtu.be/VtvoYrVtumU ik ga je boek bestellen. Dank je! Fijne dag!

  • van binsbergen

   26 June 2021 at 13:32

   Recht in de roos.

   T is afgelopen 🙂

   Ik ga iig ten onder met mijn hart geopend. Wellicht een leveltje gestegen 🙂

 4. Ab Bruintjes

  26 June 2021 at 12:34

  Top! De grote vraag is, op welke wijze worden de schaapjes nu eindelijk eens een keer wakker?
  Aan masse trekt men, na een jaar covid terrorisme, weer met de sleurhut naar Frankrijk. En kijkt achterom concluderend “ik heb nog niet eens zo slecht”. En slaapt verder. De gemeenschapszin is er (nog) niet.

  • Ik deel te pessimisme voor de massa, maar er worden toch steeds meer mensen wakker uit de sluimer.

  • Het gaat nog niet slecht genoeg. De duimschroeven moeten nog veel strakker gaan voordat ze beseffen in welke benarde situatie we zitten.

 5. Ruben Keestra

  26 June 2021 at 12:43

  Je schrijft mooi en bevlogen Jan. Ik gun je een miljoen verkochte exemplaren van je boek. Dank voor je mooie werk.

 6. Martin de Bes

  26 June 2021 at 12:53

  Hulde Jan.

  @nitram055

  Van de Hand en koffie in Bussum. 😉

 7. Schitterend. In waarheid, eenvoud, helderheid én stijl.

 8. Thierry en zijn club doen fantastisch werk in de Tweede Kamer: mooie doorwrochte speeches en kundige replieken waar de ambtgenoten geen antwoord op hebben. Deze begrijpen alleen dat ze er zo povertjes bij afsteken en reageren dan niet of verbolgen. Ik hoop dat FvD-kamerleden het vol kunnen houden, maar ik vrees dat de ‘onzichtbare branddeken’ waar hun vlammende betogen op stuitten, hun veerkracht vernietigt. Fijn dat jij ze met je blog steunt en ons aanmoedigt hetzelfde te doen. Dank

 9. Wouter Zandbergen

  26 June 2021 at 13:29

  Het hele zootje in de Tweede Kamer is zo druk bezig om FVD en alles wat er omheen hangt te framen dat ze niet in de gaten hebben dat Thierry volkomen gelijk had in zijn speech. Heel mooi geschreven Jan.

 10. “Aan Rudi Dutschke hebben we te DANKEN dat alle Universiteiten en scholen links zijn.”

  Oe, Jan…ik kan me niet voorstellen dat je dit meent. Had van jou het woordje “wijten” verwacht 😉

  Prima betoog, overigens!

 11. Wat een heldere analyse! Een genot om te lezen en heerlijk om gelijkgestemdheid te ervaren. Chapeau!

  “Non possumus non loqui!”

 12. Gert Visschers

  26 June 2021 at 13:56

  Een voorbeeld van wat je kunt doen: in je dorp of stad een Sinterklaascomité beginnen als de huidige zwarte piet dreigt te cancelen.
  De NOS etc denkt dat we niks gaan doen terwijl ze zwarte piet om onzinredenen van ons afpakken? Dacht het van niet.
  Het is toe tijd om tegengas te geven in de echte wereld ipv alleen een beetje op Twitter en Facebook zeuren waar niks mee wordt bereikt.

 13. Maio Coppens

  26 June 2021 at 14:22

  Kruidvat kent geen franchisers dat zijn stuk voor stuk eigen filialen. Maar dat terzijde. Ik vind wel dat Baudet een punt heeft als hij betoogt dat de parlementaire democratie niet functioneert zoals het bedoeld is.

 14. Peter de Lang

  26 June 2021 at 14:24

  Eens Jan, maar hoe moeten we het aanpakken om die sprint te trekken? Hoe doen we dat zonder geweld, met alleen onze overtuigingskracht? Allemaal rondom Thierry een soort commune beginnen? Ik zie het nog niet voor me.

 15. Prachtig, waar en waardevol. Verder!

 16. John Berrevoets

  26 June 2021 at 15:28

  De waarheid kan dus ook mooi zijn.

 17. Rene van Dorst

  26 June 2021 at 16:01

  Ik plaatste deze week een opmerking van George Carlin (uit interview van zo’n 13 jaar geleden) dat de huidige situatie alleen opgelost kan worden met een bloedbad en de dood.
  Ik neig heel erg naar deze woorden omdat het niet om Baudet gaat of Nederland….het probleem doet zich voor in de gehele westerse wereld.
  In de VS zien we wetten gebroken worden en indien betrapt wordt het weggewoven, indien lid van de juiste club…..zien we in Europa bv ook Rutte doen. Corruptie, hypocrisie en zelfverrijking zijn het nieuwe normaal, zo lijkt het.

  Hoe krijg je de kliek weg die nu straffeloos wetten aanpast en doet wat ze willen, onder de beschermende paraplu van leger en politie?
  Ik doe met elk vreedzaam initiatief mee om het tij te keren….maar heb er weinig vertrouwen in.

  Rene

 18. Prachtig en waar.

  Moest lachen om kassameisjesanalogie

 19. Zo is het. Het is een illusie te denken dat tegen schenen schoppen en rationeel tegenwicht geven op dit moment ook nog maar iets gaat uithalen. Het Nederlandse bestuur en het hele apparaat is al veel te ver heen, en de richting die ze uit willen is nog veel verder ‘south’. Wat we echt nodig hebben is een omwenteling, alles wat door de elite is opgebouwd is in één klap niets meer waard als je er niet meer aan mee doet. Denk maar aan de hierarchie op de werkvloer binnen een bedrijf, het is in één klap niets meer waard als je besluit elders je geld te gaan verdienen. Doodzwijgen, kielzog en slipstream dus. Iets nieuws en parallels waar mensen voor kunnen kiezen. Een alternatief dat in een klap die hele corrupte rotte kliek buitenspel zet.

 20. Dank je wel. Je toont passie en eer, iets wat bijna verloren dreigt te gaan door zombie-isme.
  Ja, ieder van ons is nodig voor het offensief. Op regionaal niveau en elders.
  De toekomst van de mensheid staat waarachtig op et spel. Het zal nog donkerder worden…
  Maar ik heb al lang geleden mijn keuze gemaakt, mijn ogen nooit gesloten. Terwijl anderen hun zakken vulden en integriteit “niet begrepen” weigerde ik en zocht ik zo goed als ik kon mijn weg in een wegglijdende, immorele maatschappij. Mijn integriteit altijd belangrijker vindend dan een goed gevulde portemonnaie.
  Kortom; ik zal strijdend ten onder gaan na een leven vol strijd voor het goede. Ik heb mijn keuze gemaakt. En u?

 21. Uit mijn hart!❤👍

 22. Coline Lugassy

  26 June 2021 at 20:20

  Ik ben je zo dankbaar, Jan, voor wát je schrijft en hóe je dat doet; zo prachtig verwoord. Enorm bedankt, en ik sta klaar zodra ik ergens aan kan bijdragen. Parallel, van binnuit, ik weet niet hoe maar ik sta klaar.

 23. Geweldig geschreven Jan!

 24. Buci@hanwil56

  26 June 2021 at 21:43

  Prachtig stuk Jan!
  Echter de grote vraag: hoe kunnen we dit aanpakken. Ik ben nog steeds van mening dat de hooivorken het goed doen! Een andere weg zie ik niet. Eindeloos blijven zeuren op feestboek en twatter schiet niet op.
  De boeren laten het ook af weten.
  Juist die hadden we hard nodig!
  De horeca die nu staat te juichen: joepie we mogen weer open! Weet dat je over 3 maanden je tent weer dicht kan gooien!!!
  Nee, het zal eerst vele male erger moeten worden, voordat er een echte opstand komt. Ben bang dat het dán te laat zal zijn.

  • verenigen is 1000 keer zo effectief

   • Sjaak Oosterman

    30 June 2021 at 10:34

    Helemaal eens echter hoe? Vergelijk eens de aantallen demonstranten in Londen, München…….met de paar honderd in Amersfoort? Het wordt spannend hoe de schapen gaan reageren in september als de Delta-Zeta-Pi-Gamma varianten gaan oprukken en alles weer opnieuw zal beginnen?!

 25. Voel me gesterkt door deze woorden! eenmaal het weten laat niet los ! !!!!

 26. Elke protest helpt
  Elke blog helpt
  Elk verzet is moeilijk maar moet
  Nu nog nog het vertrouwen herwinnen

 27. Mooi Jan. Alles op FvD of zie je nog een andere manier van verenigen. Hoe voorkom je dat mensen bang zijn voor hun positie/broodwinning omdat ze gecancelled worden?

 28. Prachtstuk weer, legt haarscherp de verstikkende hegemonie van links bloot.
  Ook aan Peter Sloterdijk is dat overigens niet onopgemerkt voorbij gegaan.

  Ja, en ook de homoscene is uit en te na door links gekaapt.
  En dat werkt erg ontsierend (ik zie wel liever regenboogvlaggen dan die zwarte met vlammende tekens).
  Laatste keer dat ik ColognePride bezocht was er op het podium een ‘politieke discussie’. Het ging er dan om ‘Hoe ons de AfD van het lijf te houden’. Geschuimbek alom. Het GrOtE EXtReEmReCHtSe GeVaAR! De ‘bedreiging’ voor homo’s!
  Umwertung Aller Werten, dit.
  Het extreemrechtse gevaar (vooral ook voor homo’s) komt uit de hoek, waar links een bondje mee gesloten heeft, enige decennia geleden, jeweetwel — extremen die elkaar raken.
  Gauw wat verfrissing langs de Rijn gezocht, want #manmanman!

 29. Mooi geschreven. Ik bewonder je gedrevenheid.

  We wonen allen in een maatschappij op drift, en het aftikken is al een poosje terug begonnen. Dat wil zeggen waarneembaar voor wie niet wegkijkt.

  Met zijn allen zijn we bij ongewijzigd beleid, hard op weg naar anarchie. Verdeel en Heers, om de macht en rijkdom bij de elite te laten en te vergroten, geholpen door nuttige idioten.

  Media blijven hier over stil en ontkennen deze trend, waarom?

  Onze democratie functioneert helaas niet meer en is als een lekke emmer.
  Maar als de laatste corrupte druppel de huidige lekke emmer van de Democratie ondanks het lekken toch doet overstromen omdat de stromen van corruptie sterker zijn en wijdvertakte is, dan zelfs een leeg lopende lekke emmer aankan is het hommeles. In de grote steden duidelijker en langer te signaleren #TikkendeTijdBomInBinnensteden

  Ik heb de moed niet maar het vertrouwen wel opgegeven, eerst door uit Amsterdam te vluchten als politiek vluchteling en nu kijk ik uit naar het buitenland, naar een land buiten de reikwijdte van de EU Fascisten uit Brussel en hun nationale stromannen!

  Er zijn enkele Staten in de VS die zich losmaken van de klauwen van de Democraten, de fascisten daar.

  Grote vraag is hierbij; hoe lang valt er nog enigszins vrij te reizen, is dat straks nog mogelijk?

 30. Schoolkrant niveau. Mavo drie.
  Werkelijk, een ‘asslicking’ van ene Thierry.
  Meer is het niet.
  Blij dat DIT iedereen hier klaar doet komen, niets te vrezen Nederland.
  Timmer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *