Nederland. Veel te belangrijk om over haar eigen toekomst te beslissen.

Ik neem het de gemiddelde “blue pilled” Nederlander, die bij de eerste tekenen van paniek in de rij staat voor WC papier, schouderophalend een regenboogpietje schminkt of enthousiast een gentherapieprikkie gaat halen, niets kwalijk. 

Wie dagelijks het propagandistische boorzuur op NOS, RTL kijkt en luistert of de Völkische doorbladert, kan niet anders dan denken dat Kaag en Rutte goudeerlijk zijn verkozen, dat Biden een potente geweldenaar is, Hugo de Jonge een goed mens is en dat er zoiets is als een dodelijke Covid pandemie. 

Ik neem niet langer de moeite om normies op borrels en familiepartijtjes uit te leggen hoe de mestvork, werkelijk in de steel zit. Zij zien alleen maar een bevestiging van wat ze al dachten. “Die gast is amusant, maar compleet gestoord”. Dat ik zo de voldoening van “na een jaar of wat steevast gelijk krijgen”, moet missen, neem ik graag voor lief.

Te weinig plezier, voor te veel moeite. 

Vandaag maak ik voor professor dr. Jan Latten graag een uitzondering, omdat het een goed mens is.

Jan Latten. Intelligent goed mens.

Jan staat in de Telegraaf stil bij de vraag welke onderwerpen in formatiegesprekken de hoofdrol zouden moeten hebben. Bevolkingspolitiek, de afname van inheemse babies en de toestroom van immigranten, bijvoorbeeld. Wat willen we met ons land? Een goede vraag, Jan. Maar te laat.

Professor Latten denkt wellicht dat wij nog een keuze hebben over wat er met onze, door onze voorouders zelf drooggemalen moerasdelta, gaat gebeuren. 

Beste Jan. I hate to break it to you. Wij hebben nog net zoveel over ons eigen land te zeggen dan een slachtvarken over zijn levenslot.

Nederland is immers geen land meer, maar een wereldstad in de tekentafelfase. Een Tri State City ingeklemd tussen de grote centra Brussel (bestuur), Den Haag Rotterdam (logistiek, zakelijk) en de Ruhr (industrieel). Geniaal. Maar wel ten koste van ons.

Nederland is de facto een bouwterrein dat verdeeld wordt onder mega consortia en stakeholders, opnieuw getekend, onder de goedkeurende blik van de machtige eindopzichters zoals de EU en het WEF, die van Nederland hun nieuwe globalistische metropool, hun giga-hoofdstad willen maken. Netjes tussen alle grote spelers in, met een briljante off en online infrastructuur en strategische ligging aan de Noordzee en de Rijn.

Waarom denk je dat alle bossen zonodig weg moeten Jan? 

Die Biomassa-centrales zijn er echt niet om energie op te wekken, maar om straks de rotzooi op te ruimen zodat onze klei en zandgronden maagdelijk en bouwrijp zijn, zonder hinderlijke hertjes en konijnen.

En die arme boeren Jan, die moeten niet weg voor de stikstof! Ben je gek. Die moeten opdonderen omdat er woontorens, plastic windmolens en zonneweides op hun land moeten komen. Omdat er miljarden verdiend moet worden door grote jongens met TV brillen.

Nederland is niet alleen qua locatie bij uitstek geschikt voor dit megalomane plan. Nederland is ook nog eens bevolkt door een veel te lief en makkelijk te beïnvloeden “weg met ons” volkje, dat geen idee heeft welk goud ze in handen hebben. Een volkje dat zich keer op keer met slapgelulkluitjes in het riet laat sturen. Machteloos en krachteloos, temeer omdat de samenhang door alle immigratie, het opbreken van sociale structuren en kerkgenootschappen zo is verdund, dat alle verzet, tegen slecht leiderschap vleugellam is geworden. 

En je kunt niet zeggen dat we niet gewaarschuwd zijn.

De afgrijselijke Josias van Aartsen sprak al eens uit dat Nederland New York aan de Noordzee moest worden

en Rob Jetten had het over Nederland als Berlijn aan de Rijn. Niet mijn woorden.

En wie een blik op de megalomane website tristatecity.nl werpt, weet in één oogopslag dat wij Nederlanders helemaal niets meer te vertellen hebben over onze toekomst.

Daarvoor zijn we veel te belangrijk.

Vind je mijn werk mooi, goed of zelfs belangrijk? Je kunt het hier ondersteunen.

15 Comments

 1. I. de Vries

  10 June 2021 at 16:34

  Dank Jan, weer een mooi stuk dat ons met de neus op de feiten drukt. Wordt er helaas niet heel erg blij van. Gaan we ons echt gewoon naar de ‘slachtbank’ laten lijden? Ik vind dat best een hele treurige gedachte vooral voor onze kinderen. Aan de andere kant zij groeien hiermee op en weten straks niet beter. Misschien ben ik gewoon te nostalgisch.

 2. Topstuk. Ik zou het graag (onder jou naam natuurlijk) plaatsen op mijn website http://www.dezedagen.com
  Wat vind jij ervan?
  Misschien wil je ook een keer voor de camera in gesprek met mij? Op mijn site dan. ik begin daar net mee maar heb iemand die professioneel kan opnemen of hoe dat dan ook heet.

  • plaats maar door hoor! gesprek is prima. wel graag hier of via zoom of zo.

  • Weer een pareltje Jan! Zou verplichte kost moeten zijn bij de inwerk training van politici. Helaas hebben die een andere agenda. FVD als enige die dit door heeft.
   1 opmerking; moet dit niet off en online zijn? briljante on en online infrastructuur.

 3. Nieuwe Geluid

  10 June 2021 at 19:17

  Goeie hemel! Dat tristatecity ziet er dus echt angstaanjagend dystopisch uit en verklaart inderdaad echt een heleboel. Tristatecity wordt ook vast zo’n smart city waar Schwab natte dromen van heeft. Zijn we lekker mee! Ik zie weer een leuk onderwerp voor een volgende truth bombardement speech van Baudet in de Tweede Kamer om het “weg met ons” volkje nog maar weer eens proberen uit de slapgelulkluitjes te trekken 😉

 4. Dank Jan! Toevallig sinds vorige week met dit onderwerp aan de slag. Initiatiefnemer van tristarcity is Peter Savelberg, ism VNO-NCW. Maar zit er niet een nig grotere motir achter? Ben benieuwd hoe jij daar over denkt…..

 5. Kim Winkelaar

  11 June 2021 at 06:45

  Dank je Jan, een mooi stukje. Het deed me ook terugdenken aan 2005 toen we het referendum tegen de EU-grondwet hadden gewonnen. Ik mocht daar toen een lezing over houden, en als ik die nu teruglees is vrijwel alles wat ik zei keihard waarheid geworden.
  https://www.vrijspreker.nl/wp/2005/06/lezing-eu-wat-nu/

 6. Huisvader KV

  11 June 2021 at 08:51

  Bam, die kwam binnen.

  Dat is mijn grote vrees neergelegd in een strakke collumn. Mooi gedaan, kerel.

 7. De ‘maakbare’ wereld…
  Houdt geen rekening met de niet maakbare mensch, vandaar de medische aanpassingen
  De mens wikt en beschikt tegenwoordig.

 8. De vraag is: kunnen we er nog wat aan doen?

  Behalve dan emigreren naar een plek waar de globalisten (nog) geen belangstelling voor hebben, maar ik ben vooralsnog niet van plan om het zinkende schip te verlaten. Dit is de klei waar ik werd geboren. Waarvan ik weet en voel, na mijn vele omzwervingen rondom de wereld, dat mijn roots hier liggen. En nergens anders.

 9. Tja, en dan luchtbruggen met de door slaven en nuttige idioten opgebouwde schurkenstaten, die dus ook helemaal in de pas lopen met wat de weffies willen (lekker diVeRs)…

  Werp overigens eens een blik op Flightradar24 en zie dat het luchtruim OVERAL vergeven is van die mosselkisten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *