Onze wereld hunkert naar The Great J Set.

Kerstmis is voor mij het feest van de bevrijder. De geboorte van Jezus Christus, het kind dat in zijn eentje centurions deed knielen, hogepriesters tot wanhoop bracht en wereldrijken deed buigen. 

De onomkoopbare strijder tegen corruptie en hypocrisie. 

Jezus, de revolutionair die zijn volgelingen vond in zondaars, misdadigers, belastinginners en verschoppelingen. Die bezetenen en leprozen genas en de geparfumeerde elite tot razernij dreef, ze marineerde in hun eigen waan, corruptie en hypocrisie. 

Het kind dat uitgroeide tot de krachtige man, die nooit met zijn eeltige timmermansvuisten vocht, maar uitsluitend met zijn rake woorden.

Jezus de geboren vluchteling, die vanaf het prilste begin met de dood werd bedreigd, maar terugkeerde naar zijn land, omdat dit de plek was, waar zijn strijd gestreden moest worden, waar hij moest sterven, om na drie dagen weer op te staan. 

Geen verwijfde allemansknuffelaar met bakkershandjes, zoals de EO en de kerk ons willen laten geloven, maar een onverschrokken guerrillero, die in zijn eentje de duivel confronteerde en zijn verlokkingen versmaadde. Een one man army die slechts gewapend met wijsheid, een menigte moorddadige mannen trotseerde, toen zij op het punt stonden een weerloze vrouw te stenigen. 

Jezus, de onverbiddelijke sloper, die de loodzware tafels van de geldwisselaars omverwierp, de valse sanhedrin confronteerde en het tuig de tempel uitveegde. Die uiteindelijk gedrenkt in zijn eigen bloed, verraden door zijn eigen naasten en bespot door zijn eigen volk, zijn kruis de berg opsleurde; zijn eigen wrede dood zocht om ons verlossing te geven.  

De man die geen gouden koets nodig had om te laten zien dat hij een koning was, maar op een ezeltje Jeruzalem binnenreed.

Jezus is voor mij het levende bewijs dat één enkel kind de wereld kan redden, ook al staat zijn kribbe in een stal.

Het bewijs dat de kracht van verandering niet ligt in de massa en de menigte, maar in dat ene kleine vonkje, dat het heilig vuur laat ontbranden. 

Ik geloof dat de geboorte van ieder kind, de geboorte is van een nieuwe kans. Dat in de blik van ieder pasgeboren kind het aangezicht van God wordt weerspiegeld. 

Dat de volmaakte onschuld de oerkracht herbergt, die alle kwaad kan verzengen en het goede kan laten overwinnen. 

Dat ieder kind de kracht heeft om het kwaad op deze wereld te overwinnen. En dat het kwaad daar doodsbang voor is. 

Omdat het duister het licht nooit zal begrijpen en zich er dus ook niet tegen kan wapenen. 

Het is geen toeval dat de heersers van vandaag, openlijk de oorlog hebben verklaard aan het kind, zoals Herodes die bij het gerucht van de geboorte van Christus, al Bethlehems eerstgeboren zonen van twee jaar en jonger liet uitmoorden, uit angst voor een grotere koning dan hijzelf. 

Geen toeval dat de hogepriesters van nu kinderen het liefst al in de buik van de moeder zien sterven nog voor ze hun eerste kreet kunnen slaken, omdat er te veel mensen op de wereld zouden zijn; dat op Tweede Kerstdag de abortusklinieken gewoon doormalen, onder het mom van vrije keuze en de bevrijding van de vrouw. En dat de termijn voor abortus steeds verder naar achteren schuift, terwijl het excuus hetzelfde blijft; dat hier geen levend kind wordt gedood, maar slechts een “klompje cellen”.

Geen toeval dat de heiligheid van het ongeboren kind, bij wet, wordt geschonden, door hun weefsels botweg tot grondstoffen te verklaren, te gebruiken in farmaceutica, zalfjes en vaccins. 

Dat ongeboren kinderen als zielloze producten worden opgekweekt om er proeven op te doen, om er menselijke reserveonderdelen uit te oogsten en er gedrochten mee te fabriceren in een krankzinnige poging, Gods schepping te evenaren; Chimaeras, intrieste wanstaltige schepsels, balancerend tussen beest en mens. 

Geen toeval dat zoveel jonge tieners worden aangemoedigd zichzelf onvruchtbaar te laten maken, door ze te overtuigen dat ze in een verkeerd lichaam zijn geboren en omgebouwd kunnen worden naar iets dat ze nooit zullen zijn. 

Geen toeval dat de ooit vanzelfsprekende liefde tussen man en vrouw, zoveel mogelijk wordt vervangen door een dorre lust naar porno en perversie. En dat voor degenen die het er toch op wagen, het steeds moeilijker wordt een kindje te krijgen, omdat hun lichamen zijn aangetast door chemicaliën in eten en drinken, in weekmakers, shampoos en vaccins. 

Geen toeval dat de kindertjes die ondanks alles alsnog worden geboren, zo snel mogelijk worden verziekt. 

Bedolven onder een een regenboogkleurige lawine van drag queen story hours, kleuterlessen in masturbatie en LHBTi en Disneyfilms en Netflixseries doordrenkt met geweld, satanistische hondenfluitjes en nauwelijks verborgen pedo logo’s. 

De monsters waar deze wereld onder zucht, hebben God openlijk doodverklaard, zichzelf al tot koningen van de aarde en heersers over de schepping gekroond. 

Een wereld waarin zij de rest van de mensheid naar hartenlust mogen overheersen, misbruiken en tot slaaf mogen maken. 

En daarbij kunnen zij, behalve voor het reven van hun inktzwarte lusten, hun rituelen, hun offers aan hun valse Goden en hun perverse verjongingskuren, geen kinderen gebruiken. 

Laat staan dat ene, naamloze kind, dat misschien wel nu geboren wordt. Ergens in een kribbe, in een achterbuurt van Kampala of een boerenschuur in Vilnius.  

Hun grootste vrees is dat heilig kind dat hen kan verblinden, hen laat kronkelen en hun almacht kan verschrompelen in zijn licht. 

Net als tweeduizend jaar geleden. 

De hogepriesters en koningen van deze wereld, beseffen, maar al te goed waar Kerstmis voor staat. 

Het is hoog tijd voor The Great J Set.

Vind je dit stuk goed, mooi of belangrijk? Je kunt mij hier ondersteunen. 

Dit artikel verscheen, zeer eervol, ook in De Ander Krant De enige échte krant van Nederland. Retweet alsjeblieft en deel het op andere platforms.

En dan nog dit!

Ik wens jullie allemaal een fantastisch 2023, met veel liefde, gezondheid, vriendschap en kracht. En ik dank jullie, mijn trouwe supporters voor alle aanmoedigingen. Zonder jullie was het niets, is het niets en wordt het niets. J

Vind je mijn werk goed, mooi of zelfs belangrijk? Deel deze post dan zoveel mogelijk! Ook kun je mijn werk ondersteunen met een donatie!

34 Comments

 1. Dankjewel Jan alvast de beste wensen

 2. Prachtig Jan.
  40 dagen verleidingen weerstaan in de woestijn, wij konden van de eerste beste appel nog niet af blijven, vandaar de ellende waar we in zitten.
  En dan komt die Geweldenaar ons nog te hulp ook.
  Wat een Geluk.

 3. Ronny Driessen

  28 December 2022 at 10:59

  Super! Prachtige column.

 4. Prachtig Jan!
  Ook voor jou en je geliefden een heel mooi 2023 gewenst.

  Even een correctie: Herodes liet alle kinderen onder de 2 jaar uit Bethlehem doden ipv Jeruzalem.

 5. Prachtig weer. Ik ga hem delen voor je.

  Fijne dagen en blijft strijdlustig met je pen!
  @dutchxrplink

 6. Frank van Dijk

  28 December 2022 at 11:30

  Wat een prachtige overdenking Jan❤️❤️❤️

 7. Als altijd weer top!
  Je hebt grote gaven van de Eeuwige gekregen. Gebruik ze optimaal!

 8. Geweldig weer Jan, bedankt en een goed en gezond 2023

 9. Fantastisch , geweldig ,

  Dank u wel voor correct neerzetten van onze Heer en Redder

  Yeshua Hamashiach

 10. Prachtig, helemaal helder waar de strijd zich afspeelt en waarom. Maar Jezus hoecft niet nogmaals te worden geboren, Hij is hier en nu de overwinnaar, het licht van de wereld ,de Verlosser.

 11. Prachtig beschreven, de lijn van toen naar nu. Dank Jan! Dat het een jaar mag worden vol liefde.

 12. Trouwens waarom was Herodes en de mensen uit Jeruzalem zo bang en nerveus toen de 3 wijzen/ koningen/magiers uit het oosten kwamen. Niet omdat daar 3 mannen op een kameel binnenkwamen. Wel omdat er 3 machtige Koningen uit het oosten met compleet gevolg van duizenden soldaten schrijvers hofdienaren enz de stad inkwamen.

  Zulke machtige koningen reizen niet voor niets af. De geschenken die zij meebrachten waren ruim voldoende om de familie van Jezus jarenlang in hun onderhoud in Egypte te voorzien. Overigens kwam Jozef van Arimetrea zelf uit een gegoede familie.

 13. Viviane Verdouw

  28 December 2022 at 13:05

  Ik vind het stuk goed, mooi en belangrijk!

 14. Ook als niet-gelovige raakt me dit.
  Wat een mooi stuk.
  Ik mag hopen dat het waarheid word.

 15. Jan,
  Als niet gelovige heb je mij toch weer weten te raken. Als moeder van 2 jonge zonen spelen de zorgen dagelijks op. Hoe bescherm ik ze tegen de huidige invloeden? Ik kan niet meer dan ze wakker, nuchter en vooral liefdevol opvoeden. Ik hoop dat meerdere van mijn generatie dit doen. Zodat onze kinderen met genoeg zijn om voor een omwenteling te zorgen.
  Ik wil je verder het beste wensen in 2023 en ik hoop dat je ook dan mensen blijft verbazen en verblijden met rake woorden.

 16. Prachtig stuk, dank je.
  Geen toeval dat het op de Dag van de Onnozele Kinderen verschijnt.
  Ik wens je een mooi jaar toe

 17. Twan Timmermans

  28 December 2022 at 16:14

  Een donderpreek die het sluimerende vuurtje weer aanblaast. Thankx Jan!

 18. Helder inkijkje in de dominante cultus van het materialisme.
  De weg naar de Christus blijft m.i. altijd de opgave. Dat is laveren.

  Veel goeds voor 2023 en wat er na komt!

 19. Dankjewel Jan, ergens in ons allemaal is dat sprankje licht aanwezig. Wachtend op het glorieus moment van het grote overspoelende licht. Het komt eraan!
  Aangereikt door jouw woorden

 20. Jan van de Kamp

  28 December 2022 at 19:24

  Steengoed, en ieder woord is raak!
  Zou willen dat we dit ‘s zondags van de kansel zouden horen….
  Respect, Jan!

 21. Jezus is naar deze wereld gekomen en heeft het kwaad overwonnen. In het Bijbelboek Openbaringen staat dat de antichrist in de eindtijd de hele wereld zal proberen te verleiden en velen hem zullen dienen maar uiteindelijk zullen ze niet overwinnen. Die antichrist lees ik ook overal in uw stuk en zo zie ik ze ook. Uiteindelijk verliezen ze ze en dat weten ze ook. Veel dank voor uw stuk en alle goeds gewenst voor 2023.

 22. Waarachtig geschreven, we staan aan de voet van een nieuw begin. Christus zal zijn Licht laten schijnen en iedereen ermee doordrenken. Zoveel Licht en liefde is klaar onze sfeer binnen te treden. Een wonderlijke wereld wacht ons.

  Het is me getoond in 2016. Toen dacht ik maar hoe dan? Kan dat zomaar?
  Al snel na de Corona startte, besefte ik dat de eindtijd was aangebroken en dat we in de transformatiefase zijn beland.

  Iedereen veel liefde en kracht toegewenst, blijf staan.

 23. Beste Jan,
  wederom tot tranen geroerd om wat er was. Tranen om mijn kleinkinderen die zullen opgroeien in en wereld waar geen schoonheid van leven meer is.
  Dankuwel!

 24. Prachtige en hoopvolle tekst. Dank je!

 25. En zo is t.

 26. Monique Ramkisoen

  29 December 2022 at 14:24

  Lieve Jan,

  Je hebt weer een prachtstuk geschreven.
  Heb ‘t met veel plezier gelezen.
  Bedankt voor de mooie woorden afgelopen jaar en
  in het komende jaar hoop ik er net zo van te genieten.

  Fijne jaarwisseling!

 27. Heel goed geschreven Jan, mijn compliment,

  In het Thomas evangelie vraagt Thomas aan Jezus; “waar is God?”
  Jezus gaf als antwoord;
  “Kijk onder een steen en je zult God vinden,
  splijt een stuk hout en je zul ook God vinden,
  kijk in jezelf en ook daar zul je God vinden”.

  ( krijgt de uitspraak; “bij de gratie Gods” toch een andere perceptie)

  Alle goeds voor het komende jaar Jan.
  Gezondheid en een geslepen pen.

 28. Iedereen die dit een goed artikel vindt, raad ik aan om de boeken van Jozef Rulof te lezen, of in ieder geval de toelichting. Deze zijn allen gratis te downloaden.
  De bijbel bevat namelijk niet de juiste informatie, maar is een soort overdreven versie om de mensen bang te maken. Want als je iets fout doet, komt er hel en verdoemenis. Het blijkt iets anders in elkaar te zitten.
  Zie: https://rulof.nl/
  Toelichting: https://storage.googleapis.com/evcsite-download/nl_toelichting.pdf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *