Hoe lang blijven we nog hangen in de triomf van het machteloos gelijk?

Wij “gekkies”, “wappies”, wij “ultra extreme staatsgevaarlijke fundamentalisten”. 

Wij “gedachten terroristen van het vogelvrije woord”. 

Wij beschimpten, uitgelachenen, ontwaakte verworpenen der aarde, we hadden het al die tijd bij het rechte eind.

Toen wij keer op keer en uit alle macht “Wolf!” riepen, sloop er inderdaad een roedel monsters op bonten voetjes, rond de voortslapende mensheid.

Wij, eenlingen, zonderlingen, we roken ze van afstand, wij zagen hun sporen in de sneeuw en af en toe de maan weerspiegeld in hun blikkerende tanden en ogen.

Ja, wij hadden al die tijd gelijk. 

En zo hemeltergend vaak.

Het zo wonderlijk snel gebrouwen Coronaprikje voorkwam geen Covid, precies zoals wij al voorspelden, geen besmetting of ernstige ziekte. De vaccins van Gates, Fauci en Bourla, ze brachten geen vrijheid of gezondheid, maar dictatuur en slavernij in de vorm van QR codes en Health ID’s. Ze kostten inmiddels miljoenen levens en miljarden gezonde jaren. En leveren megawinsten op voor de ijskoude, ons-kent-ons machine, die al kauwend, de mensenhakselaar aandrijft.

Geen journalistieke stuwdam kan, nu het te laat is om iets aan die schade te doen, nog de stroom omineuze berichten, inktzwarte wetenschappelijke onderzoeken, staatjes en cijfers van levensverzekeringsmaatschappijen en begrafenisondernemers stuiten. 

Wat begon met Tiffany Dover, eindigde in een litanie van omvallende voetballers, fietsers en televisiepresentatoren, Mike Tyson in zijn Iron rolstoel, Eric Clapton met zijn verstarde geniale vingers.

Wij riepen “Wolf!” zo hard we konden, kwamen met bewijzen en geruchten, maar werden uitgelachen, uitgesloten, bedreigd en voor gek gezet. Men geloofde liever de wolven en een enkele piekerige vleermuis. Hugo en Mark en Marion. 

Maar wij hadden gelijk.

Toen wij een paar jaren geleden, een vreemde elitaire club ontdekten in het Zwitserse Davos en geruchten hoorden over een gedroomde reset. Een 4e Industriële Revolutie, waarin mens en machine zouden versmelten, toen wij Klaus Schwab in zijn Satanische kamerjas en zijn lingeriefoto’s posten en de teksten van Noah Harari verspreidden, die hardop kirde tegen wie het maar horen wil, dat miljarden gewone mensen, niet langer nodig zijn oude wereld draaiend te houden. Implicerend dat wij een nutteloze kudde opvreters zijn. Wij en onze kinderen, geen schepsels Gods, maar zakken rottend vlees, misschien nog net geschikt voor lampenkappen en zeep, toen wij de pagina’s vol puissant machtige Nederlanders zagen, die aan deze macabere sekte verbonden waren, wees men collectief op het voorhoofd. Deze soep met royale brokken, zou vast niet zo heet gegeten worden. 

Maar zie, deze winter 2022-2023 wordt er helemaal geen warme soep meer gegeten. Omdat de ingrediënten schaarser en schaarser zijn. En het schaarse gas onbetaalbaar is, al ligt het vlak onder Groningen, zo voor het oppompen. 

En zo er nog een kommetje troebel brouwsel over is, wordt deze straks getrokken van krekels en meelwormen. Geserveerd met een stukje geprint vlees, waar je slappe borsten van krijgt.

Het eten verdwijnt in bliksemtempo van de aarde. De boeren worden van hun land gejaagd, het regent wereldwijd niet meer, voedselfabrieken ontploffen, de stuwmeren staan droog en hele kuddes vee vallen zomaar om. Ons fiatgeld is waardeloos. De schuldenberg is onbeklimbaar.  En ons mooie land is hard op weg naar Tri State City, een metropool met 33 miljoen inwoners, waaronder bitter weinig oorspronkelijke Nederlanders, die nu al uit hun huizen worden gejaagd, om plaats te maken voor een keurig uitgenodigd, nieuw herenvolk, dat ze vluchtelingen noemen.

De westerse regeringen en hun trollen wijzen naar de Russen, zoals Big Brother naar Emmanuel Goldstein, maar wij weten beter. 

“WOLF!”


Het is onze overheid zélf. Zij vervangt ons, verplaatst ons, verzwakt ons, verdunt en vermindert ons. Onze overheid is uit op een makkelijker te beheersen volk, zonder onderlinge samenhang en gedeelde geschiedenis of cultuur; een les, hoe cynisch, geleerd van Stalin in de Holodomor.

En wij zagen het aankomen en krijgen opnieuw gelijk. 

“WOLF!”

Maar dat gelijk…

Maar wat schieten we er mee op? 

De bedorven triomf van het machteloze “Recht haben”, als het recht en de oplossing, verder weg lijkt dan ooit te voren.

Hoe impotent, hoe schilferend en schraal is “Ons Gelijk” als we te laat zijn, om er iets goeds mee te doen?

Hoe vol is de stinkende put, met verdronken opgeblazen kalveren.

Het is het rechte einde van de man die iets kwaadaardigs in zijn hoofd vermoedt, jaren door zijn huisarts en omgeving voor gek verklaard, uiteindelijk van zijn oncoloog de verpletterende diagnose krijgt van een gezwel, zijn gelijk viert, maar zich weigert te melden voor een levensreddende operatie. En zich bij ieder nieuw symptoom, als een zieke Oblomov, wentelt in de triomf dat zijn diagnose juist was.

Het gelijk, van de soort: ”hadden we het maar eerder ontdekt, dan hadden we misschien nog iets kunnen doen”.

Het gelijk waar je helemaal niets voor koopt behalve frustratie en spijt dat niet meer mensen kon overtuigen. Dat je niet beter mensen tot rede kon brengen en veilig op de kant kon redeneren.

Het triomfantelijk “zie je wel!” dat weerkaatst tegen je eigen grafsteen. 

Het gelijk dat in trage, ijskoude druppels neervalt op de hoofden van de kromgebogen, rillende toeschouwers die eromheen verzameld staan en van hun nog altijd verwonderde, eerder verbijsterde januskoppen, afdruipt. 

“WOLF!”

Wij wentelen ons in ons gelijk als varkens in de modder,  ook als we in die modder verzuipen of we gedwongen worden die stront te vreten.

Gelijk hebben betekent niets, als we het niet weten te verspreiden als een olievlek. Dwars door de wijken en de straten. De flats en de platte landen. Over de straten en de pleinen. 

Gelijk hebben betekent niets als we er geen gevolg aan geven. 

We moeten uit de “comfortably numbness” van het hospice. 

Die laatste verdoofde troetelweken.

Waar blijven onze initiatieven?

Onze megaprotesten?

Onze liederen en gedichten. Onze communes en verenigingen? 

De nieuwe kerken, scholen en boerderijen, de nieuwe Asterixdorpjes.

Waar blijft onze wil om dit te overleven? 

Wie zorgt er straks voor de mensen die het eten niet meer kunnen betalen? 

Die hongerig, uit hun huizen zijn gezet.

Waar gaan we straks schuilen bij min 10 graden en het gas is op?

De overheid? 

“WOLF!”

Het schrijven van dit stuk kostte mij geestelijk een rib uit mijn lijf.

Vind je het goed, mooi of belangrijk? Je kunt mij hier ondersteunen. Ik waardeer het zeer.

Vind je mijn werk goed, mooi of zelfs belangrijk? Deel deze post dan zoveel mogelijk! Ook kun je mijn werk ondersteunen met een donatie!

61 Comments

 1. Mooi stuk Jan,

  Gelijk hebben en gelijk krijgen zijn twee dingen die niet samengaan in een dictatuur.

  Gideon van Meijeren besprak nog niet zolang geleden bij café Weltsmerz wat zoal mag en wellicht moet in deze situatie.

  Vera Sharav vertelde het perfect in haar speech bij Neurenberg 75.

  De Neurenberg code is er reeds en daarmee is eigenlijk alles aanwezig om juridisch dat te doen wat gedaan moet worden. Waarschijnlijk met echte rechters dat wel.

  En verder is er natuurlijk nog het landverraad wat velen binnen de overheid ten laste kan worden gelegd tijdens diezelfde processen. Ook hier sprak van Meijeren heel duidelijk over in een andere uitzending.

  De tools zijn er dus reeds, het is nu slechts een kwestie van uitvoering.

  De wolf zal gevangen worden Jan.

 2. Eli Zifferblatt

  28 August 2022 at 07:37

  Masterpiece‼️‼️

 3. Prachtig Jan! Zoals al je stukken. Recht uit het hart en scherp als een mes. Ben alleen bang dat de zwijgende meerderheid niet in beweging te krijgen is. Het blijft bij klagen.

 4. Je overtreft eerdere stukken. Heel raak geschreven.

 5. Mensen zoals jij de “zieners” van deze tijd zijn zo nodig. Elk schaap wat weer mens wordt is een overwinning hoe klein dit ook is! Geweldig stuk Jan!

 6. Frank van Dijk

  28 August 2022 at 08:41

  Idd, wat hebben we aan “told you so”

 7. Renée van Nus

  28 August 2022 at 08:52

  Prachtig verwoord en huiveringwekkend. Maar ik blijf toch optimistisch. Er is altijd de hoop dat het goede overwint.

 8. Jan, je zegt het schitterend. Ik voel de tekeurstelling die jij voelt. Tegelijkertijd bespeur ik een sterk romantische droom van een volk dat schouder aan schouder, hand in hand, met één gedachte, één lichaam, ten strijde trekt tegen de draak. Maar is het niet juist de draak die in zo’n collectivistisch idee gelooft? Zijn die ‘wij’ die je noemt, niet juist wars van dat collectivisme? Zijn die ‘wij’ niet juist de mensen die kracht vinden in individuele vrijheid, in zelf nadenken, in niet meelopen maar over elke stap nadenken?
  Dat maakt de draak zo sterk.
  Maar niet onoverwinnelijk! Als wij allemaal op onze eigen manier blijven geloven in onze eigen kracht, onze eigen menselijke keuzes blijven maken, ook als het enorm moeilijk wordt, ook als we honger hebben, ook als onze samenleving in kruimels uiteenvalt, dan staan we, ieder voor zich en allemaal tegelijk elk op onze eigen manier ons mannetje. En zullen er uiteindelijk betere tijden komen. Voor ins allemaal. Geef niet op. Geef nooit op.

 9. Jouw woorden zijn belangrijk Jan, allemaal. Prachtig stuk zoals jij dat goed kunt. Onderschat niet de waarde van jouw verbale kunstwerken. Voor mij zijn ze het licht in het donker. Groet Toine

 10. Het probleem is niet zozeer de overheid die (al dan niet opzettelijk) faalt, maar dat er instanties zijn (inclusief de overheid) die allerlei beslissingen nemen namens u en mij en waar wij ons maar bij neer te leggen hebben.

  Nog erger: ook binnen die instanties worden besluiten genomen door anderen die direct van invloed zijn op de werknemer zonder dat de werknemer daar zelf invloed op heeft en het maar moet slikken.

  En die werknemer zelf kan ook weer besluiten nemen over anderen die direct van invloed zijn op anderen…

  Paternalisme is een systematische fout die in onze maatschappij is geslopen met allerlei ‘overlegorganen’, ‘experts’, ‘scholing’, ‘instituten’ en waarbij de verantwoordelijkheid die jezelf hebt over… van alles, bij anderen wordt neergelegd. En deze systematische fout wordt niet ineens verholpen als 150 kamerzetels ineens vervangen worden… door iets of iemand anders. De hele boel moet eruit en opnieuw uitgedacht worden.

  Leuker kan ik het niet maken. Wel inzichtelijker. Voor wie wil: The Ballad of Roosevelt uit 1934, van Langston Hughes

  https://m.youtube.com/watch?v=HADGKw_wa5E

 11. Sylvia Gademan

  28 August 2022 at 10:04

  Helemaal waar Jan.
  Dat ene blijf ik mij ook afvragen, al vloekend en tierend, hoe krijg je de rest, mij ook, zover om eindelijk actie te ondernemen.
  Om met z’n allen collectief geen belasting, energie etc meer te betalen.
  Om met z’n allen het binnenhof te bezetten, net zolang totdat alles terug wordt gedraaid.
  Alle idiote niets oplossende maatregelen ?
  Ik weet het niet….

  • Mijn idee ook, ben geen oproerkraaier maar het binnenhof bezetten daar is het helaas al lang te laat voor, ben.bang dat het straks ieder voor zich wordt, en ja wij horen ook bij die helaas (te)kleine groep die ziet wat er gebeurd maar niet weet hoe we het roer kunnen/moeten omgooien …..😭😭😭

 12. In mijn stad wordt al heel veel georganiseerd. Er ontstaan diverse groepen. Wildplukken, moestuinieren, opbouw noodcommunicatienetwerk, handwerkgroepen, zelf kleding maken, activiteiten voor kinderen, jongerengroepen, een groep “gesloten beurs” waar je kan barteren, borrels & BBQ’s, etc. etc. Mensen zoeken elkaar op en vinden elkaar.

  Ook is er een denktank die verder vooruit kijkt en nadenkt over de grote problemen waar we mogelijk mee te maken kunnen krijgen. Zoals blackouts, voedseltekort, energietekort, watertekort. Daarin zitten mensen met een enorm landelijk netwerk van mensen die zich ook zorgen maken. Ik was verbaasd te horen hoeveel dat er zijn en hoe wijdverbreid dat is.

  Nederland staat misschien niet massaal op, maar ik heb goede hoop dat als het mis gaat, het volk zich niet zomaar zal laten knechten.

  • Dickie van Toulon van der Koog

   30 August 2022 at 01:15

   ‘Als het mis gaat’ . . ?!? Het IS al misgegaan. Dank voor je bemoedigende opsomming van particuliere initiatieven. Het probleem kunnen we heel eenvoudig oplossen. Door letterlijk in opstand te komen. Handschoenen uit. Ons probleem is, dat we hardnekkig keurig volgens ‘de wet’ blijven leven. De wet is het stelsel van regels dat sinds covid flagrant wordt misbruikt door ‘de overheid’. De kwaadaardige landverraders in regering, parlement, rechterlijke macht, ambtenarij en politie (en leger). Als zij zich menen te mogen misdragen, moeten wij ze niet onze andere wang toekeren. Zo pleeg je moedwillig zelfmoord. En daar zijn we nog steeds mee bezig.

 13. Renate Oosterbeek

  28 August 2022 at 11:13

  Wat een geweldig goed stuk Jan..

 14. Iedereen is het hier met je eens maar de vraag blijft staan: WAT GAAN WE DOEN

  • Het allerbelangrijkste. Word een Asterixdorpje. (x 1000) Vind mensen op loopafstand waar je afspraken mee kunt maken. Dat kan in een flat zijn, een dorp, een wijk, een straat. Over eerste levensbehoeften, veiligheid. communicatie, zorg enz. Begin met dingen te bespreken.

 15. Viviane Verdouw

  28 August 2022 at 12:19

  Oef! Leest als kijken in een grote gapende open wond die maar niet wil helen. Ik zie je zitten terwijl je dit schreef. Huilend en kotsend van de pijn in je donder. Ook mijn donder. Onze donder.

  • Verdriet is logisch en niets om je voor te schamen. Hou die periode echter kort en begin met nadenken en doen. Er is zoveel te doen.

 16. Sterk en krachtig geschreven, in voor ons begrijpelijke vorm maar voor de gevaccineerde en ja knikkers zal dit een vreemde wereld van woorden zijn om te lezen en te begrijpen.

  Tal van keren heb ik geprobeerd het uit te leggen, roepen in de woestijn.

  We blijven hopen op het beste, iedereen sterkte en succes toegewenst in deze moeilijke tijd.

  Groetjes van ons vanuit Moskou.

 17. Beste tot nu toe vind ik. De enige die de wereld nog kan redden is de Schepper. Als Jezus (gaat écht gebeuren) terugkomt staat de wereld op zijn kop. Maar tot die tijd blijven we roepen ‘WOLF’. Wie schuilt bij de Allerhoogste overnacht in de schaduw van zijn vleugels. (ps. 91)

 18. Weergaloze Onovertroffen Poëzie waarvoor dank Heer Jan

 19. Mooi proza Jan, sad but beautiful.

  Ook zij die het gevaar al vroeg zagen zijn lui en gezapig geworden want het is nog niet koud genoeg en de boterham is, weliswaar dunner, nog steeds belegd.

 20. C.S.C van der Kraan

  28 August 2022 at 16:58

  https://gemeenteshamar.nl/home/terugluisteren-spreekbeurten/
  Troost en hoop schittert door de laatste toespraak van Esther Noordermeer op 27 augustus heen. Er komt gerechtigheid. Het oordeel is in Gods hand. Het hemelse Jeruzalem komt en al de gebeurtenissen daar omheen!!

 21. Het grootste deel van m’n leven ben ik zeeman geweest. Sinds eind jaren ’80 niet meer in Nederland gewoond maar wel familie- en vriendenbanden aangehouden en dagelijkse gebeurtenissen gevolgd eerst via de krant, later internet.
  Jaren geleden begon Nederland me een raar gevoel te geven, ik begon iets merkwaardigs te observeren zonder dat ik het onder woorden kon brengen. Ik kon er m’n vinger niet op leggen.
  Toen kwam corona en nu de huidige situatie waarbij politici waarschuwen voor een komende financiële catastrofe, voedsel, woning en energie tekorten maar niemand een poging doet deze ramp af te wenden. Sterker, men die wel waarschuwde of een poging deed een oplossing aan te brengen werd gedemoniseerd.
  Bij het lezen van dit wederom prachtige stuk van Jan -erg bedankt hiervoor- viel het kwartje.
  Ik begreep plotseling wat mij al jaren verwarde.
  Nederland was langzaam aan het dementeren en is nu terminaal dement geworden.
  En welke gek geeft nu toe dat ie gek is?

  • Ineptocracy. Zoek het op, of kijk hier even in de comments naar mijn ( bescheiden) bijdrage.

   • Ineptocracy lijkt een aanloop naar communisme. Punt is dat het producerende deel van Nederland hier ook in is meegegaan. Misschien komt dat door lokkende subsidies of is men simpelweg bang kritisch te zijn, hetgeen een taboe is. Deugen is veiliger.
    Ziek is het in ieder geval wel

 22. C.S.C van der Kraan

  28 August 2022 at 17:12

  https://gemeenteshamar.nl/home/terugluisteren-spreekbeurten/
  Troost en hoop schitteren door de tiespraak van Esther Noordermeer heen. Gerechtigheid zal gedaan worden.

 23. C.S.C van der Kraan

  28 August 2022 at 17:14

  https://gemeenteshamar.nl/home/terugluisteren-spreekbeurten/
  Troost en hoop schitteren door de toespraak van Esther Noordermeer heen. Gerechtigheid zal gedaan worden. Het oordeel ligt in Gods hand.

 24. Prachtig mooi geschreven Jan en zo waar…❤

 25. Wij leven momenteel in een ‘ineptocracy’. Verklaring van het woord: als een vorm van gouvernement waarbij de minst capabele om te besturen worden gekozen door de minst capabelen om te produceren. En waarbij de mensen in een samenleving die het minst waarschijnlijk zichzelf kunnen onderhouden worden beloond met goederen, geld en diensten die zijn afgenomen van een steeds kleiner wordende groep van producenten.

 26. Het woord is toch scherper dan het zwaard?

  Langzamerhand wordt duidelijk dat dit blijkbaar niet klopt. “Ze” lachen om al die woorden, zo lijkt het.

  Scherper dan jouw woorden is haast niet mogelijk. Zouden dan toch de zwaarden meer effect hebben?

 27. “Het triomfantelijk “zie je wel!” dat weerkaatst tegen je eigen grafsteen.”
  Schrijnend — zo treffend geformuleerd!
  Schrijnend maar niet hopeloos — het zoeken is naar uitwegen.

 28. Je verwoordt precies het gevoel dat ik ook heb. We hebben gewaarschuwd, maar we werden uitgelachen. En nu de ziekten steeds vaker de geprikten treffen en de dood zich vaker aandient dan ooit, probeer ik het nog eens: ‘..kan het van de prikjes komen…?’ Maar dat is gelukkig nooit zo, er is altijd wel een andere verklaring voor de ellende.
  In mijn omgeving sta ik alleen met mijn opvatting. Ik sla elke discussie inmiddels dood met de quote: ‘ ik ben nooit geprikt, nooit getest en droeg nooit een mondlap, ik kan het iedereen aanraden’. Maar de lol is er wel af.

  • Zo herkenbaar dat allern zijn. Ik vind online veel steun. Maar snak erna om in mijn eigen omgeving meters te kunnen maken. Ik probeer telkens vriendelijk toch weer het gesprek aan te gaan. Maar soms wil ik het uitschreeuwen van frustratie. Dat sommige na zoveel doofpotten er toch voor kiezen om het niet te willen zien…

 29. Een erg heftig stuk. Maar een oh zo belangrijk stuk. Ik haal hier ergens hoop uit, maar het leest ook deels donker, wetende dat hier in mijn omgeving er maar een enkeling is die de wolf herkent. Er maar een enkeling us die wat wil doen tegrn die wolf. Maar alleen is het zo zwaar om iets te doen wat echt impact heeft. Hier vind men status, erbij horen, vooral geen wappie zijn belangrijker dan dat men opkomt voor de toekomst. Ofwel het is voor hen nog niet dichtbij genoeg om te willen veranderen. En ze zien het wel, ze weten het donders goed. Maar comfort en een beetje ego zit in de weg. Dus wij, al zijn we maar met een paar, blijven de deur open houden totdat men er klaar voor is. Intussen blijven we hopen en genieten van al het moois dat het leven ons brengt. What doesn’t kill you makes you stronger

 30. Prachtig stuk. Ik herken mijn eigen proces fully in je beschrijving. Binnen dat proces zijn we inmiddels toe aan daadkrachtig optreden, het is de dood of de gladiolen. Het kan niet barok genoeg beschreven worden: uit eerbied en -voor mij en wrsch velen met mij -massage van de getergde (maar o zo gezonde) ziel. We moeten niet vergeten dat we met zieke geesten te maken hebben. Om daar achter te komen hebben we veel tijd nodig gehad. Ik begrijp dat. Dat is onze liefde voor onszelf. De bedrading moest worden herzien. Ook dat is Selflove. Dank Jan. Het is de grootste misdaad ooit die zich hier voltrekt. Ik voel het tot in iedere vezel.
  Ik hoop op een massale opkomst as weekend in Amsterdam. Laten we het het eerste spoedoverleg gaan noemen.

  Blijf schrijven 🔥

 31. Twee mensen die op het zelfde moment bezig waren met “I told you so”

  https://gedachtenvoer.nl/2022/08/26/zelfcensuur-ik-heb-het-je-toch-verteld/

 32. Bert Barnhoorn

  29 August 2022 at 20:00

  Als je iets wil veranderen zal je het toch moeten doen via het parlementair democratisch proces: de minste van alle kwaden. Elke ander methode eindigt in dictatuur en in het opheffen van de rechtstaat. Ben ik niet voor.

  • Dus de regering lapt onze grondrechten aan de laars en hebben van alle landen ter wereld in maart 2020 een dictatuur gemaakt en jij denkt ergens een mogelijkheid te zien de democratie te herstellen. Schrijf een rapport hoe je dat ziet en indien ik er mogelijkheden in zie gaan we het verspreiden. Lets go get them !! Ik denk echter dat ik niks van je ga horen. Er is een revolutie nodig en die is reeds lang onderweg. Ik doe wel mee, …

 33. Jan, wij zijn een Volk van praten en niets doen. Pas als we zeker weten dat de overwinning aan onze kant staat, doen we iets, zeer voorzichtig en met veel geoh. Net als tijdens de 2e wereldoorlog, toen slecht een handjevol mensen deel nam in het verzet vanaf 1941, de meerderheid van de zogenaamde verzetsmensen en BSers sloten zich in februari 1945. De kletsverhalen kwamen nadien, hoewel ze weinig gedaan hadden in de eerste viereneenhalf jaar van de bezetting, toen werd er vooral gepraat. Ze vielen wel mee die Duitsers, ze gaven nog fooi ook als ze iets kochten! De nazi’s waar we nu mee te maken hebben zijn van een ander kaliber, die geven geen fooi!

 34. Felicity Trinity

  1 September 2022 at 22:01

  Dit is zo krachtig geschreven en heeft mij echt geraakt. Ik heb het al meerdere keren gedeeld.
  Ik heb mij vorig jaar laten dopen, omdat ik voel dat dit een heel belangrijke tijd is. En ben ontzettend dankbaar en blij dat ik het heb mogen doen. Dit is de grootste test van ons Geloof in de Heer.
  Ik had in 2020 eigenlijk dood moeten zijn, maar mijn leven is gered. En ik bleef met de vraag zitten “Waarom?”. Ik begreep het niet. Ik heb de vraag bij God neergelegd en een paar dagen later kreeg ik het antwoord: Ezechiël 33.
  Ik blijf op de ramshoorn blazen. Ook nu is het nog belangrijk om mensen (proberen) aan het denken te krijgen. Ookal is dat een hele opgave en frustrerend.
  Ondertussen mij voorbereidend op een leven in een parallelle wereld. Beetje bij beetje gelijkgestemden weten aan te spreken bij protesten, om toch contacten te leggen.
  We zijn niet alleen. En we zijn nooit alleen. Wij hebben God aan onze zijde. En de Here Jezus aan Zijn rechterhand: Romeinen 8:31-39.
  Daarbij Efeziërs 6:10-17. God heeft maar 1 plan, en geen Plan B. Soli Deo Gloria!

  Dank heer Bennink voor uw zeer bijzonder goed geschreven stuk waarheid.

 35. Misschien is gelijk hebben een achterhaald concept. Gelijk willen krijgen al helemaal. Heb je je weleens op je gemak gevoeld bij iemand die gelijk heeft en dat gelijk door jou bevestigd wil krijgen, terwijl je een andere mening hebt?

  Misschien kunnen we beter geduld, tact, empathie beoefenen en erop vertrouwen dat dit minstens net zo belangrijk is om de waarheid eer aan te doen als stevig staan in je overtuigingen. Want ik kan iemand alleen voor de zaak van de waarheid winnen als ik hem of haar niet van mij vervreemd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *