Waarom het tijd is om de valse roeptoeters van astroturf te overschreeuwen.

Zomer, winter, lente of herfst, de velden van de Gooische Hockey club liggen er op het eerste gezicht altijd prachtig bij. De sprietjes zijn groen en ogen fris, maar het is geen Agrostis capillaris wat daar waterpas tussen de kaarsrechte witte lijnen ligt, laat staan Poa Pratensis. 

Het is reukloos, levenloos, zielloos nepgras, waar menig Goois knietje op schroeit en menige enkeltje op knakt. Dorre vlaktes die ’s zomers met enorme hoeveelheden water nat gehouden moeten worden om brandwonden te voorkomen en de hitte een beetje af te blussen; chemisch afval waar geen vogel meer landt, op verstikte grond waar geen wormpje of kevertje nog doorheen kruipt. Nooit een knolletje, boterbloempje of molshoopje.

Nooit één sprietje dat zijn kopje boven het maaiveld uitsteekt. 

Wat ze met die ooit zo malse sportvelden hebben gedaan, gebeurt hier in Nederland en in bijna de hele “vrije westerse wereld”, ook op het maatschappelijk en politieke speelveld. 

Astroturfing; Nederland is er een meester in.

Het enthousiaste support of juist de verrassende tegenstem die de overheid krijgt, lijkt zo echt, maar is steeds vaker fake; gekocht, geregisseerd voor een groter doel. Gepacificeerd en geïncorporeerd in beleid. 

De mening van de massa wordt achter de schermen massaal gebriefd, ingefluisterd, gemanipuleerd en afgestemd. Waarna veilig een discussie tussen de vingerpopjes plaats kan vinden, omdat ze leiden naar hetzelfde onzichtbare paar handen. 

De schijn van een gezonde discussie en de legitimiteit van een ongewenste uitkomst blijft voor het nietsvermoedende publiek opgehouden. Maar we zitten massaal in Plato’s grot. Wie interesseert zich daadwerkelijk voor transrechten, stikstof of het klimaat, in tijden dat steeds meer kinderen zonder eten naar school worden gestuurd?

Het grote discours lijkt bedrieglijk levendig, maar is doodgeboren. Omdat de uitkomst altijd al van te voren vast staat.

Onze ooit springlevende en bruisende democratie heeft plaats gemaakt voor een potsierlijk schimmenspel, met een op Forum voor Democratie na, gepacificeerde oppositie.

Onze publieke omroep, die dé vrije arena voor de maatschappelijke discussies zou moeten zijn is, op Ongehoord Nederland na, één spiegelpaleis van elkaar medailles opprikkende hoertjes, halftalenten en nietsnutten op hoge hakjes, die kritiekloos het narratief nakakelen en echte dissidenten zwart maken uit afgunst of opdracht. 

Onze non gouvernementele organisaties, wetenschappelijke instanties en de rest van het maatschappelijk middenveld, worden zoveel mogelijk gepacificeerd door ze aan de subsidiekraan, het Soros geldinfuus of de zeer onsmakelijke tieten van Bill Gates te leggen of door ze te infiltreren met uitgerangeerde bonzen van het partijkartel of WEF leden. De mars door de Instituties wordt allang niet meer gelopen door veranderingshongerige revolutionairen, maar juist door degenen die de macht voor hun eigen kleine kringetje willen behouden.

Onze vakbonden met hun machtige hand die ooit ijzer kon breken en treinen tot stoppen kon dwingen, zijn mak aan de leiband lopende klimaattijgers geworden en van onze rebelse universiteiten is ook niets meer over. Het zijn langs strakke lijnen van “good speak” geleidde bolwerken waar iedereen die afwijkt,  zoals nu Laurens Buijs en eerder Paul Cliteur, genadeloos wordt verketterd en geëxcommuniceerd.

En zelfs internet platforms zoals Geenstijl en Follow the Money, ooit hard bijtende luizen in de pels, zijn nu kwispelende labradoedels met afgevijlde melktandjes. Nauwelijks verholen sletjes voor de macht.

Oprechte open discussies tussen echte mensen vindt je alleen nog aan de rafelranden van het speelveld tussen de brandnetels op Telegram, Gab, VKontakte of het door Musk bevrijdde Twitter. 

Cruciaal. Zeker nu ook elke discussie in het echte leven, op feestjes en borrels door de “covid jab divide” ongemakkelijk is geworden en het kennisravijn dat gaapt tussen normies en snappies bijna onoverbrugbaar is geworden.

Sociale media zijn de bronnen waar je kennis, meningen en cruciale links deelt, naar reportages op Rumble en Bitchute en naar podcasts als Redacted en William Ramsey en de artikelen uit de Andere Krant en Gezond Verstand, de enige papieren kranten die niet in Brusselse handen zijn gevallen.

Het zijn de plekken waar je nog onthullingen vindt die de main stream nooit halen, maar die iedereen zou moeten kennen. De Pfizer schandalen, de duizelingwekkende vaccinschade, Hunters Bidens laptop vol corruptie en kinderporno, de uitwassen van het Satanisme en de deplorabele stand van een smerige oorlog die nooit door ons gewonnen kan worden. 

Maar de overheid doet er alles aan om ook daar, net als op de rest van het internet, het vrije debat zoveel mogelijk uit te doven te verdraaien, te verstoren, te monitoren en in te kaderen; door het in het leven roepen van heuse trollenlegers, het inhuren van influencers en het optuigen van factcheckfabrieken. Fenomenen die zijn geëxplodeerd tijdens de surreële Covidtijd, waarin liegen, treiteren, stalken en verdraaien ineens een overheidstaak werden.

Ze noemen dat zelf “de redelijke krachten”.

We leven in tijden van astroturf en de opinie van de “niet werkelijk bestaanden”, is inmiddels een levensgevaarlijk wapen van de macht geworden.

Omdat de kunstmatige stem, in de handen van de overheid, democratische legitimatie geeft aan krankzinnige maatregels, waar niemand op zit te wachten.

Beleid waar niemand voor is, maar waarvan iedereen denkt dat de buurman er vast wel voor zal zijn, waardoor de echte meerderheid zich uiteindelijk hoofdschuddend bij de waanzin neerlegt. Overtuigd door fake peilingen en de valse roeptoeters van astroturf.

De huidige neo-feodale marionetten junta ontleent aan de door hen zelf gecreëerde instemming of juist protest, de legitimatie voor vrijwel al hun postmoderne internationaal socialistische afbraakbeleid.

De Urgenda zaak legde, gesubsidieerd met ons belastinggeld, de basis voor de huidige verpestende klimaatpolitiek. 

Trollenlegers en gelijkgeschakelde columnisten hebben met alle macht geprobeerd de goede naam van onze boeren en vissers te verzieken en de steun voor hun acties te ondergraven.

Gekochte artsen, wetenschappers en influencers zetten, gesteund door duizenden nep accounts en politici, volop de aanval in op iedere dissidente stem in het covid debat. 

KOZP zorgde, dik betaald door de overheid en vertroeteld door de staatsmedia, de basis voor het verdwijnen van de in Nederlands zo geliefde Zwarte Piet. 

En ook nu zie je van mijlenver aankomen, dat de door Soros ingestoken “protesten” van Extinction Rebellion leiden tot een verkiezingsoverwinning voor partijen die niets liever willen dan de totale afbraak van Nederland.

Maar bleef het maar bij beïnvloeding van beleid!

De valse roeptoeters van astroturf worden namelijk pas echt gevaarlijk als ze worden ingezet om de laatste bastions van vrijheid te cancellen.

De ruziezoekers tijdens de covid demonstraties op het Museumplein en in Den Haag, waren fake. Opgetrommeld om de stem van een vreedzame groep te smoren en hen te besmeuren met de geur van geweld.

De aangifte van “22.000 astroturfers” tegen Willem Engel, die hem voor “opruiende corona gerelateerde berichten” in de gevangenis deed belanden, rook penetrant naar overheidsinmenging. 

De klachtenregen tegen Ongehoord Nederland, die de succesvolle nieuwe omroep steeds verder in het nauw brengt, lijkt opvallend vaak via dezelfde paar personen, bij de NPO ombudsman te belanden. 

En nu, vlak na de “pow wow van Kaag”, “AI Thematic” is gelanceerd door haar redelijke krachten, om “misinformatie” met AI te detecteren in een kongsi met door de EU betaalde factchecker BENEDMO en Pointer, voel je aan je water, dat er razendsnel een case wordt gebouwd om ook de laatste tegenstemmen uit de maatschappelijke discussie en onze Tweede kamer te verbannen.

Binnen niet al te lange tijd zal de vraag op tafel komen of wij Nederlanders de totale oorlog willen met Rusland. En of wij onze zonen en dochters willen opofferen voor den heiligen strijd in de oost “die we nu eenmaal moeten winnen”.

En uit miljoenen virtuele astroturf kelen zal een overtuigend “Ja” worden gebruld. 

Op deze depressieve noot wil ik niet eindigen. Maar er wordt wel iets van je verwacht. 

Word luid en word lid!

Van Forum voor Democratie en van Ongehoord Nederland. 

Laat je mening horen op straten pleinen, borden en banieren. 

Schreeuw het van de daken! 

Zwijgen is toestemmen. 

Nu meer dan ooit.

P.s. Dit was mijn hele weekend.

Vind je mijn werk dus goed, mooi of zelfs belangrijk? Je kunt mij hier ondersteunen.

23 Comments

 1. Sybrinne Groenevelt

  30 January 2023 at 09:29

  We leven in een illusie en staan nu voor de persoonlijke keuze tussen licht en donker. Er is nog slechts weinig tijd om de mens te redden uit de klauwen van het kwaad. Dank je wel!

  • Waar het in de toekomst om gaat is: communicatie. Hoe bereiken wij elkaar, als de hele boel ineens op slot gaat!!

   • In de stad waar ik woon hebben we een portofoon netwerk opgezet.
    Er wordt nu gekeken of we dat uit kunnen breiden naar dorpen/steden in de buurt.
    Armetierig vergeleken bij internet en mobiel bellen, maar als die netwerken uitvallen is het in ieder geval iets.

 2. Geweldig! Dat eerst!
  En dan, om met het eind te beginnen, jouw hele weekend, ik dacht….hij is zeker weg/uit.
  Talkshow, met de nadruk op show, daarmee proberen ze al jaren te beïnvloeden en lang had ik dat niet door, totdat ik boos werd om het opdringen van een mening.
  Dat was voor corona, daarna is alles in stroomversnelling gegaan.

 3. Er mag nog er een keuze bij Jan. Word lid van het Lichaam van Christus. Omdat niemand dit zomaar begrijpt, ga de Bijbel zélf lezen. Laat liggen wat je niet direct begrijpt en zie dat Jezus Christus de énige waarheid is die standhoudt.

 4. Het begon héél voorzichtig met Sonja Barend, Marcel van Dam en Paul Witteman.
  En zie waar we geëindigd zijn nu.
  RTL neemt Talpa over. ON wordt weggepest en de burgers laten zich vrijwillig doodspuiten.
  ‘What’s next?’

 5. Jeroen Assink

  30 January 2023 at 10:34

  Geen woord aan gelogen. De teloorgang van een maatschappij. Er moet nog heel wat gebeuren om het verloren terrein terug te winnen. Ik hoop op een grote ontwaking, maar het woke-gif zit al diep in ons lichaam.

 6. Mensen worden murwgebeukt met een tomeloze nepheid die steevast op een suikerspin lijkt — uiteindelijk is er geen substantie meer over.

  Zie ook de ‘duurzame’ gebouwde omgeving met nepgras, nep-straatverlichting, windmolens en woekerende dakplakken-infecties.

  Ook een blik op RTL of dergelijken spreekt boekdelen.

  Delen dit artikel!

 7. Helemaal eens, en het gebeurt zo gluiperig! Ben lid van het eerste uur van beide en ben er altijd in blijven geloven!

 8. Wederom helder en duidelijk verhaal. Bedrieglijke kaping van onze mening en stem.
  Dankzij de inspanningen van mensen die hiervoor al vroeg waarschuwden en weggezet werden als onmens, ben ik op tijd wakker geworden. Niet alles is gekaapt. Nog steeds dankbaar om ongevaccineerd te zijn.

 9. Ook “cultuurondervuur” strijdt voor de goede zaak, dikwijls met succes!

 10. Maarten Verschoor

  30 January 2023 at 18:05

  Weergaloos.

 11. ‘Het kennisravijn dat gaapt tussen de normies en de snappies is bijna onoverbrugbaar..’ Inderdaad je weet gewoon niet waar je moet beginnen, voor de normies is ieder banaal feit dat wordt aangedragen een extremiteit waar ze zich kapot van schrikken en onmiddellijk voor afsluiten.
  Toch maar wel doen, jaag ‘ze’ de stuipen op het lijf..

 12. Wat heb je dit weer prachtig verwoord en het is O,zo waar allemaal. In mijn familie en kennissenkring ben ik de gek die blijft roepen en protesteren, ik merk hoe onwetend veel mensen zijn die alleen naar de NOS kijken en de Volkskrant lezen, ze weten echt niets voor mij onbegrijpelijk..

 13. Je blijft onnavolgbaar en onvergelijkbaar, al kost je dat in dit geval wel een weekend.Uiteraard daarom wederom een kleine donatie. Ga zo door.

 14. Mooi stuk , en helemaal mee eens.

 15. Sharon Wassing

  30 January 2023 at 19:39

  True.
  Maar hoe krijgen we nu daadwerkelijk iedereen bij de les?

 16. Mooi artikel, wederom dank!
  Mijn vraag is waarom.
  Waarom zijn er zovelen bereid die zwarte overheidsagenda uit te voeren?
  Draait alles om geld?
  Tijdens de jaren ’60 en ’70 begon in met name Europa de afbraak van de Christelijke Kerk. Basisregels voor onze beschaving werden terzijde geschoven. Tien Geboden waren ouderwetse onzin.
  Misschien is dat een verklaring?

 17. Spijker kop!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *