Mijn eerste interview sinds lang. Over schoonheid, weemoed en dingen die voorbij gaan.

Interview met Tom Zwitser. Klik voor de beelden.

Ik heb jarenlang iedere studio vermeden. En alle uitnodigingen afgeslagen. Zowel radio, internet talkshow als televisie. Na enkele black-outs en heftige hyperventilatie aanvallen op live radio, durfde ik eenvoudig niet meer. En bovendien had ik niet iets toe te voegen, dat twitter ontsteeg. Iedereen kent de gevleugelde uitspraak over “opinions en assholes”. En van beiden zijn er meer dan genoeg in medialand Nederland.

Maar nu ligt de situatie anders en ik zal me over mijn gekoesterde schuwheid heen moeten zetten. Ik heb deze website die ik groot wil maken, mijn eerste dichtbundel is uit. En ik schrijf nu een tweede.

Ik wil vooral graag dat veel mensen Olga lezen. En daarvoor moet ik uit mijn heremietschelp kruipen.

Ольга Николаевна

Het interview met Tom Zwitser draaide uit op een ontspannen gesprek tussen twee gelijkgestemde zielen met gedeelde zeldzame voorkeuren een voor de Nederland polder aparte romantische kijk op de werkelijkheid.

Dat ik een aantal keren heb geblunderd, mijn Russische uitspraak achteraf wat te kort schiet en ik een oorlogsfilm Летят журавли met een tekenfilm verwisselde, moeten jullie me maar vergeven. Ik ben nu eenmaal geen VPRO intellectueel, die alles weet van Andre Hazes, voetbal of Obama.

Ondanks dat, wordt het allemaal wel wat professioneler qua schrijven en dichten. Dat moet ook wel wat er is niets zo tragisch als een oude reclameman, hunkerend naar een klantje voor een boterhammetje.

Je kunt Olga bestellen bij De Blauwe Tijger via de banner links. En binnenkort kun je ook mijn opiniestukken ondersteunen op deze site, uiteraard alleen als je dat graag wilt doen en zonder enige verplichtingen, naar mij of naar jou.

Maar of je nou betaalt of niet, iedereen blijft altijd van harte welkom. Vriend én vijand.

Iedereen behalve Hugo de Spietser.

Vind je mijn werk goed, mooi of zelfs belangrijk? Deel deze post dan zoveel mogelijk! Ook kun je mijn werk ondersteunen met een donatie!

11 Comments

 1. Hugo de spitsen = Vlad the implementatie = Dracula …. toch? 😉

 2. Ik vond het een interessant interview. Leuk om op deze manier kennis te maken met de man achter de schrijfsels. En die romantische kijk op de werkelijkheid deel ik met jullie.

 3. Han Nannings

  2 July 2021 at 14:35

  Dank Jan, heb Olga besteld, ben nu nog op reis (werk) ga zodra ik weer in NL ben je boek lezen, je hebt me nieuwsgierig gemaakt.

 4. Mooi gevoelsmens met reklame kloten (geen marketing mijnheer) Petje af, en diepe buiging.

 5. Mooi gesprek Jan met Tom
  Veel suc6 met de verkoop
  Je hebt het verdiend

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *