Blanke Vla en Negerzoenen.

Eindelijk een communicatiebureau voor non woke merken!

Column van Marianne Zwagerman over Non Woke advertising. Click the picture.

Er is weinig zo ouderwets, als het begrip “reclame- of communicatiebureau” Het impliceert dure designpanden vol dure reclamemensen, met dure Jaguars en Stekker Porsches en moeilijke, dure brillen, die dure rekeningen sturen, via dure troostmeisjes m/v die ooit in de stone age of advertising, account executives werden genoemd. 

Een reclamebureau staat synoniem voor overhead op overhead, terwijl je als klant 90% van de tijd niet dealt met de “head”, maar met loopjongens en meisjes, die nochtans vrolijk kwistig met de vork geschreven facturen sturen. 

Het is niet vreemd dat in the digital age, deze archaïsche vorm van reclamebureaus zelden overleeft laat staan floreert, zoals in de jaren 80 en 90. 

Alleen de demi gods die buitengewoon briljant, scherp of hoerig zijn, een unieke digitale kennis of een internationaal netwerk met treurige adaptieklanten bezitten, kunnen zo’n klassiek reclamebureau met meisjes, stepjes en zitzakken laten overleven. Een uitzondering geldt voor de bureaus waar de overheid klant is.

Want hey, het is toch maar belastinggeld. En dat kan nou eenmaal nooit op. 

Nou ben ik niet hoerig en de overheid is niet mijn droomklant, dus een reclame- of communicatiebureau van baksteen en spiegelglas ga ik nooit meer beginnen. Been there, done that. 

Maar dat betekent niet dat je niet af en toe een geweldig strategisch idee kunt hebben voor een nieuw “reclamebureau”. 

In dit geval “Blanke Vla en Negerzoenen.” 

Een reclame communicatiebureau voor non-woke klanten die ouderwets goede advertising willen maken. Puur voor producten en diensten. Zonder de kijker of lezer op te willen dringen wat ze moeten denken over het klimaat, milieu, huidskleur en andere extreem linkse deugpunten.

Zodat er af en toe weer een advertentie of een commercial wordt gemaakt, die overtuigt zonder te deugen. Werk waar mensen om kunnen lachen of om kunnen huilen, zonder dat ze het gevoel hebben dat de Jehova’s getuigen bij ze voor de deur staan, om ze het ware woord over planeet, gender of Global warming en hun erfzonde te vertellen.

Een bureau dat zich weer eens richt op humor, scherpte en intelligentie.

Daar moet toch een enorme markt voor zijn? 

Ik werk al jaren in een groot netwerken van professionals met eigen klanten en leveranciers. Zelfstandig en toch samen. Vanaf de driezitsbank, zonder dure koffiemachines en leren bureaustoelen en parkeergarages. Omdat ik vanaf mijn Linteloo meer kan doen, in minder tijd, met lagere rekeningen, samen met supermensen die net zo makkelijk via whatsapp, zoom of desnoods via de telefoon bereikbaar zijn. En vanaf die driezitsbanken, roeiboten en balkons beginnen wij “Blanke Vla en Negerzoenen”. Het eerste non-woke communicatiebureau, zonder bureau uiteraard.

Nu kan ons initiatief een hoop gehuil, geblaas gecancel en peop van de zombie woke-brigade gaan opleveren. Maar eerlijk gezegd kijk ik daar reikhalzend naar uit. Come and get it, bleekneusjes.

BlankevlaNegerzoenen.nl is inmiddels geclaimd. 

En adverteerders die zich in onze propositie kunnen vinden, zijn welkom.

Discretie gegarandeerd.

5 Comments

 1. Nieuwe Geluid

  15 June 2021 at 12:32

  Ik vind het geweldig! Ik wens dit initiatief een woke-verpletterend succes 😉

 2. Het zou een verademing zijn om niet-woke reclames te zien. Nou kijk ik al sinds mei 2020 geen tv meer, dus geef een seintje als de eerste de lucht in gaat 😃

 3. Is het niet zo dat door een kleine club heel veel mensen proberen te deugen. Kunnen we niet die kleine groep buitenspel zetten en daarna weer normaal doen. Iedereen als mens behandelen ipv gelijkheid nastreven door ongelijkheid te benadrukken?

 4. Hey Jan, je hebt een ‘gat in de markt’ gevonden. De vraag is, welk merk gaat de kar trekken? Het idee van Terry om een ‘non-deug’, non-EU faciliteit te vormen, een ouderwetse zuil van mijn part zou wel eens kunnen gaan werken als bedrijven zich erachter gaan zetten. BlankevlaNegerzoenen zou dat maar zo eens momentum kunnen gaan geven. Ik hoop het. Niet dat ik zo dol ben op verzuiling maar wellicht dat het de oplossing is. Wordt de zuil groot genoeg dan willen de kuddedeugers er weer wat graag bij horen.
  ‘Koopt uw waar zonder een deuggebaar’
  Anyhow, als ik iets nodig heb en er is een bedrijf die zich aan blankevlanegerzoenen verbonden heeft dan koop ik het zeker.

 5. Hey Jan, je hebt een ‘gat in de markt’ gevonden. De vraag is, welk merk gaat de kar trekken? Het idee van Terry om een ‘non-deug’, non-EU faciliteit te vormen, een ouderwetse zuil van mijn part zou wel eens kunnen gaan werken als bedrijven zich erachter gaan zetten. BlankevlaNegerzoenen zou dat maar zo eens momentum kunnen gaan geven. Ik hoop het. Niet dat ik zo dol ben op verzuiling maar wellicht dat het de oplossing is

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *