Ook zo’n zin in ijsberenbiefstuk? Luister naar de Delingpod!

Een kort verhaal vandaag. Meer een uitgebreide tip. Want ik moest een bus met mooie meiden naar de Efteling brengen en zo weer ophalen. En dat gaat even voor. 

Kennen jullie de podcast van James Delingpole. 

De Delingpod?

Het is één van de weinige podcasts waar ik reikhalzend naar uitkijk. 

De Delingpod is lang en zeer uitgebreid. Op hoog eloquent niveau, met gasten uit het echelon van the stubborn elite; the skeptic few. 

The Dirty Dozen. Licht en humoristisch van toon. Zwaar en keihard van inhoud. 

James is het enig overgebleven journalistieke zwart schaap, uit een verder vrijwel volledig met The 4th Reich gelijkgeschakeld Oxford nest, van overheidsnarratief nablatende journalisten, politici, kerkbestuurders, opiniemensen en wetenschappers, die allemaal genadeloos, met Battle of Britain humor, over de hekel worden gehaald. 

Vandaag was Patrick Moore te gast. De man die Greenpeace mede oprichtte. Succesvol met hen vocht tegen atoomproeven, walvisjacht en op rivieren afwaterende smutfabrieken. Die zich daarna echter tegen Greenpeace keerde en één van de grootste “vijanden” werd van de inmiddels door overheden en Sorosoïden gekochte organisatie.

Patrick Moore is met recht de Michael Yaedon van het milieu. 

Terwijl voor oude mannen zoals ik, onbegrijpelijke pubermuziek zich afwisselde met verwachtingsvolle klaterkreetjes over allerlei achtbanen en selfieflitsen mijn oren en ogen geselden heb ik het leeuwendeel van de podcast prima kunnen verstaan. 

Het gesprek deed me beseffen hoe immens en allesomvattend de leugen is waarin wij westerlingen leven. 

Wij kriebelen rond in een informatie-termietennest, dat veel en veel dieper gaat dan “Asterix en de Frikandellenprik” en “Suske en Wiske en de Dodelijke Deltavariant.” 

Een Babylonische toren van propaganda, ooit gefundeerd door de Club van Rome, die gebouwd lijkt om onszelf en onze kinderen te zien als een dodelijke plaag voor de aarde. 

A cancer. A blight. 

Patrick Moore fileert in een dik uur het volledige officiële milieu narratief, waarin de mens steevast wordt weggezet als de sloper van het paradijs. Waarheden waar ook ik in geloofde. Zoals de ondergang van de bijen en het koraal.

Ook ik vertrouwde ooit blind op de zoetgevooisde woorden van WEF laaf David Attenborough; De Bono van de wereldnatuur. 

Ik denk dat er weinig mensen zijn die geheel immuun gebleven zijn voor tientallen jaren van leugens en propaganda. Een zeer schrale troost.

Een kleine bloemlezing uit het waarheden-bombardement van Patrick Moore.

The Great Pacific Garbage Patch in de oceaan? Die bestaat niet. 

De Amazone is voor 90% intact.

Foto’s van Albatros kuikens die vol plastic zitten? Die zijn opengesneden en voor de foto met doppen en troep volgestouwd. Zoals de meeste van dit soort horror beelden worden voorgekookt.

In zalmen zitten geen microplastics.

En Walrussen plegen in de film van Attenborough geen zelfmoord, omdat hun ijsschots smelt, maar omdat ze de afgrond in werden gejaagd door ijsberen, waar er volgens de Inuït veel te veel van rondbanjeren.

De oprichter van Greenpeace zegt het zelf.

Ineens zin in ijsberenbiefstuk. 

Doet u maar bleu.

14 Comments

 1. Tja Jan. Wat kunnen we er aan doen behalve signaleren?

 2. vleeseters zijn de nieuwe ondermensen.

  • Jan , je krijgt geen reacties omdat je een kilometer voor de muziek uitloopt. De bevolking is net een normale verdeling, of een 20/80 regel zo je wilt.
   De massa intresseert het helemaal niets. Die Vrije denkers zijn veels te lastig.
   Nadenken over belangrijke vragen, waarom en hoe en hoe nu, vergeet het maar als je een baas hebt. Haal het niet in je hoofd als ambtenaar of als leraar een meer uitgesproken mening te hebben. Ook mensen met eigen meningen zijn aan allang aan de beurt. Er is in twee jaar meer veranderd dan 20 jaar daarvoor.Ik geloof overigens in de kracht van jonge mensen maar de echte klappen gaan nog komen. Ik vrees dat het nog verder buigen zal worden dan barsten. Tot die conclusie was ik 20 jaar geleden al gekomen. Jij maakt sterk werk laat dat je kracht en inspiratie blijven.

 3. Nieuwe Geluid

  29 June 2021 at 13:51

  Het gesprek deed me beseffen hoe immens en allesomvattend de leugen is waarin wij westerlingen leven.

  Wij kriebelen rond in een informatie-termietennest

  Als je je dit eenmaal realiseert, dan is t werkelijk om de haren v uit je kop te trekken telkens als je die onvoorstelbare stuitende propaganda voorbij ziet komen. Niet geheel verrassend dat er niet veel haar meer op mijn hoofd zit.

  • heb ik ook. precies zo.

   • Nieuwe Geluid

    29 June 2021 at 22:30

    Net de hele podcast zelf ook geluisterd. Op t einde ook nog n hilarische uitspraak: als de zeespiegel dan toch onverhoopt n paar voet stijgt, huur de Hollanders in, die weten daar wel raad mee, die wonen tenslotte onder de zeespiegel 😉

 4. Voor podcasts ben ik te ongeduldig…..
  Daarom blij met dit korte verhaal met zoveel inhoud!

 5. Ik weet het niet, Jan. Hoe weet je zeker dat dit wel de waarheid is?
  Misschien verzint deze meneer het ook maar. Om wat voor mij onbekende reden dan ook.
  Het zijn verwarrende tijden.

  • Het is de oprichter van Greenpeace.
   Ik zou zeggen, ga op zoek naar de waarheid. Niemand heeft deze in pacht. je kunt er alleen dichtbij komen.
   Wat ons wordt verteld, klopt in ieder geval niet.

   • Henk Weijers

    30 June 2021 at 14:35

    Bedankt Jan, voor weer een bevestiging van het feit dat we constant worden voorgelogen. Ik heb al veel gezien en gelezen dat het tegendeel bewijst van de klimaat, millieu, doem scenario predikers enz. En dit is daar een mooie aanvulling op.
    Dank daarvoor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *