Elon Musk. Hoe een vijand van je vijand niet per se jouw vriend hoeft te zijn.

“We have a unique but rapidly shrinking window of opportunity to learn lessons and reset ourselves on a more sustainable path” 

“a golden opportunity to seize something good from this crisis. Its unprecedented shockwaves may well make people more receptive to big visions of change” 

Een citaat van, toenmalig Prince Charles, uitgesproken tijdens een meeting van het nog in de schimmige schaduw van de wereldpolitiek opererende World Economic Forum. Voorjaar 2020*. 

Ze zijn me altijd bijgebleven, die woorden. 

Want, zo dacht ik, wie behalve een monster, ziet mooie kansen voor een betere en schonere wereld, in de uitbraak van een allesverwoestende ziekte.

Welke psychopaat ziet een duurzame toekomst in een voorgespiegelde dood voor miljoenen en het compleet stilvallen van de wereldeconomie? 

En wie zegt dat ook nog eens hardop?

Een golden opportunity? Voor wie dan? 

De nog volop in de massamedia en het hoofd van Marion Koopmans rondfladderende vleermuis uit Wuhan, kwam Charles opvallend goed uit. 

Behalve dat, was het vooral de spoed waarmee deze “gouden kans” moest worden gegrepen, iets dat me direct opviel.

Het “rapidly shrinking window” motief, impliceerde een rode lijn. Een exacte tijdsspanne waarbinnen de “golden opportunity” vervuld zou moeten worden.

Deze buitenkans over de kromme ruggen van miljoenen, moest benut worden voor het raam van mogelijkheden dicht zou slaan.

Welnu. 

Volgens mij is dat magische venster, waardoor de stormwind van de nieuwe orde, zo’n anderhalf jaar ongestoord kon binnenwaaien, inmiddels potdicht geslagen. 

En daarmee ook het boek vol ronkende plannen voor een nieuwe, op ziekte, dood en verderf geënte wereldorde, dat één maand na de woorden van Charles uit zou komen; Covid 19 The Great Reset van de inmiddels genoegelijk bekende Klaus Schwab.

Vladimir Poetin kwam met zijn grote snuit en blies het Covid 19 verhaaltje uit. 

Het kan, volgens mij, bijna niet anders dan dat door het uitschakelen van biolaboratoria in Oekraïne de volgende minutieus geplande “unprecedented shockwave” op het nippertje werd voorkomen. Dat van de ene dag op de andere, fatale breuken in het Covid draaiboek ontstonden. Dat strikte tijdslijnen werden onderbroken, dat het zo zorgvuldig gecoördineerde en gesynchroniseerde narratief, niet langer klopte en de planning voor de verdere fases op weg naar de zorgvuldig geplande nieuwe wereldorde wankelde.

Het pandemie-onderdeel van hun plan stond ineens vol op de rem, terwijl andere initiatieven, zoals “infiltrating ze cabinets” met WEF leden, het invoeren van CBDC’s en de uitbreiding van het mandaat van de WHO, met volle kracht doorgingen. 

Wat zagen wij ze ineens schutteren met hun Monkeypox verhaal, worstelen met de ontbrekende basis voor het verankeren van Covid 19 wetgeving, falende WHO machtsgrepen en de plots ontbrekende noodzaak voor QR passen en de bespottelijk geworden aanmoedigingpogingen om het publiek, zonder dat er iemand ziek was, tot mRNA herhaalprikken te bewegen.

  Het door de zelfverklaarde elite gedroomde systeem van totale controle op Chinese leest, de uitdunning door injecties en onderdrukking van de hele wereldbevolking. Het einde van vrijheid, persoonlijk bezit en ontraceerbaar geld voor de normale burger. Het einde van de natiestaten. En de totale macht aan de happy few, alles onder het mom van “gezondheid”. Het zou er toch niet zomaar komen. Althans niet op basis van het gesloopte Covid 19 verhaal. 

Dat raam was met een thermobarische knal dichtgeslagen.

En hoewel de massamedia en de politiek het oorverdovend glasgerinkel naarstig probeerden weg te moffelen en de gigantische berg scherven direct werd verborgen in doofpotten en onder dikke tapijten, kon iedereen die het wilde, ineens de barsten in die ruiten zien zitten, de hengsels die op half zeven stonden en de scheuren in de sponningen.

De verpletterende gezondheidsschade door de spuiten, de corruptie in de hoogste kringen van de EU, het rondpompen van triljarden onder vrinden, de schadelijkheid van lock downs voor kinderen en ouderen, de dodelijkheid, van behandelingen, van uitgestelde zorg, faillissementen en depressies, de miljarden die door overheden aan trollen en reclamecampagnes zijn besteed. En nog zoveel meer.

Steeds meer mensen konden nu de corruptie en de slechtheid van de plannen van de zelfverklaarde elite, eenvoudig met eigen ogen zien. 

En de mensen die het zagen werden bozer en bozer. Op de zorg, de overheid, de media en organisaties zoals het WEF.

Langzaam begonnen steeds meer vingers, steeds prangender te priemen naar degenen, die daar helemaal geen zin in hadden. 

De kliek die verborgen achter de schermen deze machtsgreep, in de puntjes hadden uitgedacht en uitgewerkt. De mysterieuze architecten en metselaars van de macht, dreigden ineens in het volle licht te komen staan. 

En dat op het moment dat razendsnel een nieuw “window of opportunity” moet worden getimmerd om de verstoorde draaiboeken alsnog in een succesvolle vorm te duwen, vóór de Petrodollar zou vallen, vóór de woorden revolutie en tribunalen op ieders lippen zouden liggen en vóór hun met fraude en smeergeld gekozen leiders weer door het gepeupel zouden zijn afgezet.

En toen was daar als bij toverslag in een postmoderne heldenstrip, precies on cue, de groteske Batman figuur Elon Musk in zijn vuurrode Baäl superheldenpyama. Elon, de nieuwe held van rechts, de magische rocket man, de geestige baas, de überlollige glasnost en perestrojka koning, die alle Wokies in hun broekjes laat piesen van ergernis. 

Hier om de mensheid te redden van alle kwaad en alle sappige rottigheid uit de doofpotten te trekken.

Ineens was Twitter, niet langer het domein van een stel nuffige trannies met neusringen en blauw haar, maar van één mysterieuze man, eigenaar van Tesla Corp, SpaceX en Neuralink, een genie dat intensief samenwerkt met NASA, het WEF, het Pentagon en DARPA. Die ondanks dat, zich ontpopt tot de hoop van de kritische mens en voorvechter van openheid en vrijheid van meningsuiting.

Een curieuze combinatie. 

Sinds enkele maanden gooit Elon met veel elan, humor en flair, als een gulle grijnzende dompteur, de ene na de andere lap rood vlees naar ons, woedende leeuwen in de Twitterkuil om ze met veel plezier te zien verscheuren door een geagiteerde massa die snakt naar gerechtigheid;

De Balenciaga pedofielen, de perverse Biden familie, Trudeau, Doctor Fauci, Ineens wordt de ene na het andere gepoederde necromancer, corrupte instantie of perverse schoft, tot hun verbijstering in het volle daglicht gezet en virtueel voor de leeuwen gegooid. 

De massa juicht en is tevreden. 

En ook ik kan het niet laten om met veel plezier Elon Musk deze zwijnen te zien offeren, tot hun eigen zichtbare ontzetting en dat van hun luidruchtig piepende minions die zich realiseren dat ze zomaar de volgende zijn, die de kuil in vliegt.

Eindelijk is er dan de held, de man die het onrecht in de wereld voor ons oplost. 

Terwijl wij op de bank kunnen blijven zitten twitteren. Of toch niet?

Is Elon niet de ballonvaarder die de zwaarste en zichtbaarste zakken ballast laat vallen, zodat een nieuw verhaal onbelemmerd hoogte kan winnen? 

Is Elon niet de jager die de lelijkste vogeltjes wegvangt, die met hun valse gefluit en hinderlijke gefladder, het openen van een nieuw raam van mogelijkheden onmogelijk maken?

Is Elon de boswachter die het dorre elitehout verbrandt, dat zichzelf onmogelijk heeft gemaakt of al is ontmaskerd?

Is Elon de goochelaar die ons laat lachen om de piepende konijntjes die hij uit zijn hoge hoed trekt, terwijl achter het zwart fluwelen gordijn aan een nieuw verhaal wordt gewerkt, dat een waardige opvolging kan zijn voor het Covid 19 narratief? 

Is Elon niet als Spiculus, de favoriete gladiator van Nero, die soepel alle brekebeentjes uit de weg ruimt voor de keizer, terwijl de miljoenen toeschouwers zich wentelen in brood en spelen?

Ik weet het niet. 

Ik weet alleen na 58 jaar leven, dat als iets te mooi is om waar te zijn, het hoogst waarschijnlijk niet waar is. 

Geniet volop van Elon’s “unprecedented shockwaves”, maar hou voldoende afstand van zijn “big visions of change” en blijf vooral weg bij zijn “golden opportunities”.

Maak mij maar wakker als hij de Rothschild, Gates, Cargill of Rockefeller bij hun oorlelletje pakt.

Vind je mijn werk goed, mooi of belangrijk? Je kunt mij hier ondersteunen. Ik ben altijd dolblij als jullie mijn werk waarderen met een bijdrage.

*Dat Corona geen toevallige uitgebroken ziekte was, maar een biowapen, een allesomvattende offensief, een Operatie Barbarossa van een toen nog oppermachtige en veelal onzichtbaar opererende wereldelite, een all out war against the proles, een global effort to cull the herd and subdue the oinks, kon niemand toen nog vermoeden. We klapten nog voor de zorg en wasten onze handjes kapot.

Vind je mijn werk goed, mooi of zelfs belangrijk? Deel deze post dan zoveel mogelijk! Ook kun je mijn werk ondersteunen met een donatie!

29 Comments

 1. Prachtig omschreven, Jan!
  Maar vooral ook heel nuttig, om tot nadenken aan te zetten.

 2. “Sinds enkele maanden gooit Elon met veel elan, humor en flair, als een gulle grijnzende dompteur, de ene na de andere lap rood vlees naar ons, woedende leeuwen in de Twitterkuil om ze met veel plezier te zien verscheuren door een geagiteerde massa die snakt naar gerechtigheid”
  Love deze treffende beeldspraak, heel raak!

 3. Wederom dank voor je immer heldere woorden topper 🙏

 4. Alweer raak, vooral de laatste regels,
  ik denk dat er nog wel meer zijn.
  Maar als die gezelfmoord worden
  moet je je ook zorgen maken.
  De wereld is in drie jaar tijd volkomen veranderd.
  Maar geld is machtig en blijft machtig.
  Het blijft allemaal reuze spannend.
  Knap hoor Jan, vakwerk.

 5. Gerda Wiebenga

  18 December 2022 at 13:18

  Geweldig Jan, zo zie ik het ook. Er is zoveel afleiding op twitter dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. En de meesten laten zich weer meevoeren op he ruimteschip van brood en spelen.

 6. Wederom omschrijf jij precies wat er in mijn hoofd omgaat, alleen krijg ik het niet zo prachtog verwoord. Ik hoop dat je gelijk krijgt, betreft de closing window of opportunity.
  Ik hoop, betreft Musk, dat je ongelijk hebt.
  Ik geloof ergens in het goede van de mens. Wellicht heeft Musk, en eventueel Trump, gezien wat daar aan de top gebeurd. Zijn ze tot inkeer gekomen en willen ze er echt iets aan doen.
  Hoe dan ook blijven we mensen begeleiden in hun ontwakingsproces.
  Het licht zal overwinnen!

 7. Mooi verwoord Jan proficiat
  Musk is de schakeling van C19 naar C02 ze beginnen met een nieuwe fase de oude wordt in de puincontainer gedumpt het C02 narratief gaat niet de angst visioenen oproepen als C19 maar gaat de burger keihard in de portemonnee raken en dan ontwaakt men maar de fuik is al gesloten

 8. Wat mooi en doordacht. Ik heb het gedeeld in de hoop dat er weer meer mensen wakker worden. Bedankt.

 9. Bert van Heemst

  18 December 2022 at 14:49

  De boel was weer te stabiel geworden, en Elon geeft de bak met de mierensoorten weer een zwiep de andere kant op.

 10. Erg goed. Elon is overdag de held op het witte paard, maar des nachts staat hij in zijn zwarte laboratorium chips te maken om in het hoofd van de mensen te plaatsen.
  Puur en alleen om de blinden te laten zien, uiteraard …

 11. Jan bedankt, wat een geweldig goed geschreven stuk..💐

 12. Beste Jan, je bent een van de weinigen die alles op tijd doorziet. Je bezit een wakkere geest en een goede pen!

 13. Prachtig, we blijven alert!

 14. Dat is dus wat het hele plandemie verhaal mij toch heeft gegeven; een alomvattend borrelend gevoel van wantrouwen. Eenvoudig door jou omschreven in de aloude en zeer bekende uitspraak: “Als iets te mooi is om waar te zijn…..”

  Ik vertrouw iemand tegenwoordig zo ver als ik hem kan gooien en ik ben niet zo sterk (mijn poging toch sarcasme)

  Dank voor je wederom mooi geschreven stuk Jan!

 15. Mooi verwoordt !

  Musk is bezig met nanochip implanten voor mensen.
  Ook daarom vertrouw ik hem niet.

 16. Geweldig geschreven Jan. Ik weet wat ik moetdenken van mensen die denken de massa met chips the implanteren. Ik vind ze net zo waanzinnig als de Fauci’s en overige psychopaten die teveel macht hebben, ze zijn een gevaar voor ons allen.

 17. Vooralsnog krijgt die Elon van mij aangaande de Twatter-topic het voordeel van de twijfel.

  Alle andere zaken waarmee hij zich bezig houdt is baren mij zorgen, vertegenwoordigen ook op bepaalde fronten leugens en boezemen zelfs angst in betreft de toekomst van het mens zijn.

  Mooi stuk Jan, chapeau en groet, Zeepertje

 18. Weer een mooie analyse Jan.

  Ik zie Musk als een joviale clown met een bos bloemen in de hand die later giftig blijken te zijn.

 19. De beperkte tijd wat de duivel en zijn aanhangers nog kregen staat in het boek Daniel in de bijbel. De 1290 dagen in Daniel 12 vers 11. Daarnaast zijn er nog de 1260 dagen en de 1335 dagen. De duivel heeft geen macht meer. Dus van Ranst kan roepen wat hij wil, maar hij hangt evenals Fauci en de rest van het kwaad.
  Koning Charles (hij zal nooit echt gekroond worden) behoort net als zijn moeder tot de duivel aanhangers op het hoogste niveau en de Windsors (echte naam Sachsen-Gotha en Coburg) zullen nooit weer regeren.
  Wat Elon Musk aangaat…hij kan een “white hat” zijn die zich voordoet als een “black hat” en omgekeerd..
  Komend jaar komt justitie met militaire tribunalen (Gitmo). God wint!

 20. Dank 🙏🏾voor deze wijze,rake column.

 21. Machtig stuk weer. Maar hoop op je ongelijk wat musketiers betreft.
  Kritisch en waakzaam blijven is noodzaak.

 22. Dick van Toulon van der Koog

  19 December 2022 at 03:34

  Terechte twijfel over Musk. Hij was allang een kopje kleiner gemaakt, als hij echt van plan is om zijn co globalisten een voet dwars te zetten.

 23. LOL, ’nuffige trannies met neusringen en blauw haar’. Weinig fantasie nodig om het voor je te zien 🙂

  Is wel zo, dat de vijand van jouw vijand nogal eens niet jouw vriend is.
  Leuke frisse vent, zo op het oog, die Elon, maar wel een geharnasde technocraat.
  Sluit me aan bij veel andere reageerders.

  Misschien is de kwettervolière slechts een zoethouder.

 24. Goed stuk weer, Jan.
  Laten we waakzaam blijven. Niets is wat het lijkt…

 25. dank je Jan, Elon de Pilatus onde de Elite, vertrouw het absoluut niet… de wereld staat vol met afleidingen…ook Elon doet hiet volmondig aan mee. Mar dat weerhoud ons er niet van , even te genieten van de paniek , bij onze “leiders”. Dank nogmaals Jan.

 26. Wederom een fantastisch stuk waar, als je het mij vraagt, geen speld tussen te krijgen is. We gaan zien of hij de ‘verlosser’ is. Ik betwijfel het. Jan, bedankt!

 27. Mooi geschreven en treffende vergelijkingen.

  Vooral het blauwe vinkje is een val.

  Wil je gehoord worden? Koop een blauw vinkje! Oja, vul even al je persoonlijke gegevens in, zodat zodra jouw heersers vinden dat je misinformatie verspreidt, je bankrekening bevroren kan worden en wat nog meer.

 28. Weer een keurig en realistisch verhaal Jan , wat kun jij dingen goed verwoorden.
  Wou dat ik het kon .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *