Wie wint de wilde paardenrace om de wereldmacht? De laatste ronde is in volle gang.

Rosa Bonheur. The horse fair. Detail.

Voel jij het ook? Is het niet alsof we met zijn allen op de tribunes van een kolkend Colosseum zitten, ingespannen turend naar twee voortjagende hengsten. Vage schimmen op hun rug.

Een machtige gitzwarte en een witte ranke Arabier, die nek aan nek, in wolken bruinrood stof, hijgend hun laatste rondje galopperen; met stoom uit hun trillende neusgaten en de zweep die onophoudelijk over hun gestriemde ruggen knalt, in een vlammende eindstrijd, een duel op leven of slavernij.

Wie zal er zegevierend over de kalklijn stuiven, wie mag de hoofdprijs, opstrijken in deze allesbepalende zero sum game? 

Tot wie behoort de absolute macht als de stofwolken zijn opgetrokken? Het volk of hun zelf gekroonde overheersers? De schepping of de zelfverklaarde aardse goden? De geest of de materie?

Overdondert het applaus en het gejuich vanuit de stalles, de catacomben en alle tribunes de stad?

Of echoot er slechts een cynische, nauwelijks hoorbare “slow clap” vanuit de keizerlijke loges in een benauwde stilte? 

Wie verovert tot in de verre toekomst, de wereld en de mensen die haar bevolken? 

Wat brengt de uitslag van deze dodenrit ons, moedeloze, dolgedraaide toeschouwers, insectenchips met aardappelsmaak morsend in de schoot van onze bontgekleurde toga’s? 

Is de finishvlag eveneens het doek dat valt over de wereld? 

Wat wordt het? Bladerunner II, waarin de mens worden vervangen door veel productievere modellen? Soylent Green, waarin de logica prevaleert die geen plaats laat voor de heiligheid van de schepping, zodat het begraven van de doden, slechts een verspilling van kostbare eiwitten is? 

Hunger Games waarin onze jonge gladiatoren eindeloze oorlogen blijven uitvechten in grommende vleesmolens, tot besmuikte hilariteit en een macabere rijkdom voor de happy few? 

Een wereld, waarin we als verdoofd onvruchtbaar slachtvee, elkaars avatar en hologram najagen op een virtueel strand? Een prison planet, door firewalls verdeeld in kastes van edelen en horigen, zonder ruimte voor vrije burgers, waarin bezit exclusief is bestemd voor de elite van de elite? 

Een wereld waarin wij en onze kinderen vee én prooi zijn, onder de duim gehouden met injecties, drugs en kankerverwekkende chemicaliën in lucht en water? 

Een wereld waarin mensjes worden gekweekt als grondstoffen en muisjes om proefjes op te doen?

Een wereld waarin we geen bezit hebben, maar bezit zíj́n? Horigen in een neo feodale, multi-tier wereld, waarin de kaste waarin je bent geboren bepaalt aan welke regels je wordt gehouden? 

Een wereld waarin “Do as i say, not as i do”, geen schamper grapje is, maar de hoogste wet. 

Versmelten binnenkort de bittere scenario’s van Eyes wide Shut en Leviathan met 1984, Fahrenheit 541 en A Brave New World; meesterwerken die we afdeden als dystopische meesterfictie, in plaats van revelaties uit pennen van ingewijden. Geschreven om ons te waarschuwen voor de Malthusiaanse plannen van diabolische schimmen, als Margaret Sanger, Charles Osborne en William Henry Gates, de pappa van Bill?

Gaat de wereld buigen onder “the man behind the curtain” in Emerald City uit de Wizard of Oz, de almachtige schimmen, beschermd door hoge stalen muren en tot de tanden bewapende huurlingen en drones? 

Leven wij, gewone stervelingen straks in één groot vrolijk opgeschilderd concentratiekamp, een mensenfarm, gevangen in systemen van alziende ogen, sensors en spaarzaam uitgedeelde credits? 

Wint het zwarte beest, zijn we verloren? Of komt onze kampioen, die op vele rondes achterstand, gedrogeerd, met prikkeldraad en ruwe touwen om de benen, van start ging, nog net op tijd aangestormd om de wereld te bevrijden, terwijl de camera’s van het kwaad, moedwillig en in paniek wegdraaien?

Zoveel wijst erop dat het goede is losgebroken uit de eeuwige sluimer van ziende blindheid en af en toe zelfs een neuslengte voorsprong neemt op het kwaad.

Zullen de laatsten alsnog de eersten zijn? Nu de ban op informatie gebroken lijkt, de oogkleppen massaal afvallen en steeds meer blauwe toga’s worden verruild voor rode? 

Want, terwijl de hatelijke ruiter in het zwart voort galoppeert met zijn leugens en deceptie, in zijn dodelijke furie van drang en dwang, er niet voor terugdeinst om zijn gif zelfs in te spuiten bij kleine kinderen, opent de film ‘Died Suddenly’ van Stew Peters, dagelijks miljoenen ogen voor de bittere waarheid over de covid vaccinaties. En ook de schlemielige roep om “amnestie” van de prikpromotors spreekt boekdelen. 

Want, terwijl in Haagse achterkamertjes, kartelpolitici stiekem bij elkaar komen om de enige Nederlandse vrijheidspartij te verbieden, worden de leiders ervan toegejuicht als de helden die ze zijn. 

Terwijl de stalmeesters in het zwart, blijven fantaseren over neo slavernij en wereldheerschappij, krijgt Macron zijn zoveelste oorvijg.

Terwijl de monsters blijven proberen om de boeren de nek om te draaien, van Canada tot Australië, onder het mom van aantoonbare leugens, blijft het blauw wit rood, trots wapperen langs de Nederlandse wegen. 

Terwijl ze blijven proberen om rassen, kleuren, geloven en geaardheden tegen elkaar op te zetten, vindt er wereldwijd een verbroedering plaats tegen die duivelse Bokkenrijders, die naarmate hun doel dichterbij komt, ook steeds zichtbaarder worden, in hun jachten en privé vliegtuigen, hun 5 sterren hotels en prollerige villa’s, gebouwd aan oceanen, die maar niet willen stijgen. 

Terwijl ze alle media in hun macht dachten te hebben, zijn #Trudeaulied #Balenciaga #NoAmnesty en #PedoHitler trendend op een, door de merkwaardige verschijning, Elon Musk, bevrijd Twitter en trekken eenvoudige alternatieve podcasts als de Health Ranger van Mike Adams meer luisteraars dan CNN en MSNBC op primetime samen. 

En terwijl ze verkiezing na verkiezing stelen met hun dominion machines, groeien de massa’s op de straten van Brazilië en China en werden Italië, Zweden en het US Congress verloren, zodat de financiering van hun plannen in gevaar komt en er pijnlijke onderzoeken zijn aangekondigd naar de Biden Crime family en Hunters Laptop. 

Voor ons geestesoog zien we de twee raspaarden vechten om de leiding. Om en om vooruit schietend, om even later hijgend terug te zakken, terwijl de eindstreep onverbiddelijk nadert.

Wat het wordt? 

De great resist of the great reset. 

De heilige geest of het grijnzende beest? 

Is onze vrijheid finished of komt er een nieuw begin?

We zullen het snel weten.

Vecht.

Bid. 

En schreeuw ons paardje over de eindstreep, alsof ons leven er vanaf hangt.

Al was het maar omdát ons leven er vanaf hangt.

Het schrijven van dit stuk kostte mij dagen, misschien wel weken.

Vind je het goed, mooi of belangrijk? Je kunt mij hier ondersteunen. Ik waardeer het zeer.

Vind je mijn werk goed, mooi of zelfs belangrijk? Deel deze post dan zoveel mogelijk! Ook kun je mijn werk ondersteunen met een donatie!

34 Comments

 1. Wit begint en wint. Mooi stuk weer Jan. Christus op het (laatste) witte paard zal blijken de Prince of Peace te zijn.

 2. Jan weer een goed stuk werk.👏👏👏💐

 3. Prachtig geschreven realiteit
  Las afgelopen week een dun 60 jr oud boekje: de hemel is rood van
  Dr. W .Aalders
  Gewoon profetisch te noemen
  Zoek het op

 4. Applaus!!! Ontroerend mooi geschreven!!!

 5. Applaus!!! Ontroerend mooi geschreven.
  ❤❤❤

 6. Michiel Munneke

  27 November 2022 at 19:40

  Prachtig Jan!

 7. Prachtig geschreven. Een boeiende maar dystopische tijd.
  Bedankt Jan. Wederom.

 8. Mijn nederige complimenten.

 9. Tranen achter mijn glimlach. Ontroerd, maar onoverwinnelijk
  overtuigd van de euforische overwinning ‘waarheid, eerlijkheid en wijsheid’!!!

 10. The horses stamping
  Their warm breath clouding
  In the sharp and frosty morning
  Of the day
  And the poet lifts his pen
  While the soldier sheaths his sword

 11. God wint deze oorlog tussen het goede en het kwaad. Bereid je voor op de komst van Jezus Christus.
  We krijgen nu eerst justitie maar ondertussen zijn enkele vreselijke mensen van het kwaad al berecht zoals Ghislaine Maxwell, Weinstein, Clare en Sara Bronfmann, NXIVM kopstuk Keith Raniere en andere kopstukken die zich bezig hielden met het misbruik van jonge (minderjarige) modellen, actrices enz. Edgar Bronfmann heeft Trudeau financieel geholpen want ook Justin is een aanhanger van de duivel. De draak uit Openbaring is al “opgepakt”, het beest uit de aarde ook en tevens het beest uit de zee. Vertrouw op God en zijn zoon Jezus Christus.

 12. Sylvia Feldmann

  27 November 2022 at 22:18

  Wat prachtig Jan, en wat rakend. Opdat het goede wint. Heel veel dank.

 13. Mooie beeldspraak! All along the watchtower maakte er al melding van: Two riders were approaching, the wind began to howl. Bidden dat het goed afloopt. Dank je wel.

 14. Dank je wel, weer zo mooi poëtische omschrijving van hetgeen waar we midden in zitten. Er gloort hoop aan de horizon, het grote ontwaken begint kleine vormpjes aan te nemen. Dank je nogmaals 🌹

 15. Heel mooi geschreven Jan, ik ga het delen

 16. Complimenten!

  Hoopgevend is het steeds duidelijker zichtbare brekebeen-gehalte van de elite.
  Waakzaamheid blijft geboden.
  Laveren tussen Scylla en Charybdis.

 17. Waarheid, Echtheid en Kwaliteit zijn nooit te verslaan💪

 18. Tranen in mijn ogen. Diep geroerd! Bemoedigend!

 19. Heel mooi geschreven. Al in het eerste deel ervoer ik een vertrouwen, dat het Boze het NIET gaat winnen, dat de mens gaat winnen, de voelende en ongrijpbare mens. Ook al wordt het misschien eerst nog slechter voordat het beter wordt, wij mensen blijven, en wij blijven mensen.
  Bedankt Jan.

 20. Dank Jan voor je door God gegeven talent. “Want in Zijn Licht, zien wij het Licht”.

 21. Ze hebben geen liefde, ze hebben geen humor. Gevaarlijk, maar het blijven lulletjes, desalniettemin.

 22. “Slechts één kaarsvlam kan vele anderen ontsteken” en de wereld in het licht zetten.
  De ene ‘had a dream’ jij hebt een ‘pen’.
  Je bent een kaarsvlam Jan.

 23. Je verwoordt precies wat ik zelf al die tijd al aanvoel, maar tegen mijn meest geliefden niet gezegd krijg.
  Dank!

 24. Prachtig en hoopgevend Jan. dankjewel.

 25. Dank je Jan.
  Uit jouw woorden spreekt meer visie dan van al die zetelplakkers van het kartel tezamen.
  Ik hoop dat het Goede overwint.

 26. Een heel mooi geschreven stuk. Hulde.
  Een treffende metafoor ook. En feitelijk ook juist.
  Maar…
  Het is een blik vanaf één kant.
  Als je tegen het licht in kijkt zie je alles voor je donker en vaag, ga nou eens aan de andere kant kijken, dan zie je meer details.

  Onderdrukking, machtsmisbruik, ellende, wat is er nieuw aan? De historie loopt er van over; Inquisitie, slavernij, kasten, kanonnenvoer, kijk even om en je gruwt.

  Een blik vanaf de andere kant laat toch ook zien dat ondanks de fysieke ellende de geestkracht niet gebroken werd, ook toen had men geluk en humor en vertrouwen in het ‘zijn’.

  Alles gaat in golven. Wij, in de westerse wereld zitten nu op de top van een golf, elders is men onderweg omhoog of omlaag. Vroeger, en ook nu, waren er diepe dalen. Uitdagingen noemt men dat nu eufemistisch…

  Jan, ik zou het zeer waarderen als je eens een stuk laat kiemen gebaseerd op de oneindige kracht van de geest, spirit, scheppingskracht, intentie en zin.
  Want dat is de ultieme tegenhanger van de macht en materie die onze wereld beheersen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *