De tijd van stilzitten is voorbij. We moeten praktisch worden.

Ondanks al ons gepruttel gedragen we ons nog steeds als verlamd, terwijl onze vertrouwde samenleving verder uitteert en onze beschaving wordt ondermijnd en gesmoord door een allesbeheersende, tot in de puntjes georganiseerde ijskoude macht van totale freaks en dickheads. 

We worden weliswaar langzaam en rillend wakker, maar handelen veel te weinig, in het zicht van de waanzinnige lawine, waarvan sommige striemende wolken ons al vol hebben geraakt, maar waarvan de grootste golf nog dreunend op ons afrolt.

Onze eigen toekomst is vrij eenvoudig te voorspellen, voor degenen die, voorbij de poppenkast in de Tweede Kamer, naar de situatie in ooit vrije landen als Canada, Australië, Letland en Oostenrijk durft te kijken. 

We zitten in een van de laatste wagons, maar van dezelfde trein. En die trein raast onverstoorbaar verder. 

Ook hier zijn over niet al te lange tijd, zorgpersoneel, politieagenten, soldaten, ambtenaren, piloten en werknemers van grotere bedrijven, leraren en onderwijzers niet langer welkom op hun werk, zonder een driedubbele frikandel speciaal. 

Ook hier zullen kleine kinderen niet meer naar school kunnen gaan, zonder QR code en een bont geprikte arm. 

En ook hier zijn straks ongevaccineerden en QR weigeraars aangewezen op het internet voor bestellen van eten, vermaak, informatie en het kopen van spullen en warme kleren. Terwijl nu al hardop wordt gepleit om ook dat laatste bastion van vrijheid te koppelen aan hun Ἀριθμὸς τοῦ θηρίου.

Multinationals, aangesloten bij het WEF, laten hun eerste laffe apartheidsballonnetjes op. De eerste winkels hebben het bordje “verboden voor ongevaccineerden” al geplaatst. De Lidl heeft al scan-paaltjes geplaatst. 

De eerste FvD politici zijn al geweigerd om campagne te voeren, omdat zij de niet meedoen aan de medische poppenkast, waar de verkiezingen juist bij uitstek over zouden moeten gaan. Democratie slegs vir geprikten. 

Dat dreumesen zich nu al in de novemberkou moeten afdrogen na hun zwemles, is een heel veeg teken. En wie de slechtheid nog steeds niet ziet, nu in Zwolle, Amsterdam en Rotterdam, de intocht van Sinterklaas met zwarte schermen, onzichtbaar werd gemaakt voor de ogen van ontroostbare huilende kleuters, heeft een hele dikke plaat voor zijn kop.

Ook hier zullen de duimschroeven steeds harder worden aangedraaid en de druk maximaal worden opgevoerd. Wijk na wijk. Deur na deur. Arm na arm. 

Onze hoofden kunnen de wereldwijde sloop van vrijheiden en rechten nog steeds niet omvatten. We stellen nog steeds vragen, waar antwoorden nodig zijn. We blijven protesteren, staken, redeneren en onze verbijstering uitschreeuwen. 

En dat is goed! 

Maar nu is ook de tijd om ons voor te bereiden op wat komen gaat. Ook onze “window of opportunity is rapidly closing” 

We moeten nu praktisch worden. 

Wij zijn teveel “sitting ducks” voor de “sitting dicks” die dit allemaal veroorzaken. 

We moeten nu blikken van verstandhouding wisselen met de mensen die in hetzelfde schuitje zitten. Nu de leidingen en fundamenten leggen voor gloednieuwe huizen en bedrijven. Zodat we, zodra we uit ons vertrouwde baan of sportclub geschopt worden, direct kunnen beginnen met bouwen en in kunnen pluggen in iets compleet nieuws.

En natuurlijk kunnen we dat!

Want de verschoppelingen van binnenkort, zijn de beste, initiatiefrijkste, slimste mensen van nu. Moedige mensen die niet, tegen beter weten in, buigen voor de QR terreur. 

Mensen met een geweten, die bewuste keuzes durven maken, die niet trappen in leugens. Die niet ziende blind blijven, uit gemakzucht en angst. Mensen die de narrow gate zoeken.

Voor hen is één verzamelnaam, een naam waar Nederland ooit groot mee is geworden.

Ondernemers.

De beste piloten en agenten, de beste verpleegsters en brandweermensen. 

Leraren en onderwijzers met een geweten.

De ongehypnotiseerden die het gevaar van de prik en de WEF maatschappij scherp doorzien en daar de consequenties uit durven trekken. 

De zelfstandig denkende mensen komen straks op straat te staan. Een gouden kans.

Zij worden straks gedwongen, om te doen wat ze al heel goed kunnen. Voor zichzelf nadenken, in plaatst van voor de baas of het rijk. En laat dat nou net de mensen zijn waar straks grote behoefte aan is. 

Want ook ongevaccineerden en QR weigeraars hebben straks zorg nodig en monteurs. Maar ook scholen voor de kinderen. Warme kleedkamers. Veiligheid en voedsel. Brandstof en bier, communicatie- en betaalmiddelen en een eigen Sinterklaas.

De hele alternatieve pyramide van Maslow moet in recordtempo worden opgetuigd.

Daarom moeten de professionals die nu angstig wachten op wat komen gaat, elkaar nu al opzoeken en plannen maken. Stoppen met treuren of bang zijn. En samen nu de schouders zetten onder iets nieuws. 

Gideon had 300 strijders nodig om de vijand van Israël met vreedzame middelen te verslaan. Wij 300 ondernemers.

Gisteren zag ik een baas een eerste tweetje posten. “Ben je #belastingadviseur #accountant of assistent van deze beroepsgroepen? Wij hebben genoeg mensen nodig. 

Eist jouw werkgever van jou een QR of vaccinatie? Welkom bij ons. Zie LinkedIn voor contactgegevens. Hou je sterk!” 

Ik kon een glimlach niet onderdrukken. Deze man heeft het begrepen. Het goud staat op straat. 

Update! 

Liever droog dan slaaf.*

Deze column was nog niet droog, of die dekselse Friezen lieten precies zien wat er moet gebeuren.

Als de overheid en het lokale zwembad hun kletsnatte kinderen in de kou laten staan, zorgen zij zelf wel voor een warme kleedkamer. 

Niet alleen boos terug praten en “schande” roepen. Niet alleen filmpjes maken en de likes tellen, maar een echte kleedkamer, met een echte hijskraan, pontificaal recht voor de deur van het lokale zwembad neerplonzen. Dat is hoe het moet!

Zo droog je de overheid af. Zo zet je Hugo in zijn hemd. Vreedzaam, creatief, brutaal en ondernemend. 

Met een flinke dot elbowgrease. 

Ook het Vind Lokaal initiatief op Telegram is bemoedigend.

Mensen beginnen gelukkig uit hun slaapje te ontwaken. 

Net voor de donkere winter begint. 

Vind je mijn werk goed, mooi of zelfs belangrijk? Je kunt mij hier ondersteunen.

*bedacht door @RolandJanssen70

24 Comments

 1. Dankjewel, Jan!! Zo gelijk heb je! Ondanks een slechte nacht, waarbij de prikachtervolgers aan mijn deur stonden en ik mijn vluchtroute pakte….geeft jouw blog weer moed!!!
  We moeten dit samen doen, degene die wel wakker zijn, snappen en weten dit!!
  Mijn vriendin zei, blijf kalm, blijf in je kracht daar waar je voor staat!! Dit is een proces op bewustzijnsniveau.
  De wereld van nu, is niet onze wereld, wij zijn krachtiger en met meer!
  Heel kracht en wijsheid voor IEDEREEN! Geen onderscheid! Nu niet, NOOIT NIET!!

  Warme groet voor iedereen!

 2. Geweldig Jan!! Weer helemaal raak! Dit stuk bruist van nieuwe energie!!
  Dank je wel!!

 3. Grote uitdaging, beslist niet gemakkelijk, maar broodnodig!
  Dit zou ook kunnen helpen:
  https://parallelle-economie.nu/

 4. Graag veel meer Frikandel. De rest is leegte.

 5. Mooi omschreven weer Jan. Ik liet me gisteren gaan, mijn bloed kookte van woede, bij het huilende kind, wat niet naar Sinterklaas mocht kijken. Ik had mezelf al met een knuppel richting Zwolle zien rijden. Jij riep mij tot de orde en ik dacht, je hebt gelijk , hou de rust en denk na. Gebruik de energie voor de toekomst. Ook ik ben ondernemer en zal never nooit iets van mijn personeel verwachten! We gaan verbinding zoeken, en verenigen. Een ondernemer zoekt altijd naar oplossingen en kansen, en die zijn er, ook in deze situatie.
  Gr Eugene (Euscupido).

 6. Dank! Dat er nog echte mannen zijn👍
  Dat is het mooie van deze tijd, dat dat meteen zichtbaar wordt.

 7. Ik hoop toch steeds zo dat deze berichten vallen onder de categorie ‘sprookjes’. Maar helaas, iedere keer wordt ik weer wakker. Dank Jan.

 8. aloysius Rijsenbrij

  15 November 2021 at 13:35

  Dank voor de heldere uitleg
  Wij zijn inderdaad in een inrichting beland waar een aantal ( geestelijk ) zieke broeders de wacht proberen te houden.

  Loek

 9. Sigrid Oosterbeek

  15 November 2021 at 13:50

  Dankjewel Jan dit geeft mij weer moed om door te strijden en om vooral niet mijn mond te laten snoeren.

 10. “Voor zichzelf nadenken, in plaatst van voor de baas of het rijk. ”

  De baas; zijn dat niet [deels] de ondernemers?
  De bedrijfseigenaren die zichzelf altijd [ruim] meer verrijken dan die genen die het echte werk voor hen doen te verrijken?

 11. De eerste die ik lees van jou hier op telegram Jan. En wederom een treffende boodschap 👍

 12. Weer een steengoede! en gedeeld in wakkerluchtvaartpersoneel ;-))

 13. Op Telegram kan je je aansluiten bij Verbind Lokaal. Zo kan je je verbonden met mensen in je buurt. Is voor het hele land
  Wie zijn de initiatiefnemers van Verbind Lokaal?
  Verbind Lokaal is opgericht door SOVV (Sta op voor vrijheid).
  Sta op voor vrijheid is sinds begin 2020 actief met organiseren van demonstraties en ondersteunen van andere organisaties op allerlei vlakken. Verbind Lokaal wordt ondersteunt door diversen andere groepen en organisaties.
  *We zullen binnenkort hiervan een lijst plaatsen na toestemming.

  Waarom Verbind lokaal?
  Na vele demonstraties en groei van de “wakkere gemeenschap” is het tijd om mensen onderling te verbinden. Gelijk gestemde vinden bij jou in de buurt word steeds belangrijker, zeker als je kijkt naar wat er zoal in het buitenland gebeurd. Binnenkort hebben we elkaar kei hard nodig.

  Hoeveel groepen zijn er?
  Elke gemeente heeft zijn eigen groep, dit zijn er op dit moment 325. We denken erover om de drukst bevolkte gemeente misschien ook op te gaan delen in stadsdelen.
  Daarnaast beheren wij ook groepen en kanalen van andere organisaties.

  Heeft elke groep een eigen beheerder?
  Nee, SOVV heeft een eigen beheer systeem ontwikkeld welke het meeste werk automatiseert.
  Bij vragen of klachten kunt u het woord “beheer” in een bericht zetten zodat wij op de hoogte worden gesteld. Een beheerder zal dan in de groep kijken wat er aan de hand is en zo nodig het probleem oplossen. Op deze manier kunnen we met een relatief kleine groep beheerders prima alle groepen onderhouden.

  Mijn bericht wordt niet geplaatst, hoe kan dat?
  1. Uw bericht bevat een telegram link.
  2. U probeert een bericht “door te sturen”.
  3. Uw bericht is al eerder in de groep geplaatst.
  *Berichten die al eerder zijn gedeeld binnen de groep worden tegen gehouden om “herhaal spam” tegen te gaan. Elke week word dit systeem opnieuw opgestart en kan een eerder bericht weer een keer “geplaatst” worden.

  Waarom kan ik geen linkjes plaatsen?
  Binnen alle VL groepen worden telegram linkjes tegen gehouden. Dit omdat Verbind Lokaal geen “gouden gids” wil worden voor overheidsinstanties en andere ambtenaren.
  Alle andere soort linkjes kunnen gewoon gedeeld worden.

  Waarom kan ik niets doorsturen?
  Omdat Verbind Lokaal er is om mensen te verbinden houden we de groepen graag inhoudelijk. Uit ervaring weten we dat er helaas veel berichten klakkeloos naar groepen worden doorgestuurd zonder er daadwerkelijk inhoudelijk over te discussiëren. Je kan wel gewoon plaatjes, video’s etc “plaatsen”. Dit houd in dat je ergens iets download(opslaan als) en daarna weer “plaatst” binnen de groepen van VL. Er zal dus wat moeite gedaan moeten worden om berichten te plaatsen wat de de groepen inhoudelijk en “on topic”.

  Mag ik mensen uitnodigen in mijn eigen lokale privé groep?
  We vinden het zeker geen probleem als jullie elkaar uitnodigen buiten VL, sterker nog we vinden dat juist een goede ontwikkeling. Elkaar uitnodigen in andere lokale (privé)groepjes zien we graag via privé berichten. Je kan gewoon aangeven dat mensen jou even een privé bericht kunnen sturen als ze lid willen worden van jouw groep.

  Respecteer elkaar, en Verbind Lokaal !

  Team Verbind Lokaal
  @VerbindLokaal

 14. Ik zie dat parallelle-economie.nu hierboven ook al genoemd is. Zijn ook bezig met noodcommunicatie, al bij elkaar geweest om te oefenen met portofoons.

 15. Vooral de toevoeging doet mij deugd gij eindeloze dichter.
  En Telegram is veel leuker en beter in groepsvorming
  dan dat Faceboek en Twitter gerammel.

  Frikandel!

 16. Simone_Voice (@Simone_Voice) Tweeted:
  “Corona was de hele tijd een voorwendsel.. Het gaat duidelijk om het minimaliseren en reduceren van de wereldbevolking. De hele zaak is al gepland in 2019.. het doorvoeren van #TheGreatReset..” https://t.co/7CnXVVCZjm #covid19nl #coronamaatregelen #coronapas #buildbckbetter https://twitter.com/Simone_Voice/status/1461601385716269061?s=20

 17. Dank je wel Jan, we zullen niet anders kunnen. Een Volk dat voor Tirannen zwicht…..

 18. En wederom gaat een mof met de naam Von der Leijen, ons befehlen wat Europa moet doen, Iedereen verplicht vaccineren. Deze ongekozen WEF heks denkt bij de zelfbenoemde wereldgoden te horen die de agenda van de Georgia Guide Stones moeten uitvoeren en de grootste genocide ooit vorm te moeten geven. Wat een Psychopaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *